Jump to content

Η Intel και η Arm ανακοινώνουν συνεργασία για την ανάπτυξη chipset για κινητά


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης μπορούν να επιτύχουν οι κατασκευαστές chips για κινητά καθώς η Intel ανακοίνωσε μια νέα της συνεργασία που επιτρέπει την ευρύτερη χρήση της διαδικασίας ανάπτυξης προτύπου 18A. Η νέα αυτή συνεργασία Intel-ARM θα επικεντρωθεί στη σχεδίαση για chipset για κινητά με πυρήνες CPU βασισμένους σε Arm και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε εφαρμογές αυτοκινήτων, IoT, data center και κυβερνητικές εφαρμογές.

Οι πελάτες που σχεδιάζουν τα chipset τους γύρω από πυρήνες CPU Cortex, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις “επαναστατικές τεχνολογίες τρανζίστορ της Intel για βελτιωμένη ισχύ και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας”, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε και από τις δύο εταιρείες. Ο Pat Gelsinger, διευθύνων σύμβουλος της Intel Corporation, δήλωσε ότι αυτή η “συμφωνία πολλαπλών γενεών” θα ανοίξει νέες επιλογές και προσεγγίσεις για εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογία επεξεργασίας επόμενης γενιάς.

Η Intel θα παρέχει το χυτήριο για τους σχεδιαστές chip για την πραγματική κατασκευή των εν λόγω chip , ενώ η Arm παρέχει μια συν-βελτιστοποίηση τεχνολογίας σχεδίασης (DTCO) για να επιτρέψει την ευκολότερη ροή της διαδικασίας και τη βελτίωση της ισχύος, της απόδοσης, της περιοχής και του κόστους για τους πυρήνες Arm.

Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μέρος της στρατηγικής IDM 2.0, στην οποία η Intel επενδύει μεγάλες ποσότητες στην παραγωγική ικανότητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τέτοια κίνηση θα εξισορροπήσει την αλυσίδα εφοδιασμού και θα μειώσει τη συμφόρηση που δημιουργείται σήμερα από τη μαζική ζήτηση από μια χούφτα κατασκευαστών chip.

Η διαδικασία Intel 18A είναι βασικά μια τεχνολογία 1,8 nm. Το A σημαίνει Angstrom, μια μετρική μονάδα μήκους ένα βήμα μικρότερο από το νανόμετρο, ή ένα δέκατο δισεκατομμυριοστό του μέτρου, επίσης ένα εκατοστό εκατομμυριοστό του εκατοστού. Το να προχωρήσουμε σε μια τέτοια τεχνολογία είναι μια δήλωση ότι τα μελλοντικά SoC θα γίνουν ακόμη μικρότερα με ακόμη μεγαλύτερη πυκνότητα τρανζίστορ.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...