Jump to content

Εξελιγμένο σύστημα προστασίας ανακοινώνει η Google... έρχεται το AI Cyber ​​Defense Initiative!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εξελιγμένη ασφάλεια υπόσχεται η Google μέσω της νέας της πρωτοβουλία που ακούει στο όνομα: AI Cyber ​​Defense Initiative. Η ιδέα είναι να γίνει το Διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο μέρος για όλους, έτσι ώστε οι users να μπορούν να βρίσκονται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους χάκερ και τις κυβερνοεπιθέσεις.

Το πρόβλημα με τη διατήρηση της ασφάλειας στις μέρες μας είναι ότι οι χάκερ χρειάζεται μόνο να βρουν ένα αδύναμο σημείο για να προκαλέσουν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τον ψηφιακό μας κόσμο καλούνται να είναι τέλειοι όλη την ώρα, κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο. Η Google θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Χρησιμοποιώντας την A.I., η Google θέλει να διευκολύνει τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας να βρίσκουν και να σταματήσουν τις απειλές πριν να μετατραπούν σε μεγάλα προβλήματα, αναφέροντας ότι η καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο είναι μια ομαδική προσπάθεια.

Τι σκέφτεται και σε τι ελπίζει η Google; Πως με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορέσει το νέο της μοντέλο να καταλάβει πότε και πού μπορεί να συμβούν κυβερνοεπιθέσεις. Οι developers της Google αναπτύσσουν μια σειρά από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας απειλής στον κυβερνοχώρο, εξετάζοντας δεδομένα από όλο τον κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσουν οι χάκερ προτού κάνουν οποιαδήποτε ζημιά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα εργαλείο που ακούει στο όνομα Magika. Έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό, που έχει σχεδιαστεί για να βλάψει ή να παραβιάσει συστήματα. Το Magika ξεχωρίζει διότι αναφέρει τι είδους αρχεία είναι ασφαλή και ποια όχι, καθιστώντας ευκολότερο τον εντοπισμό του επιβλαβούς λογισμικού προτού προκαλέσει προβλήματα. 

[via]

Δείτε επίσης: 

8 Google tips για να πετύχεις την βέλτιση διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartphone σου!

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

θα δείξει στην πράξη πόσο καλά λειτουργεί και πόσο εύκολα θα το ξεγελάσει η μελλοντικά γενιά κακόβουλου λογισμικού (αν πιάνει την υπάρχουσα).

Και οι hackers θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν ΑΙ σε κάποια φάση να δεις. 

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...