kaizen Δημοσιεύτηκε October 31, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 31, 2005 Μετά από άκαρπο ψάξιμο στην αναζήτηση, έχω την εξής ερώτηση: Έχω ένα PC στο σπίτι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με adsl. Έτσι όμως είναι καθηλωμένο σε μια γωνία...Υπάρχει τρόπος να έχω ασύρματο internet στο σπίτι με έναν μόνο υπολογιστή; Αν ναι τι κόστος να υπολογίζω; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 31, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 31, 2005 Χρειάζεσαι ένα access point και μια κάρτα wireless (802.11b/g και τα δύο). Αν πρόκειται για φορητό, μπορεί να έχει ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα. Αν πρόκειται για desktop μηχάνημα ίσως θα είναι καλύτερα να τραβήξεις ένα καλώδιο ethernet από το modem (υποθέτοντας ότι το υποστηρίζει και ότι δεν συνδέεται μόνο με usb). Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Haris1977 Δημ. November 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 Για laptop υπάρχει μια τέτοια κάρτα αλλά για desktop δεν γνωρίζω..Όντως χρειάζεσαι μια wireless κάρτα δικτύου (που τα laptop έχουν) και αρκετά λεφτά για ξόδεμα :) Για δες εδώ ;) http://www.greektechforum.com/forums/showthread.php?t=254 Παράθεση Να προσέχετε ΠΟΤΕ και ΠΟΥ να τρέχετε με το car σας..;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaizen Δημ. November 1, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 το modem είναι το Alcatel speedtouch 530 (απο vivodi την οποία χρησιμοποιώ...) Απ'ότι έχω καταλάβει δεν υποστηρίζει ethernet... Άσε που τα καλώδια θέλω ν'αποφύγω ούτως η άλλως! Νιώθω πως είμαι ένα βήμα μακριά απ'το να μετατρέψω το σαλόνι μας σε κάτι που μοιάζει με την πόλη των μηχανών στο matrix.. και δεν θέλω να δω την γυναίκα μου σε agent smith mode... Παρεμπιπτόντως, ένα μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο μέχρι το modem τι επιπτώσεις θα έχει; (στην ταχύτητα - όχι στο κεφάλι μου!) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sagiadinos Δημ. November 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 Παλιότερα είχα φίλε μου το modem speed toutch απ τον ΟΤΕ για ADSL 384 και επειδή δεν ήθελα και εγώ καλώδια είχα προμηθευτεί μιά ασύρματη κάρτα δικτύου netgear καθώς και ένα acces point πάλι της netgear και έκανα άψογα την δουλειά μου.Είχα συνδεδεμένο το acces point με καλώδιο με το modem σε ένα δωμάτιο και στο σαλόνι είχα το pc χωρίς καλώδια. Δούλευε μια χαρά. Εδώ και δύο χρόνια τα είχα πάρει και τα δύο περίπου 170 €. Και το access point καί το modem είχαν από μία θύρα ethernet. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 Το ίδιο Alcatel έχω και φυσικά έχει ethernet. Θα συνδέσεις εκεί ένα access point, θα βάλεις και στον υπολογιστή σου μια αντίστοιχη κάρτα και είσαι έτοιμος. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaizen Δημ. November 1, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 Ευχαριστώ για τη βοήθεια... Πρίν που είπα για το ethernet, απλά στην συγκεκριμένη θύρα, έχω συνδέσει το ATA για το dslphone :O Sorry για τα messy posts δεν το διευκρίνησα όπως θα έπρεπε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 1, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 Τότε μπορείς να αγοράσεις ένα access point που να έχει και 4 ethernet ports (είναι σαν ένα access point και switch μαζί) όπως είναι το Linksys WRT54G. Θα συνδέσεις πάνω του με ethernet το alcatel και το cisco ata και με wireless τον υπολογιστή. Υπόψη ότι η vivodi δεν υποστηρίζει τέτοιον συνδυασμό (θα σου πουν δηλαδή ότι το ΑΤΑ πρέπει να είναι πάντα στην ethernet του modem) αλλά δουλεύει μια χαρά. Δες περισσότερα στα Ευρυζωνικά Σταθερά Δίκτυα για τέτοιου είδους απορίες. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaizen Δημ. November 1, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 1, 2005 mcde thank u very much!!! θα το ψάξω για κόστος, αλλά αν ξέρεις πες το κι αυτό... Εύγε φίλε και σε σένα και όλους όσοι σπεύδουν να βοηθήσουν όσους έχουν απορίες, έστω και αν για τους γνώστες αφορούν αυτονόητη γνώση... :up: :up: :up: :up: :up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 2, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2005 Nα 'σαι καλά. Το linksys κάνει από €70 ως €100 ανάλογα με το μοντέλο. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο Πλαίσιο οι κάρτες αυτές κάνουν €40-€50. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaizen Δημ. November 2, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2005 :yahoo: ευτυχώς που βρέθηκε λύση γιατί ο agent smith :cool: ήταν κοντά... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kaizen Δημ. November 30, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2005 Η αγορά έγινε πριν από λίγες ώρες: Linksys WRT54G. Συνδέω με ethernet το speedtouch στην θύρα internet. Συνδέω και το ΑΤΑ σε μια από τις 4 θύρες του Linksys... Internet: Yes, DSLphone: No. Συνδέω το speedtouch σε μια από τις 4 θύρες του Linksys, και το ΑΤΑ σε μια από τις 3 υπόλοιπες... Internet: No, DSLphone: Yes. Ξέρει κανείς τι παίζει; Τις ρυθμίσεις τις έκανα μόνος μου, που σημαίνει οτι πιθανότατα εκεί ειναι το πρόβλημα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 30, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2005 Επειδή έχεις το dslphone, πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Alcatel σαν router και επομένως ξεχνάς το WAN port του linksys. Όλα θα τα συνδέσεις στα άλλα ports. Επίσης καλό είναι να αλλάξεις ip στο linksys (εγώ το έχω βάλει να είναι στο 10.0.0.100) και ακόμα να κλείσεις τον DHCP Server που έχει, άλλωστε (και) αυτή τη δουλειά την κάνει το Alcatel. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts