Jump to content

Τα Windows δεν εκκινούν...help

phonekiller
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λίπον έκανα format στο pc ενός φίλλου μου όλα καλά...τα drivers και γενικότερα τα πάντα χωρίς πρόβλημα. το pc του δούλευε κανονικότατα για 2 μέρες.Χθές πήγε να το ανοίξει αλλά του έβγαλε το παρακάτω μήνυμα μετά το post:

Τα windows δεν μπορούν να ολοκληρόσουν την εκκίνησή τους γιατί το παραπάνω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμένο. Εγκαταστήστε το CD με αυτό το

αρχείο.

<windows root>\system 32\ntoskrnl.exe

λέτε να ξέχασα κάτι στο format; δικό μου είναι το σφάλμα; γιατί αυτός μου είπε ότι δεν έκανε τίποτα στα windows εκτός από τα κλασσικά mp3 video κτλ. είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να έβαλε το χεράκι του στο system 32...

θα ξαναγίνει format την Πέμπτη... έχω κάνει πολλά format στο pc μου αλλά και σε άλλα...κάτι τέτοιο πρώτη φορά.

πως ακριβώς γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο χωρίς αυτός να το σβήσει;

thnx in advance παίδες :O

EDIT: ξέχασα την σύνθεση:

intel celeron @ 900mhz

128mb ram

geforce2 32mb

18g ο σκληρός...

Δοκίμασε ένα repair σε περίπτωση που τα data(mp3,videos) είναι στο primary partition...

Αν δεν δεις προκοπή πάρε backup τα data και κάνε ξανά format βάζοντας τα κατάλληλα προγράμματα. ;)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Δοκίμασε ένα repair σε περίπτωση που τα data(mp3,videos) είναι στο primary partition...

Αν δεν δεις προκοπή πάρε backup τα data και κάνε ξανά format βάζοντας τα κατάλληλα προγράμματα. ;)

otan les ta katalila programmata ti akrivos enoeis? :O

@phonekiller o Agent M thelei na sou pei na valeis mono ta aparaithta programmata, etsi oste i leitourgia tou ypologisth na einai aproskopth. Isos kapoia apo ta MH ELEGMENA programmata pou evales meta to format na ekanan thn zhmia sto pc. Isos vevaia na to ekane kai o idios egkathistontas oti programma tou eipe kapoios dhthen gnostis.
Watch When You Stray My Friend...

Για προσπαθησε αυτο φιλε μου

Ξεκινα το PC απο το cd Windows.Στην συνεχεια πατα R για να μπεις στη Recovery Console.Πληκτρολογησε την εντολη ακριβως ποως στην δινω

expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32.Θα σε ρωτησει αν θελεις να κανεις overwrite καποια αρχεια πατα Y.Υστερα πληκτρολογησε exit και κανε reboot.Καλη τυχη

Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

otan les ta katalila programmata ti akrivos enoeis? :O

Antivirus - Firewall

Και κάτι άλλο που ξέχασα να σε ρωτήσω... Τι Windows έχει εγκατεστημένα; :rolleyes:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Antivirus - Firewall

Και κάτι άλλο που ξέχασα να σε ρωτήσω... Τι Windows έχει εγκατεστημένα; :rolleyes:

xp pro sp1

telika den eixe io me tpt ta elenksa prosopika ta cd poy evale simera to apogeuma opote ios apokliete...alla pos ekane ftera to arxeio auto den mporo na katalavo me tipota...

xp pro sp1

telika den eixe io me tpt ta elenksa prosopika ta cd poy evale simera to apogeuma opote ios apokliete...alla pos ekane ftera to arxeio auto den mporo na katalavo me tipota...

Το αρχειακι μπορει να εξαφανιστηκε λογω conflict με ενα αλλο προγραμμα ή να υπαρχει εκει και να μην το βλεπουν τα Windows.Εμενα καποτε χωρις να προσθεσω τιποτα στο pc μου ζητουσαν ξανα ενεργοποιηση επειδη ειχε αλλαξει λεει το υλικο!!!!!Αντε βγαλε ακρη

Το αρχειακι μπορει να εξαφανιστηκε λογω conflict με ενα αλλο προγραμμα ή να υπαρχει εκει και να μην το βλεπουν τα Windows.Εμενα καποτε χωρις να προσθεσω τιποτα στο pc μου ζητουσαν ξανα ενεργοποιηση επειδη ειχε αλλαξει λεει το υλικο!!!!!Αντε βγαλε ακρη

xm kati mou thimises...meta to format kai ola ta drives kai kati programmatakia pou tou evala (100% sumbatotita me xp) tou ekana ena registry repair kai vrike peripou sta 70 problems...lol ta diorthosa ola kai meta compact sti registry...

alla kai pali...meta ekana restart kai douleue kai to provlima omos parousiastike meta apo 2 meres. ftou mallon den ftaiei to registry repair. kat eme... ta klassika windows...

eseis ti lete mporei na ftaiei to registry repair?

Έχουμε πει 500 φορές να μην χρησιμοποιείτε utilities που πειράζουν τη registry. Κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, παρά καλό. Επίσης έχουμε πει να ψάχνετε στο Google γιατί πολλά από αυτά τα προβλήματα τα έχουν συναντήσει και άλλοι. Για παράδειγμα: http://www.computerhope.com/issues/ch000646.htm

Kαλα μην μας δειρεις μπαμπα :lol:Σοβαρα τωρα μπορουμε να χρησιμοποιουμε registry cleaners αλλα καλω ειναι να βλεπουμε τι σβηνει και αν δεν ειμαστε σιγουροι να μην πειραζουμε την καταχωρηση.Εγω χρησιμοποιω χρονια τετοια προγραμματα χωρις προβλημα ποτε.Δεν υπαρχουν γενικοτητες στα pc απλως παντα θελει προσοχη οταν πειραζουμε την registry,και να κανουμε ενα backup της πριν τις αλλαγες

Ναι, εντάξει, το λέω όμως γιατί έχω δει πολλές φορές να γράφεται εδώ μέσα, ότι "το τάδε πρόγραμμα βρήκε τόσα λάθη στη registry και τα διόρθωσε". Εννοώ δηλαδή ότι δεν ασχολούνται με το αν πρέπει να γίνουν αυτές οι διορθώσεις, ενώ έχουμε πει ότι είναι επικίνδυνο.

Ναι, εντάξει, το λέω όμως γιατί έχω δει πολλές φορές να γράφεται εδώ μέσα, ότι "το τάδε πρόγραμμα βρήκε τόσα λάθη στη registry και τα διόρθωσε". Εννοώ δηλαδή ότι δεν ασχολούνται με το αν πρέπει να γίνουν αυτές οι διορθώσεις, ενώ έχουμε πει ότι είναι επικίνδυνο.

χμ ναι έχεις δίκιο αλλά εμένα γιατί ποτέ δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα η registry με τα συναφή προγράμματα; άλλοστε μετά από 2 μέρες ήρθε το πρόβλημα στο φύλλο μου με το .exe από το win32... δηλαδή τα windows το χαμπαριάζουν 2 μέρες μετα ότι τους λύπει κάποιο σημαντικό αρχείο...; τεσπα

εγώ άνοιξα αυτό το thread για να προσδιορίσω τελικά τη ακριβώς φταίει...

To πρόβλημα με το ntoskrnl.exe έχει να κάνει με κάποιο corruption και δεν είναι τόσο ασύνηθες. Αυτό που έγραψα πριν, δεν πήγαινε στο πρόβλημα αυτό, πήγαινε στη χρήση των προγραμμάτων που πειράζουν τη registry.

Νέα δεδομένα για σήμερα...πάμε να κάνουμε το format και νάτο να κολάει στο 26%... μετά από κανά τέταρτο ξεκόλησε και πήγε μέχρι το 31% που ξανακόλησε κανά τέταρτο αλλα και σε άλλα σημεία...με τα πολλά μεχρι να φτάσει στο 100% έκανε 3 ώρες :alien: (20GB)... λέμε αμήν και συνεχίζουμε...έκει που φόρτωνε λιπόν κάτι αρχεία .dll και .exe για να γραφούν στο σκληρό τελικά δεν μπορούσαν να γραφούν και μου έβγαζε διάφορες επιλογές όπως την παράκαμψη του άρχειου βέβαια αυτό μου το έκανε και για άλλα αρχεία που είχαν σειρά μετά το συγκεκριμένο .dll... επειδή τα Windows δεν δουλεύουν χωρίς ένα .exe πως να δουλέψουν χωρίς 15 .exe & .dll που δεν μπορούσαν να γραφούν έτσι και εγώ σταμάτησα την διαδικασία. ανοίξαμε το κουτί και έβγαλα το σκληρό και τον πήρα σπίτι μου μήπως και δούμε άσπρη μερα...με τα πολλά ανοίγουν τα windows βρίσκουν τον δίσκο αλλά ήθελε διαμόρφωση...επειδή όμως εγώ είμαι πολλύ καλό και υπομονετικό παιδάκι είπα να το διαμορφώσει (NTFS)...ε και περίμενα 4 ώρες για να φτάσει κάπου στη μέση η διαμόρφωση χωρίς να γίνει τπτ...

τώρα τη να κάνω; να του πω να τον στήλει στο Διά@λ@ τον σκληρό ή μήπως

υπάρχει και κάτι τελευτέο που μπορεί να σώσει την κατάσταση;

Υ.Γ. πρίν κάτι χρόνια που είχε τα win98 το παιδί δεν του άνοιγαν επειδή

όπως του έβγαζε το error message των win98 ήταν κατεστραμένος ο δίσκος.

ΕΡΩΤΗΜΑ:άμα είχε και τότε πρόβλημα πως στο καλό δούλεψε κανονικά

ο σκληρός για 2 μέρες όταν του έκανα το πρώτο format και τα windows είχαν περαστεί με επιτυχία...δηλαδή του γούσταρε να δουλέψει για 2 μέρες με τα xp και μετά να μας αποχερετήσει; σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ;πάμε για αλλαγή δίσκου;

thnx in advance ελπίζω να μήν σας κούρασα :O .....

EDIT: εντωμεταξύ έκανα ένα format ξανά αλλά αυτή τη φορά επέλεξα γρήγορη διαμόρφωση...και διαμορφώθηκε σε 10δευτερα όλος...τώρα αυτό

είναι καλό; ααααααα δεν πάει άλλο τα ΄χω παίξει :alien: :confused: :blink: :worry:

τελικά τη παίζει ρε παιδιά;

Από τη συμπεριφορά που περιγράφεις είναι πολύ πιθανό να έχει bad blocks ο δίσκος. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει έναν άλλο.

Από τη συμπεριφορά που περιγράφεις είναι πολύ πιθανό να έχει bad blocks ο δίσκος. Σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει έναν άλλο.

τι είναι τα bad blocks; τελικά του έβαλα τα windows...αναρωτιέμαι αυτή τη φορά πως περάστηκαν αφού τις πρωηγούμενες φορές δεν γινόταν να περαστούν κάποια αρχεία που τελικά περάστηκαν όλα την τελευτέα φορά...α μετά από ένα restart το pc είχε κολήσει στο post (detecting ide drives) και ακούγονταν κάτι ήχοι απόκοσμοι εντελώς...και αφού αποσύνδεσα το βύσμα που δίνει ρεύμα στο hard disk ώς δια μαγείας οι ήχοι σταμάτησαν και συνέχησε κανονικά το post...

Ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα. Ίσως να μην αντέξει για πολύ ακόμα. Οι ήχοι που λες και όλη αυτή η συμπεριφορά αυτό δείχνει.

Ο δίσκος έχει κάποιο πρόβλημα. Ίσως να μην αντέξει για πολύ ακόμα. Οι ήχοι που λες και όλη αυτή η συμπεριφορά αυτό δείχνει.

asta na pane...ton ksanasindesa kai etreksa to active smart...kai mou lei gia ton

disko auto oti to status tou einai bad kai moy leei na kano back-up kai na ton vgalo looool. eutixos o maxtor moy den exei tpt etsi leei to programma diladi....milame oti ton kakomiri ton maxtor ton exo apo to 2000-2001 kai kako den exei pathei..ase de poy doyleuei kathe mera tou kerata...eno autos o xalasmenos tou filou moy einai WD kai ton exei apo to 2001 kai exei doulepsei elaxista...afou autos den asxolite katholou me to pc...kai apo oti mou exei pei autos...den exei faei kanena xtipima... sigoura sto mellon WD den perno me tipt parolou poy einai gnosth marka...mallon o epomenos mou tha einai maxtor :love: