Jump to content

Ο Ελληνοκύπριος Παναή αφήνει την Microsoft και πάει στην Amazon


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Ο Ελληνοκύπριος Panos Panay (Πάνος Παναή), ο πρώην επικεφαλής προϊόντων της Microsoft, εντάσσεται στο δυναμικό της Amazon. Σε σχετική ενημέρωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ανακοίνωσε ότι ο Panay θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής hardware, Dave Limp, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπήρξαν μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την αποχώρηση του Panay.

«Ως ένας σημαντικός δημιουργός προϊόντων και εφευρέτης που έχει βαθιά εμπειρία, τόσο στο υλικό όσο και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ο Panos θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον οργανισμό των συσκευών και των υπηρεσιών μας», τόνισε ο Jassy σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρείας.

Ο Panay θα ξεκινήσει την Amazon στα τέλη Οκτωβρίου, με τον Limp να συνεργάζεται μαζί του για τους επόμενους δύο μήνες, ώστε να τον βοηθήσει να μεταβεί στο νέο του ρόλο. Ο Panay είχε εργαστεί στη Microsoft για σχεδόν 20 χρόνια, ως επικεφαλής μεγάλων έργων όπως η σειρά Microsoft Surface και το λειτουργικό σύστημα Windows. Ο επικεφαλής consumer marketing της Microsoft, Yusuf Mehdi, αναλαμβάνει τη θέση του Panay.

Εν τω μεταξύ, η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία που ανήκει στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε ότι ο Limp αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, κάτι που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ο Limp αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι παραιτήθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο, όπου επέβλεπε τις συσκευές Echo και τον έξυπνο βοηθό Alexa.

«Γνωρίζω τον Pano χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε αυτόν τον οργανισμό», είπε ο Limp. «Είναι ένας παθιασμένος ηγέτης στα προϊόντα και ανυπομονώ να δω τι θα επινοήσετε όλοι μαζί. Θα δουλέψω μαζί του για τους επόμενους δύο μήνες για να διασφαλίσω μια ομαλή μετάβαση στα φθινοπωρινά λανσαρίσματα μας».

Η αποχώρηση του Panay από τη Microsoft ήταν ξαφνική. Έγινε λίγο πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του στην εκδήλωση «Surface and AI» της εταιρείας, στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Limp, από την άλλη πλευρά, παρουσίασε την τελευταία προιοντική εκδήλωση της Amazon την περασμένη εβδομάδα.

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...