Jump to content

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος από την Microsoft για την υποστήριξη εφαρμογών Android στα Windows


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προς έκπληξη πολλών, τον Οκτώβριο του 2021, η Microsoft αποκάλυψε το Windows Subsystem  για Android (WSA) – μια λειτουργία με μπερδεμένη ονομασία που επέτρεπε στα Windows 11 να εκτελούν εφαρμογές Android. Αυτό λειτούργησε τόσο σε επεξεργαστές x86-64 όσο και σε επεξεργαστές ARM, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του Android τρέχει σε ARM αυτές τις μέρες.

Έτσι όπως ήρθε ξαφνικά, κάπως έτσι απότομα και θα καταργηθεί μέσα στο επόμενο έτος, ήδη η εταιρεία ενημέρωσε τη σελίδα και επισημαίνει πως το WSA θα χάσει την υποστήριξη από τις 5 Μαρτίου 2025. Μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση και την εκτέλεση εφαρμογών (από το Amazon App Store) μέχρι τότε, ακόμη και να λάβετε υποστήριξη εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα.

Ωστόσο πρόκειται για Windows, άρα  είναι πολύ πιθανό μια προσπάθεια της κοινότητας να αναβιώσει τη δυνατότητα, εξάλλου ορισμένοι προγραμματιστές έχουν ήδη καταλάβει πώς να εγκαταστήσουν και να εκτελέσουν το Google Play Store, παρόλο που δεν υποστηρίζεται επίσημα.

Αυτός είναι ο λόγος που σκότωσε το WSA; Το Play Store είναι το κυρίαρχο συστατικό που βοηθά στην διαρκή αύξηση δημοτικποττηας του Android, συσκευές χωρίς πρόσβαση στο Play Store, δεν έχουν μεγάλη υιοθέτηση, όπως π.χ. μοντέλα κινητών της Huawei!

Anyway, αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγές στο Phone Link, επομένως θα εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές Android από τη συσκευή σας Windows, απλώς θα τρέχουν στο τηλέφωνό σας και θα μεταδίδουν την οθόνη στον υπολογιστή. Ωστόσο, μόνο ορισμένα τηλέφωνα από συγκεκριμένες εταιρείες υποστηρίζουν αυτήν τη δυνατότητα.

Υπάρχει επίσης η προσπάθεια της Google για την εκτέλεση λογισμικού Android σε υπολογιστή Google Play Games. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό στοχεύει στο gaming, αλλά δεν υπάρχει θεμελιώδης διαφορά μεταξύ εφαρμογών και παιχνιδιών. Υπάρχουν επίσης εφαρμογές τρίτων που εκτελούν λογισμικό Android σε Windows και Linux.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...