Jump to content

Πρέπει να μπαίνει το βρεγμένο iPhone σε ρύζι για να στεγνώσει; Τι απαντά η Apple


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Αν και τα πιο πρόσφατα iPhone της Apple μπορούν να αντέξουν το νερό σε μέγιστο βάθος 6 μέτρων για έως και 30 λεπτά, εάν η συσκευή εμφανίσει προειδοποίηση ότι «ανιχνεύθηκε υγρό», το να την βάλει, κάποιος, σε μια σακούλα με ρύζι είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να κάνει.

Σε ένα πρόσφατο έγγραφο τεχνικής υποστήριξης, η Apple συνιστά να μην τοποθετείται το βρεγμένο smartphone σε ρύζι. Τα iPhone, όπως αναφέρει η εταιρεία, διαθέτουν ενσωματωμένο μηχανισμό που προειδοποιεί τους χρήστες όταν εντοπιστεί υγρό στην υποδοχή ή σε συνδεδεμένο αξεσουάρ. Η θύρα USB-C ή Lightning απενεργοποιείται προσωρινά μέχρι να στεγνώσει η υποδοχή ή το αξεσουάρ.

Εάν κάποιος αναζητήσει τρόπους για να… σώσει ένα βρεγμένο iPhone, μια κοινή λύση που προτείνεται είναι να τοποθετηθεί σε ρύζι. Αντίθετα, η Apple προειδοποιεί ότι δεν πρέπει «να βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν το iPhone σας».

Η εταιρεία προειδοποιεί, επίσης, για την «χρήση εξωτερικής πηγής θερμότητας ή πεπιεσμένου αέρα», αλλά και για την εισαγωγή ξένου αντικειμένου, όπως χαρτοπετσέτα ή βαμβακερή μπατονέτα. Για να στεγνώσει μια συσκευή, η Apple συνιστά να «χτυπάτε το iPhone σας απαλά στο χέρι σας, με την υποδοχή στραμμένη προς τα κάτω, για να αφαιρέσετε το υπερβολικό υγρό. Αφήστε το iPhone σε στεγνή περιοχή με λίγη ροή αέρα».

Ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να προσπαθήσει να τη φορτίσει ή να τη συνδέσει με αξεσουάρ αφού περιμένει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να αφήσει τη συσκευή να στεγνώσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Apple συνιστά, επίσης, να μην γίνεται φόρτιση της συσκευής όταν είναι βρεγμένη.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...