Jump to content

Η «έκρηξη» της AI οδηγεί σε ανάπτυξη της αγοράς των smartphones


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs και της Morgan Stanley, οι πωλήσεις smartphone θα επανέλθουν από το 2024, ξεπερνώντας τις προειδοποιήσεις για παρατεταμένη ύφεση στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με προβλέψεις της Goldman Sachs και της Morgan Stanley.

Η έκθεση της Morgan Stanley προβλέπει ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphone θα ανακάμψουν κατά σχεδόν 4% το 2024 και κατά 4,4% το 2025. Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η ώθηση της ανάκαμψης των smartphone θα ενισχυθεί από τις νέες δυνατότητες που φέρνει στο προσκήνιο η AI, που θα «ξεκλειδώνουν» τη ζήτηση.

Η επενδυτική τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της για τον παγκόσμιο όγκο smartphones που θα αποσταλεί το 2025, επικαλούμενη τις σημαντικές δυνατότητες του λεγόμενου edge AI, το οποίο θα προσφέρει νέες βελτιώσεις και προόδους, από τις δυνατότητες φωτογράφισης έως την αναγνώριση ομιλίας, προστατεύοντας, παράλληλα, το απόρρητο των χρηστών.

Οι κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Vivo, Xiaomi και Samsung, έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την τεχνητή νοημοσύνη. Το X100 της Vivo σημείωσε σημαντικές πωλήσεις, ενώ η Xiaomi αναφέρεται σε εξαπλάσιο όγκο για τη ναυαρχίδα της που φέρει τεχνητή νοημοσύνη. Η Samsung σχεδιάζει να ενσωματώσει generative AI στα μοντέλα της για το 2024, με στόχο να προσφέρει λειτουργίες τύπου ChatGPT, με επεξεργασία στη συσκευή και όχι στο cloud.

«Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος είναι ότι δεν υπάρχει ορατότητα για το πότε θα αναπτυχθεί το “killer app”. Αν πάρουμε ως παράδειγμα το Διαδίκτυο για desktop και το Διαδίκτυο για mobile, η εμφάνιση ενός νέου killer app έρχεται συνήθως 1-2 χρόνια μετά την αρχική ανακάλυψη», έγραψε η Morgan Stanley, στην αναφορά που δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα.

«Αν και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το killer app στο Edge AI θα ακολουθήσει το ίδιο χρονοδιάγραμμα, η εμφάνιση του CoPilot της Microsoft ως πιθανού PC AI killer app θα μπορούσε να θέσει τα πρώτα θεμέλια για τη διάδοση της τεχνητής νοημοσύνης στο edge και να βοηθήσει ώστε να προσφερθεί στους επενδυτές εμπιστοσύνη ότι θα εμφανιστεί ένα παρόμοιο, αλλά διαφορετικό, killer app για smartphone».

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο παγκόσμιος όγκος των smartphone για το 2023 θα κλείσει με πτώση 5%, σε ετήσια βάση, σε 1,148 δισεκατομμύρια μονάδες, από 1,206 δισεκατομμύρια που είχαν αποσταλεί πέρυσι. Η πτώση του 2023 θα σηματοδοτήσει μια δεύτερη συνεχόμενη ετήσια πτώση, μετά από πολύ πιο απότομες πτώσεις το 2022.

Ωστόσο, η Goldman είπε ότι η δυναμική θα «ανοικοδομηθεί» το 2024 και το 2025, τροφοδοτούμενη από την κυκλοφορία νέων προϊόντων. Η εταιρεία προβλέπει ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphone θα αυξηθούν κατά 3%, στα 1,186 δισεκατομμύρια το 2024 και στη συνέχεια κατά 5% στα 1,209 δισεκατομμύρια το 2025.

«Με την περίοδο των διακοπών και τη συνεχή ανανέωση των αποθεμάτων, μαζί με την καλύτερη πρόβλεψη από την αλυσίδα εφοδιασμού για ανάκαμψη της αγοράς, αναθεωρήσαμε τις αποστολές smartphone. Ωστόσο, συνεχίζουμε να αναμένουμε χαμηλή μονοψήφια ανάπτυξη την περίοδο 2024-25E και οι παγκόσμιες αποστολές smartphone να επιστρέψουν σταδιακά στο επίπεδο του 2022A έως το 2025E», έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Οι προαναφερθείσες προοπτικές διαφέρουν από την άποψη, σύμφωνα με την οποία η αγορά των smartphone βρίσκεται αντιμέτωπη με απειλές που εντοπίζονται και στην αγορά των desktop υπολογιστών την τελευταία δεκαετία. Αλλά η Morgan Stanley σημειώνει ότι οι κύκλοι αντικατάστασης και τα use cases ευνοούν τα κινητά τηλέφωνα.

«Τα tablet και τα smartphone παίρνουν μερίδιο από τους υπολογιστές από το 2011. Με άλλα λόγια, οι μειώσεις στις αποστολές υπολογιστών προκλήθηκαν από την εμφάνιση νέων συσκευών και όχι από τη γενικότερη εξαφάνιση της ζήτησης. Δεν βλέπουμε τα smartphone να αντιμετωπίζουν παρόμοιο κίνδυνο υποκατάστασης από τεχνολογίες όπως το AR/VR σύντομα.

Οι κύκλοι αντικατάστασης smartphone είναι μικρότεροι επειδή χρησιμοποιούνται πιο συχνά και έχουν μικρότερες μπαταρίες. Οι περιπτώσεις χρήσης για smartphone εξακολουθούν να επεκτείνονται, με το Edge AI να ξεκλειδώνει ένα νέο κύμα καινοτομίας».

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Όταν οι συσκευές γίνονται πανέξυπνες... μαντέψτε ποιος γίνεται ακόμα πιο πολύ χαζός wink

Δεν μας Λείπουν πάντως τα δυνατά μυαλά, αλλά τα εργατικά χέρια ειδικά σε χαμαλοδουλειές και βαριές δουλειές που πλεον δεν αγγίζει κάνεις. Η τεχνολογική ανάπτυξη έχει πάρει εντελώς λάθος κατεύθυνση για ακόμα μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...