Jump to content

Φημολογείται έντονα πως το Huawei P70 θα φέρει ένα νέο chipset, το Kirin 9010


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει ως προς το ότι η επερχόμενη σειρά Huawei P70 θα χρησιμοποιεί ένα νέο chipset της HiSilicon που θα ονομάζεται “Kirin 9010”, όπως γράφει ο Smart Pikachu στο Weibo. Το chipset δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά βρίσκεται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό.

Η πρώτη φορά που ακούσαμε το όνομα Kirin 9010 ήταν πριν από τρία χρόνια – ένας άλλος χρήστης αποκάλυψε ότι θα είναι ένα chipset των 3nm. Η TSMC ήταν το πιο πιθανό χυτήριο, αλλά οι εμπορικοί περιορισμοί στην Huawei το καθιστούν πλέον απίθανο.

Την περασμένη εβδομάδα ανακαλύφθηκε ότι η Huawei αποστέλλει φορητούς υπολογιστές με chip Kirin 9006C που είχαν κατασκευαστεί από την TSMC, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παλιό απόθεμα. H SMIC κατασκευάζει chip’s 7nm όπως το Kirin 9000s, ωστόσο, αποδίδει χειρότερα από τον κόμβο 5nm της TSMC. Παρόλα αυτά ξέρουμε ότι η SMIC εργάζεται σε έναν κόμβο 3 nm, αν και είναι πιθανότατα χρόνια μακριά.

Το Kirin 9010 θα είναι πραγματικά ένα chip των 3 nm ή η Huawei απλώς επαναχρησιμοποιεί το όνομα; Μπορεί να είναι το τελευταίο, εκτός αν η Huawei βρει τρόπο να παρακάμψει τους εμπορικούς περιορισμούς. Η εταιρεία κατοχύρωσε εμπορικό σήμα για το όνομα το 2021 (και είχε σχέδια να ξεκινήσει την παραγωγή το 2022, αν και δεν τα κατάφερε).

Μάλλον η Huawei φέρεται να επαναφέρει τη συνδεσιμότητα 5G με τη σειρά P70. Είναι ενδιαφέρον ότι οι φήμες λένε ότι η εξαιρετικά ευρεία κάμερα του P70 Art θα έχει αισθητήρα τύπου 1 ιντσών και φακό υψηλής ποιότητας 1G6P (με ένα γυάλινο στοιχείο, έξι πλαστικά). Η Huawei λέγεται ότι αναπτύσσει τους δικούς της αισθητήρες – θα πρέπει να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη σειρά P70, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάρτιο.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...