Jump to content

1.000.000 συνδρομητές έχασε το Netflix, μόνο στην Ισπανία, σε 3 μήνες!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μια νέα μελέτη που διεξήχθη από την Kantar Worldpanel, επιβεβαιώνει τις εφιαλτικές προβλέψεις κάποιων και έτσι πληροφορούμαστε πως το Netflix έχασε ένα εκατομμύριο συνδρομητές στην Ισπανία το πρώτο τρίμηνο του 2023 λόγω της απόφασης της εταιρείας να τερματίσει την κοινή χρήση λογαριασμών. Η απόφαση αυτή είχε σημαντικό αντίκτυπο στον αριθμό των συνδρομητών, προκαλώντας μείωση των εσόδων της εταιρείας, αν και γίνανε  προσπάθειες από την υπεύθυνη ομάδα της πλατφόρμας προκειμένου να καθησυχάσουν τους χρήστες της, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Για του λόγου το αληθές να πούμε ότι η νέα στρατηγική τιμολόγησης του Netflix έχει μεγάλο κόστος για την εταιρεία και μάλιστα έχει χάσει σημαντικό αριθμό συνδρομητών τους τελευταίους τρεις μήνες. Εφαρμόστηκαν διάφορες λύσεις σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις και της στόχευσης χρηστών που μοιράζονται τα στοιχεία σύνδεσής τους με άλλους. Το Netflix ελπίζει ότι ορισμένοι από αυτούς τους χρήστες θα αρχίσουν να πληρώνουν για τη δική τους συνδρομή.

Στην Ισπανία, το Netflix έχει εφαρμόσει μια μηνιαία χρέωση 5,99 ευρώ για χρήστες που μοιράζονται τα στοιχεία σύνδεσής τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους. Η εταιρεία έχει επίσης εφαρμόσει τεχνικές λύσεις για τον εντοπισμό κοινής χρήσης λογαριασμού. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά δεν έτυχαν καλής υποδοχής από τους χρήστες, γεγονός που οδήγησε σε απότομη πτώση των συνδρομητών.

Ο Dominic Sunnebo, διευθυντής του τμήματος καταναλωτών στην Kantar, δήλωσε ότι η αιτία αυτής της πτώσης των συνδρομητών οφείλεται στη νέα πολιτική της εταιρείας σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών. Το ερευνητικό ινστιτούτο αποκάλυψε ότι τα δύο τρίτα του ενός εκατομμυρίου Ισπανών χρηστών που αποχώρησαν από το Netflix χρησιμοποιούσαν τον κωδικό πρόσβασης κάποιου άλλου.

Φανερά πλέον η εταιρεία έχει μετατοπίσει τη στρατηγική της από την εστίαση στην αύξηση του αριθμού των χρηστών στην αύξηση της κερδοφορίας ακόμα κι αν αυτό σημαίνει απώλεια ορισμένων συνδρομητών.

Για να βάλουμε σε προοπτική τα στοιχεία της Kantar, οι ακυρώσεις συνδρομών το πρώτο τρίμηνο του 2023 είναι τρεις φορές υψηλότερες από την προηγούμενη περίοδο.

Πάντως ακάθεκτα το Netflix συνεχίζει να αναπτύσσει το σύστημα πρόσθετων μηνιαίων χρεώσεων για κοινόχρηστους λογαριασμούς εκτός σπιτιού σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρεία βαδίζει προσεκτικά, αλλά είναι αποφασισμένη να αυξήσει την κερδοφορία της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάσει ορισμένους χρήστες.

Ανεξαρτήτων αυτών των προκλήσεων, το Netflix παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming στον κόσμο. Η εταιρεία συνέχισε να επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε πρωτότυπο περιεχόμενο, γεγονός που τη βοήθησε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της. Επιπλέον, η εταιρεία επεκτάθηκε σε νέες αγορές, γεγονός που συνέβαλε στην ανάπτυξη και στην αύξηση της βάσης χρηστών της.

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...