kakofonixx Δημοσιεύτηκε October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 25, 2005 Πηρα μολις σημερα ενα δευτερο σκληρο για το πισι μιας φιλης μου και ενω νομιζα οτι ειναι μια αρκετα ευκολη διαδικασια να τον εγκαταστησω, αντιθετως δεν καταφερα να το κανω.... Συγκεκριμενα Προκειται για ενα Maxtor 80GB ο οποιος θα μπει σε ενα παλιο συστημα (AMD 1,3GHz). Το προβλημα ειναι οτι ειτε τον βαζω ως master (με slave τον ηδη υπαρχοντα), ειτε το αναποδο δεν λεει να παιξει! :worry: Οταν εκκινω το πισι μου βγαζει ενα μηνυμα: "80 pin semiconductor not found on primary (ή secondary) ide" (ή καπως ετσι) και κολλαει εκει :cry: Τι να κανω? Μηπως δεν βαζω σωστα τα jumperακια πισω απο τους σκληρους? Μηπως καμια ρυθμιση απο το bios?? Δωστε καμια βοηθεια... Ευχαριστω ακ των πρωτερων... Υ.Γ. Να σημειωσω οτι γενικα τα καταφερνω με αυτα, μιας και εχω εγκαταστησει αρκετες φορες χωρις καποιο προβλημα drives, μνημες, καρτες pci κλπ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 Μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο καλώδιο; Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 Σωστα τα βαζεις ολα. Υπαρχουν δυο καλωδιοταινιες, με 40 καλωδια και με 80. Προφανως η καλωδιοταινια σου ειναι 40 καλωδιων και ο σκληρος ζηταει 80. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. October 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 Σωστα τα βαζεις ολα. Υπαρχουν δυο καλωδιοταινιες, με 40 καλωδια και με 80. Προφανως η καλωδιοταινια σου ειναι 40 καλωδιων και ο σκληρος ζηταει 80. και τι σημαινει αυτο? Πρεπει να παρω καποιο αλλο καλωδιο ή δεν προκειται να δουλεψει ο δισκος Σημειωτεον οτι ο παλιος δισκος ειναι ενας WD 8GB και δουλευει χωρις προβλημα, θα δουλευει με το νεο καλωδιο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 Ναι, πρεπει να παρεις αλλο καλωδιο. Ο παλιος σου θα δουλευει κανονικοτατα. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. October 25, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 οκ παω λοιπον για καινουριο καλωδιο! :) Ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον και τις ταχυτατες απαντησεις σας :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. October 25, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2005 και τι σημαινει αυτο? Πρεπει να παρω καποιο αλλο καλωδιο ή δεν προκειται να δουλεψει ο δισκος Σημειωτεον οτι ο παλιος δισκος ειναι ενας WD 8GB και δουλευει χωρις προβλημα, θα δουλευει με το νεο καλωδιο? Η διαφορά του 40pin καλώδιου με ένα 80pin καλώδιο είναι ότι θα μπορείς να δουλέψεις το σκληρό δίσκο με το ATA πρωτόκολλο που είναι optimized. Το 40pin μπορεί να δουλέψει σε ταχύτητες μέχρι 66ΜΒ/sec ενώ το 80pin υποστηρίζει δίσκους με ATA 66/100/133. Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Το 40άρι καλώδιο υποστηρίζει μέχρι ΑΤΑ33, για οτιδήποτε καλύτερο χρειάζεται 80άρι καλώδιο. Βασικά δεν υπάρχει λόγος πλέον να έχεις κανένα 40άρι καλώδιο. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. October 26, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Βασικά δεν υπάρχει λόγος πλέον να έχεις κανένα 40άρι καλώδιο. Το καταλαβα, απλα το πισι ειναι 4ετιας και βαλε (AMD 1.3GHz) και απο κατασκευης ειχε 40αρι καλωδιο. :O Ευχαριστω πολυ παιδια! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. October 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2005 Το 40άρι καλώδιο υποστηρίζει μέχρι ΑΤΑ33, για οτιδήποτε καλύτερο χρειάζεται 80άρι καλώδιο. Βασικά δεν υπάρχει λόγος πλέον να έχεις κανένα 40άρι καλώδιο. Πάλι καλά που με διόρθωσες γιατί πετάω και μερικά άκυρα... :rolleyes: :O Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. November 4, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 Παιδια μετα τις υποδειξεις σας καταφερα να εγκαταστησω το σκληρο (οχι δεν μου πηρε 10 μερες :p :p ) αλλα τωρα εχω το εξης προβλημα... Ο σκληρος δεν φαινεται απο στα windows! Εξηγουμαι... Στην εκκινηση εμφανιζεται κανονικα και μεσα απο τα win στη διαχειρηση υλικου φαινεται κανονικα και μαλιστα οτι λειτουργει χωρις προβλημα! Το θεμα ειναι οτι δεν φαινεται ανοιγοντας το "ο Υπολογιστης μου' Υπενθυμιζω οτι το πισι ειναι ειναι Athlon 1.3MHz με δυο σκληρους (master) και δυο drives (slave) Τι μπορει να φταιει?? :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. November 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 Νομίζω ότι απλά χρειάζεται format, αλλά επειδή λες ότι έχεις και τους δύο σκληρούς master (άρα primary master και secondary master), δοκίμασε να συνδέσεις τους σκληρούς στο ένα καλώδιο ως primary master και primary slave και τα drives στο καλώδιο secondary. ;) Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. November 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 Παιδια μετα τις υποδειξεις σας καταφερα να εγκαταστησω το σκληρο (οχι δεν μου πηρε 10 μερες :p :p ) αλλα τωρα εχω το εξης προβλημα... Ο σκληρος δεν φαινεται απο στα windows! Εξηγουμαι... Στην εκκινηση εμφανιζεται κανονικα και μεσα απο τα win στη διαχειρηση υλικου φαινεται κανονικα και μαλιστα οτι λειτουργει χωρις προβλημα! Το θεμα ειναι οτι δεν φαινεται ανοιγοντας το "ο Υπολογιστης μου' Υπενθυμιζω οτι το πισι ειναι ειναι Athlon 1.3MHz με δυο σκληρους (master) και δυο drives (slave) Τι μπορει να φταιει?? :cry: Στο disk management στους σκληρούς δίσκους σου εμφανίζεται σαν unallocated; Έχει πάρει logical drive; Αν όχι πρέπει να τον φορμάρεις με τις γνωστές διαδικασίες... :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. November 4, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 @kotetsi: Θα το δοκιμασω και βλεπουμε... @Agent M: Αυτο με το format το σκεφτηκα και εγω, αλλα πως θα το κανω αφου δεν του εχει δωσει γραμμα?? (Α ειναι η δισκετα, C ο παλιος ο σκληρος, D και E τα δυο drives). Παρεπιπτοντως που βρισκω το disk managment? :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. November 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2005 @kotetsi: Θα το δοκιμασω και βλεπουμε... @Agent M: Αυτο με το format το σκεφτηκα και εγω, αλλα πως θα το κανω αφου δεν του εχει δωσει γραμμα?? (Α ειναι η δισκετα, C ο παλιος ο σκληρος, D και E τα δυο drives). Παρεπιπτοντως που βρισκω το disk managment? :O Δεξί κλικ στο My Computer - επιλέγεις Manage. Σε βγάζει στο μενού Computer Management. Πας στο Storage και επιλέγεις Disk Management Εκεί θα σου βγάλει την κατάσταση με τους σκληρούς δίσκους που έχεις. Θα δεις αν έχει δώσει logical drives και σε τι status βρίσκεται ο δίσκος (αν είναι ready, αν στον έχει unallocated καθώς και τα partitions που πιθανόν έχεις φτιάξει). :) Το Ε και το D να υποθέσω ότι είναι τα CD/DVD-Roms; Μπορείς να μας δείξεις ένα screenshot για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται; :) Επίσης τα Windows πρώτα φορμάρουν το σκληρό δίσκο και μετά του δίνουν logical drive. ;) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. November 5, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2005 Το Ε και το D να υποθέσω ότι είναι τα CD/DVD-Roms; Μπορείς να μας δείξεις ένα screenshot για να καταλάβουμε ακριβώς τι γίνεται; :) Τα D και E ειναι οντως ενα DVD Roms και ενα CD Recorder Δυστυχως screenshot δεν μπορω να ανεβασω γιατι δεν ειναι δικος μου ο υπολογιστης. Ειναι μιας φιλης μου που δεν εχει συνδεση στο internet... Ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια σας :) Θα δοκιμασω αυτα που προτεινατε και ελπιζω να βρω καποια λυση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakofonixx Δημ. November 5, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. November 5, 2005 Το προβλημα λυθηκε, ο σκληρος πλεον λειτουργει κανονικα! Ευχαριστω για ακομα μια φορα οσα απο τα παιδια με βοηθησαν με τις πολυτιμες συμβουλες τους :) Το θεμα πλεον μπορει να κλειδωθει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts