Jump to content

Vodafone Ελλάδας: Ολοκληρώνει το α’ εξάμηνο του 2023 με ενισχυμένο κύκλο εργασιών, εντυπωσιακή ανάπτυξη του Vodafone TV και αύξηση του αποτυπώματος του Vodafone Business στα δημόσια έργα ψηφιακού μετασχηματισμού


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Με ισχυρή δυναμική σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης ολοκλήρωσε το α’ εξάμηνο του ημερολογιακού έτους η Vodafone Ελλάδας. Εν μέσω μιας περιόδου που η οικονομία εξακολούθησε να στιγματίζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και την αύξηση στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Η εταιρεία παρέμεινε προσηλωμένη στην συνεπή υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, ύψους €600 εκατ., σε υποδομές δικτύων νέας γενιάς για την διείσδυση των υπερυψηλών ταχυτήτων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα η Vodafone έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη 5G που ξεπερνά το 70%, ενώ έως τον Μάρτιο του 2025 η κάλυψη θα ανέρχεται στο 92%, υπερβαίνοντας ελαφρώς τον στόχο που είχε τεθεί αρχικά.

Στις οπτικές ίνες, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε την μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που από φέτος το καλοκαίρι θα προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι:

  • Ο κύκλος εργασιών της Vodafone Ελλάδας αυξήθηκε κατά 5,9%, και συγκεκριμένα στα €398 εκατ. από €376 εκατ. πέρυσι, παρά τις επιπτώσεις από τις πληθωριστικές πιέσεις του 2022 και το εξακολουθητικά υψηλό ενεργειακό κόστος.
  • Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 2.9%, από €349 εκατ. σε €359 εκατ.
  • Στην κινητή, η πελατειακή βάση παρέμεινε σταθερή στους 4.251.000, είναι ωστόσο αξιοσημείωτο ότι καταγράφηκε αύξηση των συμβολαίων κατά 3,21%.
  • Στην σταθερή, η πελατειακή βάση επίσης σταθεροποιήθηκε στους 946.000 πελάτες, ενώ λανσάραμε υπερυψηλές ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps, προσφέροντας gigabit ταχύτητες σε πάνω από 140 Δήμους.
  • Η κίνηση δεδομένων αυξήθηκε κατά 67.4%, από τα 80.805 TB σε 135.266 TB, και μάλιστα χωρίς την συμβολή της περιαγωγής που παρατηρείται τις τυπικές τουριστικές περιόδους στη χώρα μας

Το Vodafone Business ισχυροποίησε το αποτύπωμά του στην ψηφιοποίηση του Δημοσίου Τομέα, κυρίως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιώντας εμβληματικά ψηφιακά έργα, που θα αλλάξουν ριζικά τη λειτουργία του Δημοσίου, των θεσμών και των πόλεων και θα έχουν ορατό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος των €200 εκατ. σε αναθέσεις για το οικονομικό έτος 2022-2023, που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο, ξεπεράστηκε κατά πολύ, καθώς η αξία των αναθέσεων ανήλθε στα €230 εκατ. και σήμερα έχει αγγίξει τα €270 εκατ. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν νέες καινοτόμες υπηρεσίες IoT και Cloud & Security για εταιρικούς πελάτες, ενώ τα έσοδα από Internet of Things και ICT υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 20% χρόνο με τον χρόνο.

Το Vodafone TV επιβεβαίωσε τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου Pay TV στη χώρα, καθώς χάρη στις πρόσφατες συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023 απέκτησε περίπου 20.000 νέους συνδρομητές, που μεταφράζεται σε επταπλάσια αύξηση νέων συνδρομητών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο. Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν επιστέγασμα του συνδυασμού κορυφαίου ψυχαγωγικού περιεχομένου για ολόκληρη την οικογένεια και άκρως ανταγωνιστικής τιμής.

Στη λιανική, η νέα αποκλειστική υπηρεσία Vodafone Flex, που παρέχει άτοκα χρηματοδοτική ευελιξία για την απόκτηση προϊόντων τεχνολογίας, έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη 15.000 πελατών, ενώ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στο eShop το πρώτο μισό του έτους κατά +122% χρόνο με τον χρόνο.

Η Vodafone Ελλάδας παρέμεινε πιστή στον εταιρικό της σκοπό, αρχής γενομένης από τον ανελαστικό στόχο του 2030 για την εξάλειψη των εκπομπών ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα από τις δραστηριότητές της και από ολόκληρη την αλυσίδα αξία της έως το 2040. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία επένδυσε στρατηγικά σε πολιτικές και μέσα εξοικονόμησης ενέργειας, με αποτέλεσμα στο δίκτυό της να έχει επιτευχθεί το τελευταίο έτος αποτροπή εκπομπής άνω των 150.000 τόνων ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το 100% των αποβλήτων του δικτύου μεταπωλείται ή ανακυκλώνεται. Επιπρόσθετα, αξιοσημείωτη εξέλιξη που αφορά στο Ίδρυμα Vodafone και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Generation Next, το σύνολο του οποίου έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό επιστημών STEM που έχει εκπονηθεί από κοινού με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Scico, είναι πλέον διαθέσιμο στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να το εντάξουν οργανικά στην ύλη τους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα περιβάλλον αδιάκοπων κρίσεων και ασύμμετρων διεθνών πιέσεων, η Vodafone Ελλάδας, σήμερα, 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της στη χώρα μας, είναι πιο έτοιμη από ποτέ να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Έχοντας ολοκληρώσει έναν ριζοσπαστικό μετασχηματισμό, που μας μεταμορφώνει από έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο σε μία εταιρεία τεχνολογίας, εξελισσόμαστε σε κορυφαία εταιρεία ICT και βάζουμε τη σφραγίδα μας στην ψηφιακή μετάβαση που επιχειρεί η Ελλάδα, ως αξιόπιστοι εταίροι και συνεργάτες των ελληνικών επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα και του κάθε πελάτη ξεχωριστά».

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Απο τη μια μας λεει δηλαδη οτι εχεια αυξημενα κοστη, απο την αλλη μας λεει οτι ειχαν εσοδα ρεκορ.
Απο τη μια μας λεει οτι χρειαζεται να αυξανονται τιμαριθμικα τα συμβολαια, απο την αλλη δε σχολιαζει καν οτι το sms αν δεν εχεις προγραμμα μπορει να το πληρωνεις 30 λεπτα εν ετει 2023.
Απο τη μια μας λεει οτι απορροφησαν τις αυξησεις, απο την αλλη εγω πλεον θελω 13 ευρω σε ανανεωση καρτας, εκει  που ηθελα 10, χωρις να εχω αλλαξει χρηση.
 

Link to comment
Share on other sites

Και τελικά κάθε χρόνο το καλοκαίρι τα δικτυα σέρνονται. Γειά μεγάλε.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...