Jump to content

Οι δυσκολίες της εποχής αναγκάζουν την Sony να περικόψει περίπου 900 θέσεις εργασίας στο τμήμα PlayStation


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ζοφερή η χθεσινή ημέρα που ξημέρωσε για την Sony, καθώς λόγω πιέσεων αναγκάστηκε να αναφέρει ότι θα περικόψει περίπου 900 θέσεις εργασίας στο τμήμα PlayStation, ή περίπου το 8% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθιστώντας την τελευταία εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας και των παιχνιδιών που ανακοινώνει μαζικές απολύσεις.

Η Sony ανέφερε τις αλλαγές στον κλάδο ως λόγο για την αναδιάρθρωση.

“Ο κλάδος έχει αλλάξει πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον για να στήσουμε την επιχείρηση για αυτό που βρίσκεται μπροστά”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, σε μια ανάρτηση στο blog την περασμένη Τρίτη.

“Πρέπει να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των προγραμματιστών και των παικτών και να συνεχίσουμε να προωθούμε τη μελλοντική τεχνολογία στο gaming, οπότε κάναμε ένα βήμα πίσω για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να φέρνουμε τις καλύτερες εμπειρίες gaming στην κοινότητα”, πρόσθεσε ο Ryan.

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν την Τρίτη φτάνουν ένα μήνα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αποκόψει σχεδόν 2.000 εργαζομένους μετά την εξαγορά της Activision BlizzardΗ Riot Games, η εταιρεία ανάπτυξης του δημοφιλούς παιχνιδιού μάχης για πολλούς παίκτες “League of Legends”, δήλωσε επίσης τον Ιανουάριο ότι απολύει το 11% του προσωπικού της.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν σε Αμερική, Ιαπωνία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Στο Λονδίνο, το PlayStation Studio θα κλείσει τελείως. Περικοπές θα γίνουν και στο στούντιο Firesprite. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν μειώσεις σε διάφορες λειτουργίες της Sony Interactive Entertainment στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε η εταιρεία.

Παροχές αποχώρησης θα παρέχονται σε όσους υπαλλήλους επηρεάζονται.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...