Jump to content

Επικρατεί πλέον μια νέα τάση από την Samsung με 200MP telephoto cameras


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα πρότυπα αλλάζουν κάθε εποχή και τώρα η Samsung θέλει να μετατρέψει τις μονάδες τηλεφακού στα smartphone σε “δεύτερη κύρια κάμερα”. Αν υλοποιηθεί αυτή η σκέψη, τότε οι τρέχοντες αισθητήρες τηλεοράσεως θα είναι μικρότεροι και χαμηλότερης ανάλυσης, θα υστερούν σε χαρακτηριστικά όπως το HDR και οι ρυθμοί καρέ βίντεο επίσης σε σύγκριση με την κύρια κάμερα του τηλεφώνου.

Για να είναι μια σωστή δεύτερη κύρια κάμερα, η μονάδα tele θα χρειαστεί έναν αισθητήρα που είναι αρκετά καλός για την κύρια κάμερα και εδώ να πούμε ότι η Samsung πιστεύει ότι οι αισθητήρες 200MP, όπως οι ISOCELL HP2 και HP3 , είναι τα κατάλληλα εργαλεία για να εκτελέσουν αυτή την δουλειά.

Αισθητήρες με ανάλυση στα 200MP χρησιμοποιούνται ήδη σε ορισμένα τηλέφωνα και έχουν συνήθως δυνατότητες ζουμ 2x και 4x στην ίδια ανάλυση (δηλαδή 12,5MP, που τείνει επίσης να είναι η προεπιλογή και για την κύρια κάμερα).

Για να γίνει αυτό πραγματικότητα, θα έχουμε μαζεμένα πολλά pixel και μπορεί ακόμη και να νικήσουν έναν αισθητήρα χαμηλής ανάλυσης με μακρύ φακό σε περιπτώσεις όπου ο χρήστης κάνει ζουμ στο παρελθόν της εστιακής απόστασης του φακού. Ακολουθεί ένα zoom 4x με έναν αισθητήρα 200MP και έναν αισθητήρα 11MP που συνδυάζει 3x οπτικό και 1,3x ψηφιακό ζουμ (για σχεδόν 3,9x σύνολο):

Στο μέλλον, οι αισθητήρες 200MP της Samsung ενδέχεται να βρεθούν πίσω από έναν τηλεφακό 3x – τότε θα προσφέρουν ζουμ 3x, 6x και 12x. Ακολουθεί μια επίδειξη του τι θα είναι δυνατό να προσφέρουν:

Οι ISOCELL HP2 και HP3 είναι αισθητήρες 1/1,3” και 1/1,4” αντίστοιχα, και έχουν πολλά κοινά. Χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο remosaic βαθιάς μάθησης 4×4, ο οποίος είναι αυτός που παίρνει τη διάταξη των 4×4 Tetra²Pixel των αισθητήρων και την ανακατασκευάζει σε RGB. Αυτό γίνεται στα γρήγορα DSP και GPU των σύγχρονων chipset smartphone. Αυτοί είναι αισθητήρες premium με προηγμένες δυνατότητες αυτόματης εστίασης και HDR για εκκίνηση, καθιστώντας τους καλύτερους από τον τυπικό αισθητήρα που χρησιμοποιείται σε τηλεφακούς σήμερα.

Η Samsung προβάλλει επίσης τη σημασία των τηλεφακών για τη φωτογραφία πορτρέτου. Για αρχή, η κύρια κάμερα στα σημερινά τηλέφωνα είναι πολύ ευρεία για ένα καλό πορτρέτο και προκαλεί παραμόρφωση. Γι’ αυτό προτιμώνται οι μακρύτεροι φακοί.

Οι τηλεφακοί δημιουργούν επίσης ένα bokeh για να διαχωρίζουν το θέμα από το φόντο. Και ενώ τα σημερινά bokeh υπολογιστικής φωτογραφίας είναι αρκετά καλά, εξακολουθούν να ανακατεύουν τα πράγματα μερικές φορές. Η Samsung σημειώνει ότι ένας μεγαλύτερος αισθητήρας θα δημιουργήσει μικρότερο βάθος πεδίου από έναν μικρότερο στην ίδια εστιακή απόσταση, επομένως αυτοί οι αισθητήρες HP θα είναι ένα όφελος και για λήψεις πορτρέτου.

Αυτήν τη στιγμή ακούμε ψιθύρους ότι το Galaxy S24 Ultra θα έχει κάμερα 50MP 3x (από 10MP 3x στο S23 Ultra), η οποία θα προσφέρει φυσικό ζουμ 3x και 6x, αλλά αυτό είναι ακόμα μικρότερο από την υποθετική κάμερα 200MP 3x που παρουσιάστηκε παραπάνω . Οπότε μάλλον δεν θα το δούμε του χρόνου, αλλά αν η εταιρεία μιλάει για αυτό σήμερα, μάλλον έχει ήδη κάτι στο εργαστήριο.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...