Jump to content

TCL showcase @MWC 2024: Εκδημοκρατίζοντας την Τεχνητή Νοημοσύνη! (Video Interview)


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Η TCL δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα ακόμη Mobile World Congress. Στο γνωστό χώρο του Sala Archimboldi (όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τα τελευταία χρόνια), η TCL μας έδωσε μια πρώτη γεύση από το όραμα της, το οποίο περιστρέφεται όχι μόνο γύρω από τον εκδημοκρατισμό του 5G, αλλά και γύρω από τον εκδημοκρατισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης. Άλλωστε στόχος της TCL είναι η AI στα smartphones και στα tablets να γίνει κτήμα των πολλών και όχι αποκλειστικό προνόμιο των λίγων και εκλεκτών.

Έχοντας λοιπόν τη δυνατότητα να πάρουμε μια μικρή γεύση από το τι μέλλει γενέσθαι, η εκ Κίνας ορμώμενη εταιρεία εστίασε σε τρεις βασικούς άξονες: Α) Στα smartphones που συνεχίζουν την κληρονομιά των προσιτών 5G συσκευών Β) Στο επόμενο εξελικτικό στάδιο της ήδη εξαιρετικά επιτυχημένης τεχνολογίας NxtPaper (version 3.0) και Γ) στα AI-based Mixed Reality γυαλιά που ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων RAY.

Ξεκινώντας πρώτα από τα TCL 50 εδώ έχουμε να κάνουμε με συσκευές που προσφέρουν το πιο οικονομικό 5G της αγοράς αποτελώντας entry-level λύσεις που όμως δεν τους λείπει τίποτα σε ότι έχει να κάνει με τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες των casual users. Ευδιάκριτα displays που παίζουν παραπάνω από τις 6 ίντσες, βελτιώσεις στις κάμερες, περισσότερο «user friendly» design, ικανοποιητικές κάμερες και υψηλή αυτονομία, τα νέα smartphones της σειράς TCL 50, συνεχίζουν με τον καλύτερο τρόπο την κληρονομιά των εξαιρετικών TCL 40 NxtPaper.

Η πλούσια γκάμα της σειράς TCL 50 αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα ατού της, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των mainstream users. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι διαθέτουν τις ίδιες καινοτομίες που μας έχει συνηθίσει η TCL, όπως είναι για παράδειγμα η περικοπή της επιβλαβούς μπλε ακτινοβολίας ή η λειτουργία e-reader για τους… digital βιβλιοφάγους.

Και επειδή η οικονομία βρίσκεται πάντοτε στον πυρήνα της φιλοσοφίας για την TCL, μια από τις συσκευές που σίγουρα μας έκλεψε την καρδιά ήταν το TCL 501, το οποίο (κρατηθείτε) στοιχίζει μόλις… 59 ευρώ! Η συσκευή υποστηρίζει δίκτυα 4G και έρχεται με Octa-core επεξεργαστή και σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όλους εκείνους τους users που επιθυμούν ένα πολύ οικονομικό smartphone (κυρίως οι seniors) ή μια δεύτερη συσκευή.

Φυσικά, η TCL στο Mobile World Congress 2024 στη Βαρκελώνη δεν θα μπορούσε παρά να μας μυήσει και στην τεχνολογία NxtPaper 3.0. Δημιουργώντας ακόμα πιο αληθοφανή paper-like αίσθηση και ενσωματώνοντας ειδικές τεχνολογίες που περικόπτουν την βλαβερή μπλε ακτινοβολία κατά 61%, το NxtPaper 3.0 είναι αυτή τη στιγμή το πιο δυνατό στοιχείο πώλησης ενός tablet της TCL. Το NxtPaper 14 Pro και το Tab 10 μας υπενθυμίζουν την ισχυρή δέσμευση της TCL στο να παραμείνει ως μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστριών στην κατηγορία των tablets.

Και η καινοτομία δεν σταματάει, καθώς η TCL σχεδιάζει να ενσωματώσει ένα physical button στα επόμενα tablet της, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πραγματοποιεί ένα on-the-fly transition από το normal mode στο e-reader mode! Μπορεί αυτό να φαίνεται κάτι το απλό, όμως μέσα του κρύβει τη διάθεση της TCL στο να προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στον χρήστη, ο οποίος πλέον δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνει στα settings για να προχωρήσει στην προαναφερθείσα αλλαγή.

Κλείνοντας την μίνι αυτή παρουσίαση, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην αφοσίωση της TCL στην τεχνολογία των Mixed reality γυαλιών Ray. Τώρα, η κινεζική εταιρεία προσθέτει την AI στην εξίσωση και έτσι τα φουτουριστικά γυαλιά της μπορούν να λειτουργήσουν και όπως ένας AI companion, ένας εξελιγμένος βοηθός υψηλής τεχνολογίας δηλαδή, όπου τα εν λόγω γυαλιά αναλαμβάνουν να κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμη καλύτερη και (το κυριότερο) πιο ευέλικτη. Κάνοντας ερωτήσεις τα γυαλιά αποκρίνονται με εντυπωσιακό τρόπο, πετυχαίνοντας τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να είναι σούπερ προσιτά ακόμη και για χρήστες που δεν είναι experts στην τεχνολογία, καθώς στόχος είναι ο εκδημοκρατισμός της AI.

Το RayNeo X2 έρχεται φορτωμένο με μια σειρά από state-of-the art τεχνολογίες όπως είναι η δυνατότητα για voice-guided smart navigation, δυνατότητα για Photo και video filming και real-time μετάφραση. Εάν αναζητάτε μια πιο large-screen εμπειρία, τότε τα RayNeo Air 2 θα σας βάλουν για τα καλά μέσα στη… δράση, καθώς δημιουργούν ένα virtual περιβάλλον που αγγίζει τις 201 ίντσες!

Για τις παραπάνω τεχνολογίες μας μίλησε ο Yacine Bouhraoua – head of product marketing EMEA / TCL communication, ο οποίος μας έδωσε μια καλή εικόνα για τα τολμηρά σχέδια της κινεζικής εταιρείας. Enjoy και stay tuned, καθώς θα σας έχουμε και περισσότερα από την παρουσία της TCL στο MWC!   

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...