Jump to content

Τριπλάσια νούμερα λήψεων για την εφαρμογή Threads στο iOS έναντι του Χ


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα ποσοστά δείχνουν πως το Threads που δημιουργήθηκε από το Instagram ως εναλλακτική πρόταση έναντι του Twitter, ξεπερνούν επί του παρόντος το X (πρώην Twitter) όσον αφορά τις καθημερινές λήψεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Threads καταγράφει τριπλάσιες ημερήσιες λήψεις έναντι της υπηρεσίας X σε iOS και υπερδιπλάσιο και μερικές φορές τριπλάσιο αριθμό εγκαταστάσεων στο Google Play. Αν και οι λήψεις εφαρμογών μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν επακριβώς τη χρήση, παρέχουν μια ένδειξη της δημοτικότητας της εφαρμογής και της έλξης της αγοράς.

Έστω στην πρώτη του φάση κυκλοφορίας, το Threads του Instagram σε σχέση με το X (πρώην Twitter) παρουσίασε διακυμάνσεις και φυσικά αυτό θεωρήθηκε λογικό. Μετά τη δημόσια κυκλοφορία του το καλοκαίρι του 2023, το Threads γνώρισε μια αύξηση στις νέες εγκαταστάσεις. Για να αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα, η Meta πραγματοποίησε διάφορες στρατηγικές και έτσι άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός επισκεψιμότητας στα Threads. Με την πάροδο του χρόνου, οι λήψεις του Threads επέστρεψαν ως ανταγωνιστικές με τις εγκαταστάσεις X, ιδιαίτερα σε iOS, βάσει δεδομένων από το Appfigures.

Λήψεις και ανατροπές

Εκεί στα τέλη του περασμένου έτους, υπήρξε μια στροφή στην τάση και ξαφνικά το Threads άρχισε να έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ημερήσιες εγκαταστάσεις τόσο στο Google Play όσο και στο iOS. Αν και οι αριθμοί iOS μειώθηκαν ελαφρώς τον Ιανουάριο, το Threads ξεπερνά σταθερά το X σε καθημερινές λήψεις και στις δύο πλατφόρμες, υποδηλώνοντας ένα διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ των δύο εφαρμογών.

Από τις 25 Φεβρουαρίου 2024, το Threads είχε 486.803 εγκαταστάσεις στο Google Play και 342.228 στο iOS. Αντίθετα, το X είχε 225.408 λήψεις στο Google Play και 112.625 στο iOS κατά την ίδια περίοδο, όπως αναφέρουν τα δεδομένα του Appfigures. Αυτό δείχνει ότι το Threads συγκεντρώνει σχεδόν τριπλάσιες λήψεις iOS και υπερδιπλάσιες λήψεις στο Google Play σε σύγκριση με το X.

Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, στις 22 Φεβρουαρίου, το χάσμα ήταν ακόμη πιο σημαντικό με το κοινωνικό δίκτυο Threads να σημειώνει 382.999 ημερήσιες εγκαταστάσεις στο iOS σε σύγκριση με μόλις 113.649 εγκαταστάσεις για το X στην ίδια πλατφόρμα. Στο Google Play, το Threads είχε 660.882 λήψεις, ενώ το X στο Play Store είχε 210.475—και πάλι, υπερτριπλάσια διαφορά.

Δεν αποκλείεται με την πάροδο του χρόνου, αυτή η μετατόπιση να επεκταθεί σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Εάν συνέβαινε αυτό, το Threads θα μπορούσε να γίνει η κύρια πλατφόρμα microblogging για τους περισσότερους χρήστες, ξεπερνώντας τη μακροχρόνια κυριαρχία του Twitter σε αυτόν τον χώρο. Αυτή η αλλαγή θα σήμαινε επίσης ότι η Meta έχει περισσότερο συντακτικό έλεγχο στο οικοσύστημα ανταλλαγής πληροφοριών και ειδήσεων που χρησιμοποιείται από δημοσιογράφους, ερευνητές, ακαδημαϊκούς, λάτρεις των ειδήσεων και άλλους.

Ρεκόρ σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι το Threads είχε 130 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU) από το τέταρτο τρίμηνο της εταιρείας. Είναι πιθανό ότι αυτοί οι αριθμοί συνέχισαν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση. Ο επικεφαλής του Instagram ανέφερε ότι η εφαρμογή Threads αποδίδει “εξαιρετικά καλά” στην Ιαπωνία, όπου το Twitter είχε ιστορικά ισχυρή έλξη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο Χ

Οι προκλήσεις του X με τις νέες εγκαταστάσεις μπορεί να συνδέονται με το rebranding του από το Twitter. Αν και οι λήψεις από μήνα σε μήνα αυξήθηκαν ελαφρώς τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, παραμένουν σημαντικά χαμηλότερες από ότι πριν από την αλλαγή επωνυμίας, όπως σημειώνεται από το Appfigures. Τα έσοδα του Threads παρουσίασαν ελαφρά άνοδο τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα του Φεβρουαρίου θα μειωθούν.

Οι αποκεντρωμένες εναλλακτικές λύσεις του X, όπως η επίσημη εφαρμογή για κινητά της Mastodon και το Bluesky, εμφανίζουν ελάχιστη δραστηριότητα στο γράφημα λήψης.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

οπως λέει και το άρθρο "λήψεις" != "χρήσεις"

Ολοι είχαμε το X οπότε δεν το ξαναβάλαμε. κανένας δεν είχε το threads και μας το πρότεινε και έτσι το εγκαταστήσαμε. Ε και;

Ποιοι το χρησιμοποιούμε όπως το Χ? Νομίζω ελάχιστοι. Το παλιό μαγαζί (τουίτερ) δουλεύει ακόμα αρκετά καλά άρα γιατί να πας στο νέο; Που δεν το πολυκατάλαβα κιόλας πως ακριβώς δουλεύει. Μια που το βάλαμε και μία που μας μπέρδεψε τι σχέση εχει με το insta και πως το αντικαθιστά ή το συμπληρώνει;.

Δεν έχει καθαρή "γραμμή".. Σορρυ

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...