Jump to content

Η Samsung κατασκευάζει το δικό της σύστημα AI τύπου ChatGPT


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Παρόμοια με το ChatGPT, αναπτύσσεται από Samsung και Naver μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που όμως σαν tool φέρεται να προορίζεται να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά από υπαλλήλους της Samsung.

Η Samsung έμαθε πρόσφατα τους κινδύνους από τη χρήση του ChatGPT σε ένα εταιρικό περιβάλλον με τον πιο δύσκολο τρόπο. Κομμάτια από ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με chipsets της εταιρείας διέρρευσαν μέσω του ChatGPT, όταν μερικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να διευκολύνουν την εργασία τους, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι οι πληροφορίες και τα μπλοκ κώδικα που μοιράζονταν με τη τεχνητή νοημοσύνη θα γίνονταν μέρος του ChatGPT και αποθηκεύονται σε απομακρυσμένους διακομιστές εκτός όπου η Samsung δεν είχε την δυνατότητας άμεσου ελέγχου.

Έκτοτε, η Samsung απαγόρευσε στους υπαλλήλους της να χρησιμοποιούν το ChatGPT, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν θα εγκαταλείψει την ιδέα να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό της μέσω της δύναμης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Αναφέρεται ότι η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Naver Corp. για την από κοινού ανάπτυξη μιας πλατφόρμας AI ειδικά και αποκλειστικά για εταιρικούς χρήστες της Samsung.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη της Samsung δεν θα είναι ανοιχτή όπως το ChatGPT, αλλά αποκλειστικά για τους υπαλλήλους της σε όλο το τμήμα λύσεων συσκευών. Και αργότερα, μετά από δοκιμές, το tool μπορεί να γίνει διαθέσιμο σε άλλους υπαλλήλους άλλων υποκαταστημάτων της Samsung, όπως το τμήμα Device eXperience, το οποίο είναι υπεύθυνο για κινητά τηλέφωνα, οικιακές συσκευές κ.λπ.

Επειδή η εσωτερική τεχνητή νοημοσύνη της Samsung δεν θα εγκαταλείψει τους διακομιστές της εταιρείας και θα είναι αποκλειστική για τους υπαλλήλους της, μπορεί να είναι προσαρμοσμένη για να βοηθά την εταιρεία καλύτερα από ότι θα μπορούσε ποτέ το ChatGPT.

Για παράδειγμα, η Samsung υποτίθεται ότι θα μοιράζεται ευαίσθητα δεδομένα ημιαγωγών με την Naver που στη συνέχεια θα εφαρμόσει αυτές τις πληροφορίες στο γενετικό AI. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της Samsung να χρησιμοποιήσουν τις πραγματικές δυνατότητες του AI χωρίς να ανησυχούν ότι ο πηγαίος κώδικας που σχετίζεται με ημιαγωγούς μπορεί να διαρρεύσει στον δημόσιο χώρο cloud.

Ακόμα καλύτερα, αυτό το εσωτερικό chatbot τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Samsung και την Naver, θα κατανοεί την κορεατική γλώσσα καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο σύστημα AI.

[via]

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...