Jump to content

Μήπως ήρθε η ώρα για iOS?

mclisme
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από 14 χρόνια πιστός χρήστης Android και ενώ είχα την ευκαιρία να έχω ως 1η συσκευή ένα iPhone 6? γύρω στο 2014-15 αν θυμάμαι καλά με το οποίο ΔΕΝ κόλλησα, αναρωτιέμαι αν πρέπει, 8 εκδόσεις μετά, και αφού όπως έχω διαπιστώσει από το λίγο που βλέπω σε φίλους ότι έχει "ανοίξει" αρκετά περισσότερο και είναι πολύ πιο παραμετροποιήσιμο από κάποτε, να δώσω στο iPhone μια δεύτερη ευκαιρία, ο λόγος;

Έδώ και 2 χρόνια είμαι με το S21 Ultra, ναυαρχίδα που θεωρητικά ακόμα και τώρα πρέπει να υπερκαλύπτει τις ανάγκες ενός απλού μέσου χρήστη όπως εγώ, δεν με ενδιαφέρει το gaming από το κινητό, δεν βλέπω ταινίες στο κινητό, δεν λιώνω στα social, κυρίως Gmail/GMaps/WhatsApp/Viber και περιστασιακά Youtube είναι η χρήση μου, θέλω όμως ΑΜΕΣΗ απόκριση πάντα και παντού.

Ενώ τον 1ο χρόνο το S21U έδειχνε ακλόνητο, τελικά και αυτό υπέπεσε στην κλασσική "ασθένεια" όλων των Android που είχα ως τώρα, ότι η απόδοση πέφτει με την πάροδο των μηνών/χρόνων, αρχίζουν σκαλώματα και καθυστερήσεις εκεί που παλιά δεν υπήρχαν και γενικά αυτή η αίσθηση σαν να... γερνάει το τηλέφωνο. Συγκεκριμένα το S21 μου έχει παρουσιάσει και το εξης, το να κολλάει τρομερά η κάμερα όταν η μπαταρία είναι κάτω από 40-35% περίπου. Πάγωμα στα βίντεο, βίντεο χωρίς ήχο, γενικά τραγική απόδοση κάμερας εαν δεν έχω 50%+ φόρτιση.

Επίσης, χρησιμοποιω καθημερινά Wireless Android Auto, το οποίο φαίνεται να βαραίνει τρομερά την απόδοση της συσκευής. Αν το έχω πχ. ανοιχτό (το Wireless AA) και πάω να βγάλω βίντεο το πιθανότερο ειναι να αρχίσει να πηγαίνει σαν παγωμένο, ή να μην βγάλει καθόλου. Αν θελήσω να ψάξω διευθυνση μεσω κινητου εν μέσω Wireless AA, μπορεί επίσης να κάνει τα ίδια, δε νομίζω ότι αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά.

Για τους παραπάνω λόγους, είχα αποφασίσει έτσι κι αλλιώς να αλλάξω συσκεύη και ήμουν έτοιμος για Pixel 7 Pro (επιστροφή σε Google συσκευή μετα από χρόνια) αλλά φοβάμαι μήπως κάνω πάλι το ίδιο λάθος και καταλήξω όπως με όλες τις συσκευές ως τώρα να έχω τα ίδια προβλήματα μετά από 1-2 χρόνια. Έχω την πεποίθηση ότι στο iPhone τα παραπάνω προβλήματα μου δεν θα υφίστανται, ειδικά με αυτόν τον γνωστό "κουφό" τρόπο που ως συνηθως εμφανιζονται σε Android συσκευές.

* Σε 1 μήνα φευγω διακοπές και εκεί θα χρειαστώ μια συσκευή που να μπορω να στηριχτω όταν είμαι εκτός όλη μέρα, ψάχνω κάτι σε αγνωστο μερος, θέλω να προλάβω τη στιγμή και μάλλον με λίγη μπαταρία οπότε η επιλογή πρέπει να γίνει εντός 1-2 εβδομάδων, ακούω τις απόψεις σας....

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

παρε ενα power bank και καθαρισες. αλλιως το s23 ultra νομιζω οτι αξιζει σαν μεταβαση. Εγω πηγα σε iphone 14 pro και εκτος τους περιορισμους που συνεχιζει να εχει αλλα οχι στον ιδιο βαθμο, δε με βολευει σε διαφορα, πχ στο copy paste Που το δουλευω συνεχεια λογω δουλειας ειναι απιστευτα σπαστικο το πως γινεται στο Ios σε σχεση με android και διαφορα μικρα που μαζευονται. τελος αν θες μεγαλο κινητο, με το 23αρι εχεις κορυφαια μπαταρια, καλυτερο ζουμ με διαφορα και ισως καλυτερη καμερα γενικως και καμια ελλειψη.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9

Μήπως η συσκευή χρήζει αντικατάστασης μπαταρίας;

Τα συμπτώματα που περιγράφεις, ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν κάτω από ένα ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, δείχνουν σαν να μη μπορεί να τροφοδοτήσει τη συσκευή με το απαραίτητο ρεύμα.

Ως αποτέλεσμα, για να μη σβήσει εντελώς, ρίχνει κατακόρυφα τις επιδόσεις κι εσύ όπως είναι λογικό βλέπεις τα πάντα να κολλάνε.

On 10/6/2023 at 4:04 ΜΜ, Nikos_Mpl said:

παρε ενα power bank και καθαρισες. αλλιως το s23 ultra νομιζω οτι αξιζει σαν μεταβαση. Εγω πηγα σε iphone 14 pro και εκτος τους περιορισμους που συνεχιζει να εχει αλλα οχι στον ιδιο βαθμο, δε με βολευει σε διαφορα, πχ στο copy paste Που το δουλευω συνεχεια λογω δουλειας ειναι απιστευτα σπαστικο το πως γινεται στο Ios σε σχεση με android και διαφορα μικρα που μαζευονται. τελος αν θες μεγαλο κινητο, με το 23αρι εχεις κορυφαια μπαταρια, καλυτερο ζουμ με διαφορα και ισως καλυτερη καμερα γενικως και καμια ελλειψη.

Το να κουβαλάω power bank δεν ειναι αποδεκτό σαν λύση, δε θα έπρεπε να είναι μόνιμα με γεμάτη μπαταρία το κινητό για να δουλεύει σωστά. Από εκεί και πέρα η απορία μου είναι αν και με το 23 θα έχω τα ίδια προβλήματα σε 2 χρόνια γιατί και με το 21 τον 1ο πρώτο χρόνο όλα ήταν τέλεια...

11 ώρες πριν, stefan_city said:

Μήπως η συσκευή χρήζει αντικατάστασης μπαταρίας;

Τα συμπτώματα που περιγράφεις, ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν κάτω από ένα ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας, δείχνουν σαν να μη μπορεί να τροφοδοτήσει τη συσκευή με το απαραίτητο ρεύμα.

Ως αποτέλεσμα, για να μη σβήσει εντελώς, ρίχνει κατακόρυφα τις επιδόσεις κι εσύ όπως είναι λογικό βλέπεις τα πάντα να κολλάνε.

Ναι αυτό το έχω σκεφτεί όμως υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκαριστεί αυτό; με μέτρηση τάσης πχ. κάπως ή κάτι αντίστοιχο; Γιατί όπως είναι λογικό δύσκολα ρίχνεις κι άλλο χρήμα σε συσκευή 2ετίας εάν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

5 minutes ago, mclisme said:

Ναι αυτό το έχω σκεφτεί όμως υπάρχει κάποιος τρόπος να τσεκαριστεί αυτό; με μέτρηση τάσης πχ. κάπως ή κάτι αντίστοιχο; Γιατί όπως είναι λογικό δύσκολα ρίχνεις κι άλλο χρήμα σε συσκευή 2ετίας εάν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Υποθέτω πως είσαι εκτός εγγύησης, σωστά;

Δε νομίζω να υπάρχει πιο αξιόπιστος έλεγχος από το επίσημο service, περιγράφοντάς τους πρώτα ποια είναι τα συμπτώματα της συσκευής.

Πιθανόν να σου πουν και το εκτιμώμενο κόστος και να κρίνεις κατά πόσο θες να προχωρήσεις.

Πάντως, αν σε καλύπτει σαν συσκευή όταν λειτουργεί σωστά, το κόστος αντικατάστασης μπαταρίας (αν αποδειχθεί πως αυτό είναι το πρόβλημα) θα είναι μηδαμινό σε σχέση με την αντικατάσταση της συσκευής με αντίστοιχου επιπέδου φετινό μοντέλο.

15 minutes ago, mclisme said:

Το να κουβαλάω power bank δεν ειναι αποδεκτό σαν λύση, δε θα έπρεπε να είναι μόνιμα με γεμάτη μπαταρία το κινητό για να δουλεύει σωστά. Από εκεί και πέρα η απορία μου είναι αν και με το 23 θα έχω τα ίδια προβλήματα σε 2 χρόνια γιατί και με το 21 τον 1ο πρώτο χρόνο όλα ήταν τέλεια...

το Powerbank το ανεφερα για το ταξιδι οπου οκ το πετας μες τα πραγματα σου και αν χρειαστει σε βολευει.. δεν μιλησα να ζεις με αυτο. απο την αλλη το κινητο αναλογα πως εχεις φερθει στη μπαταρια θα εχει πεσει απο 10-15% στην καλυτερη μεχρι ενα 30% αρα μια αλλαγη αυτης θα ηταν καλη λυση και οχι χαμενη εκτος αν το πουλησεις. κατα τα αλλα το s23 ultra εχει πολυ πολυ καλυτερη μπαταρια και μαλιστα σε σχεση με ενα καινουριο s21 ultra, ποσο μαλλον με το παλιο σου

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9