Jump to content

Ένας λάθος της Google στα αποτελέσματά της, κόστισε 500.000 $


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε μπελάδες έμπλεξε άθελά του ένας άνδρας που περιγράφεται ως “εξέχων επιχειρηματίας” στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφού διαπρέπει στον χώρο μεσιτειών εμπορικών ακινήτων, όμως τελευταία διαπίστωσε ότι αρκετοί πελάτες δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν καμία συναλλαγή μαζί του. Ο ίδιος αποφάσισε να ψάξει τον λόγο που τον αποφεύγουν αρκετοί στην αγορά και όπως ήταν λογικό την αρχή του έκανε μέσω αναζητήσεων στο Google. Την έρευνά του έκανε τον Απρίλιο του 2007 και ανακάλυψε ότι ένας ιστότοπος με την ονομασία “RipoffReport.com” έγραψε μια αναφορά τον Απρίλιο του 2006 που τον αποκαλούσε ψευδώς απατεώνα που “καταδικάστηκε για κακοποίηση παιδιών το 1984”.
Κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδρυτής της ιστοσελίδας, ζητήθηκαν αποδείξεις πως δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα ο επιχειρηματίας, διαφορετικά ο διαχειριστής του website αρνιόταν να αφαιρέσει την ανάρτηση. Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ars Technica, ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κεμπέκ έκρινε ότι η Google πρέπει να πληρώσει 500.000 δολάρια στον εν λόγω επιχειρηματία.  Σύμφωνα με τον δικαστή Azimuddin Hussain, η Google έκανε λάθος ερμηνεύοντας την καναδική νομοθεσία όταν αρνήθηκε να αφαιρέσει την εσφαλμένη ανάρτηση που συνδέεται με το όνομα του άνδρα.
Στην δικαστική απόφασή η οποία κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου, ο δικαστής Hussain έγραψε: “Η Google αγνόησε ποικιλοτρόπως τον Ενάγοντα, του είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, του είπε ότι μπορούσε να αφαιρέσει τον υπερ-σύνδεσμο στην καναδική έκδοση της μηχανής αναζήτησής της, αλλά όχι στην αμερικανική. αλλά στη συνέχεια επέτρεψε να εμφανιστεί ξανά στην καναδική έκδοση μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά το 2011 σε ένα άσχετο θέμα που αφορούσε τη δημοσίευση υπερσυνδέσμων.”
Αυτό που ισχύει νομοθετικά στον Καναδά, είναι πως το θύμα μιας ψευδούς διαδικτυακής κατηγορίας πρέπει να ασκήσει αγωγή μετά το διάστημα ενός έτους από τη δημοσίευσή της σχετικά με το πότε εντοπίζεται για πρώτη φορά από το θύμα. Έτσι, αντ ‘αυτού, ο επιχειρηματίας στράφηκε στην Google για να το κάνει και όλα ήταν πιο δύσκολα τότε. Η Google αρχικά είπε ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να καταργήσει τον σύνδεσμο σύμφωνα με την ενότητα 230 του νόμου περί ευπρέπειας επικοινωνιών στις ΗΠΑ, ο οποίος λέει ότι μια εταιρεία όπως η Google δεν είναι υπεύθυνη για περιεχόμενο τρίτων.
Επικαλούμενη τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών Καναδά-Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού, η Google είπε εσφαλμένα ότι ο νόμος στο Κεμπέκ που θα ανάγκαζε την Google να αφαιρέσει το περιεχόμενο μόλις το αντιλαμβανόταν δεν ίσχυε επειδή ήταν σε αντίθεση με την προαναφερθείσα ενότητα 230 του νόμου περί ευπρέπειας των επικοινωνιών των ΗΠΑ. Ο δικαστής δεν συμφώνησε με αυτή τη σκέψη, αλλά δεν διέταξε να πληρώσει η Google στον ενάγοντα τα 6 εκατομμύρια δολάρια που ζητούσε και τα οποία περιλάμβαναν αποζημιώσεις.
Ο ενάγων επιδικάστηκε με 500.000 δολάρια για ηθικές βλάβες. Δεν του επιβλήθηκε αποζημίωση, είπε ο δικαστής, καθώς η Google ενήργησε καλή τη πίστη όταν αγνόησε τα αιτήματα του άνδρα να αφαιρέσει τις αναρτήσεις επειδή θεώρησε ότι της επιτρεπόταν νόμιμα. Παρόλα αυτά, ο δικαστής περιέγραψε την εμπειρία του ενάγοντα ως έναν “ξύπνιο εφιάλτη” και σημείωσε ότι λόγω της άρνησης της Google να αφαιρέσει τις “συκοφαντικές αναρτήσεις”, ο ενάγων “βρήκε τον εαυτό του αβοήθητο σε ένα σουρεαλιστικό και βασανιστικό σύγχρονο διαδικτυακό οικοσύστημα καθώς ζούσε μέσα σε ένα σκοτεινό Οδύσσεια να αφαιρεθεί η συκοφαντική ανάρτηση από τη δημόσια κυκλοφορία”.
Ο δικαστής αποφάσισε ότι η ταυτότητα του επιχειρηματία δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί από την Google για 45 ημέρες, αν και μπορεί να ασκηθεί έφεση.
Το πιο σημαντικό είναι ότι ο δικαστής αποφάσισε ότι η Google πρέπει να αφαιρέσει όλους τους συνδέσμους προς τη δυσφημιστική ανάρτηση στα αποτελέσματα αναζήτησης που μπορούν να προβληθούν στο Κεμπέκ.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...