Jump to content

Τα Windows 10 εξακολουθούν να έχουν υπερδιπλάσιο μερίδιο αγοράς σε σχέση με τα Windows 11!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η υποστήριξη των Windows 10 λήγει και επίσημα τον Οκτώβριο του 2025, όμως σε ότι έχει να κάνει με το μερίδιο αγοράς των Windows 11, τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τοσο ρόδιναα! 

Τα Windows 11 κυκλοφόρησαν το 2021 και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες της Microsoft, το νέο λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τα Windows 10, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς που καταλαμβάνει. Συγκεκριμένα, τα Windows 11 κατέχουν μόλις ένα 28,18% μερίδιο αγοράς, σε σύγκριση με το 67,23% των Windows 10. Σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter, υπάρχει μια πολύ μικρή αλλαγή σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες. Ακόμη και πριν από τo launch των Windows 11, ήταν σαφές ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να πειστούν έυκολα για να προχωρήσουν σε αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι users, είχε να κάνει με τις ελάχιστες απαιτήσεις της Microsoft για την αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό, οι οποίες μέχρι και σήμερα δημιουργούν… εντάσεις και εκνευρισμό στους users.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι χρήστες έχουν χρονική προθεσμία έως τον Οκτώβριο του 2025 όσον αφορά την υποστήριξη των Windws 10 και μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, πιθανόν οι χρήστες κινδυνεύουν να μείνουν με ένα ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο δεν θα δέχεται updates και δεν θα θεωρείται secure. Κρίνοντας με βάση την τρέχουσα κατάσταση του μεριδίου αγοράς, θα χρειαζόταν πολύ περισσότερος χρόνος από 19 μήνες για να προσπεράσουν τα Windows 11 τα Windows 10. Αυτό που μένει λοιπόν να δούμε είναι εάν τελικά η Microsoft θα παραμείνει στην αρχική της απόφαση για τον τερματισμό του support στα Windows 10 ή εάν θα αλλάξει ρότα λόγω του χαμηλού adoption rate.

Η Microsoft εισήγαγε ένα νέο πρόγραμμα “Extended Support Updates” (ESU) για τα Windows 10 , αλλά απαιτεί μηνιαίες πληρωμές και προορίζεται μόνο για ενημερώσεις ασφαλείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε εμπορικούς πελάτες. Ενδεικτικά να πούμε πως μόνο οι gamers δείχνουν ένα μικρό ενδιαφέρον καθώς στα Windows 11 έχουμε Auto HDR και τη γραμμή Controller. Αλλά ακόμη και λειτουργίες που κάποτε σχεδιάζονταν να είναι αποκλειστικά στα Windows 11, όπως το DirectStorage και το DirectX 12 Ultimate, έχουν μεταφερθεί πίσω στα Windows 10.

Τα Windows 11 είναι ένα καλό λειτουργικό σύστημα, αλλά μάλλον δεν αρκεί για να πείσει τους πάντες να κάνουν αναβάθμιση!

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...