Jump to content

Πρώην στέλεχος Microsoft: Οι πωλητές έβλαψαν τις προοπτικές των Windows Phone


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Παρά το ότι η ανάπτυξη των Windows Phone έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια, τις τελευταίες μέρες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επανέρχονται στη δημοσιότητα – κυρίως σε σχέση με το γιατί απέτυχαν να αποκτήσουν σημαντικά μερίδια αγοράς.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, μίλησε για τις προκλήσεις και την πολυπλοκότητα πίσω από την απόφαση της εταιρείας να βάλει τέλος στο δικό της mobile λειτουργικό σύστημα, τα Windows Phone, αλλά και για τα λάθη που έκανε ο τεχνολογικός κολοσσός στην αγορά της κινητής.

Σε συνέντευξή του στο Business Insider, ο Nadella παραδέχτηκε ότι η έξοδος της Microsoft από την αγορά της κινητής ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρε, από τη στιγμή που έγινε διευθύνων σύμβουλος.

«Η απόφαση για την οποία νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μιλούν -και μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα όταν έγινα Διευθύνων Σύμβουλος– ήταν η έξοδός μας από αυτό που αποκαλώ κινητό τηλέφωνο, όπως οριζόταν τότε», εξήγησε ο Nadella. «Εκ των υστέρων, νομίζω ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τρόποι που θα μπορούσαμε να το κάνουμε να δουλέψει, ίσως επανεφευρίσκοντας την κατηγορία του computing μεταξύ υπολογιστών, tablet και τηλεφώνων».

Τη δική του εξήγηση δίνει τώρα, μέσω του X, ο Brandon Watson, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής Windows Phone Developer Experience της Microsoft, μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε από την εταιρεία, το 2012. Σε αυτήν την ανάρτηση, ο Watson ρίχνει το φταίξιμο για την αποτυχία του mobile λειτουργικού στους πωλητές – και ποιο συγκεκριμένα, σε εκείνους που εργάζονταν στα καταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Όπως ανέφερε, «δώσαμε μια δύσκολη μάχη προσπαθώντας να κάνουμε τις εταιρείες κινητής να διαθέτουν τα τηλέφωνά μας με τους πωλητές τους. Απλώς δεν πρόκειται να κερδίσεις εάν έχεις συσκευές που είναι μια γενιά πίσω, από τις Samsung, LG κτλ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο έπρεπε να εξαγοράσουμε τη Nokia. Ακόμη και με αυτό, η απομάκρυνση των πωλητών από την καρότσα του iOS ήταν σχεδόν αδύνατη για τις πωλήσεις εντός καταστήματος. Εστίαζαν σε εμάς για μια ή δύο εβδομάδες μετά από μια κυκλοφορία και μετά μας έσπρωχναν στη γωνία του καταστήματος.

Η βασική απάντηση ήταν πάντα για το μέγεθος του app store, κάτι που είναι απλώς μια οκνηρή απάντηση. Δυστυχώς, οι πωλητές στα καταστήματα των εταιρειών κινητής θα έδιναν εξ ορισμού αυτήν την απάντηση και μετά το παιχνίδι τελείωνε. Είχαμε πολλές από τις βασικές εφαρμογές, αλλά αν σου λείπει αυτή η βασική εφαρμογή που χρησιμοποιεί ένας πωλητής, στις κορυφαίες 50, αυτό το φαινόμενο, από αυτόν τον πωλητή, ήταν πολύ σκληρό. Τα συνδυαστικά μαθηματικά ξεφεύγουν από τον έλεγχο, αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των πωλητών και την πιθανότητα μία από τις απαιτούμενες 50 κορυφαίες εφαρμογές να μην βρισκόταν στην πλατφόρμα των Windows Phone».

Αν και η Microsoft ασχολήθηκε με την αγορά της κινητής τηλεφωνίας από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone το 2010. Παρά το ότι τα Windows Phone αποτελούσαν ένα λειτουργικό σύστημα που ήταν διαθέσιμο σε διάφορες συσκευές, η εταιρεία επιβεβαίωσε το 2017 ότι θα σταματούσε την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και hardware για αυτά.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, MyPhone Admin said:

Τη δική του εξήγηση δίνει τώρα, μέσω του X, ο Brandon Watson, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής Windows Phone Developer Experience της Microsoft, μέχρι τη στιγμή που αποχώρησε από την εταιρεία, το 2012. Σε αυτήν την ανάρτηση, ο Watson ρίχνει το φταίξιμο για την αποτυχία του mobile λειτουργικού στους πωλητές – και ποιο συγκεκριμένα, σε εκείνους που εργάζονταν στα καταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

 

Ωραίος ο τύπος. Και "μαμώ". Έδωσαν στην αγορά ένα κλειδωμένο οικοσύστημα με χίλιους δυο περιορισμούς προς τους developers την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός ήταν ήδη ώριμος και φταίει ο Θανασάκης του Γερμανού στην Άνω Αετόπετρα.

 

Επειδή έχω δουλέψει για σειρά ετών σε κατάστημα την εποχή των WP θα σας πω ότι ο τύπος λέει ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Όταν ερχόταν η πιτσιρίκα και ήθελε smartphone με Snapchat τι θα της έδινα; Το τότε Lumia που ήταν και "μαμώ" αλλά δεν είχε την εφαρμογή; Πήγαινε σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Android που την είχε. Και όταν λέω χειρότερο το εννοώ. Τα ρημάδια τα WP ήταν ΦΟΒΕΡΑ ακόμη και στις χαμηλών επιδόσεων συσκευές. Καμία σχέση με τα τότε χρέπια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...