Jump to content

Μην περιμένετε solid-state κουμπιά στο iPhone 15


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάνε ελάχιστες μέρες από τότε που εμφανίστηκαν ενδιαφέρουσες φήμες για τη σειρά iPhone 15 του 2023 και μάθαμε ότι η Apple έψαχνε να αντικαταστήσει τα μηχανικά κουμπιά έντασης ήχου στη σειρά iPhone 15 με κουμπιά στερεάς κατάστασης που θα χρησιμοποιούσαν απτική ανάδραση για να ξεγελάσουν τον χρήστη ώστε να νιώθει σαν να πάτησε ένα φυσικό πλήκτρο

Οι εικόνες που προβλήθηκαν αποκάλυψαν ότι τα premium iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra θα είχαν ένα μακρύ κουμπί έντασης ήχου στερεάς κατάστασης. Θα υποθέταμε ότι το πάτημα στο επάνω μέρος θα ανέβαζε την ένταση ενώ το πάτημα στο κάτω θα μείωνε την ένταση. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν δύο κουμπιά έντασης ήχου στερεάς κατάστασης, ένα για αύξηση της έντασης και ένα για μείωση έντασης. Η χρήση των κουμπιών στερεάς κατάστασης προφανώς θα μείωνε τη φθορά των μηχανικών μερών που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή και ίσως θα διευκόλυνε τη διατήρηση της αντοχής των τηλεφώνων στο νερό.
Όμως, δύο εξέχοντες αναλυτές, ο Jeff Pu της Haitong Tech και ο Ming-Chi Kuo της TFI International, άλλαξαν καταρρίπτουν αυτές τις πληροφορίες. Ο Pu λέει ότι έχει ακούσει από την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple ότι η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χρήση των κουμπιών στερεάς κατάστασης επειδή η χρήση τους θα απαιτούσε από την Apple να σχεδιάσει τρεις νέους απτικούς κινητήρες για να χωρέσουν μέσα στα τηλέφωνα. Αλλά η Apple δεν έχει το χρόνο να σχεδιάσει και να προμηθευτεί τα απαραίτητα εξαρτήματα.
Ο Kuo ανέφερε άλυτα τεχνικά ζητήματα για την απόφαση της Apple να καταργήσει τα κουμπιά στερεάς κατάστασης προς το παρόν. Η αφαίρεση των κουμπιών στερεάς κατάστασης θα διευκολύνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και της δοκιμής των νέων μοντέλων, όπως λέει και δεν είναι σαφές εάν η Apple θα εξακολουθεί να προσφέρει στους χρήστες ένα νέο κουμπί σίγασης.
Αλλά περιμένετε, ο tipster του Twitter @analyst941, λέει ότι είναι πολύ αργά για την Apple να καταργήσει τα κουμπιά στερεάς κατάστασης. Σημειώνει ότι τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra “θα εξακολουθούν να έχουν  capacitive touch κουμπιά, αντίθετα με τις φήμες, η ομάδα ανάπτυξης συνεργάζεται πολύ στενά με νέο υλικό για να επιστρέψει σε αυτή την επιλογή”.
Προηγούμενες φήμες ισχυρίζονταν πως τα κουμπιά solid state δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόζουν την ευαισθησία για να βεβαιωθούν ότι θα λειτουργούσαν με χοντρές προστατευτικές θήκες και μάλιστα ακόμη και όταν ο χρήστης φορούσε γάντια. Επιπλέον, θα είναι εξοπλισμένα με μια πηγή ενέργειας χαμηλής κατανάλωσης που θα επέτρεπε στα κουμπιά στερεάς κατάστασης να λειτουργούν ακόμη και αν η μπαταρία του τηλεφώνου έχει αδειάσει τελείως.
Όλα λοιπόν παραμένουν στον αέρα με λιγότερους από πέντε μήνες μέχρι να δουν επίσημα το φως της δημοσιότητας τα καινούργια μοντέλα iPhone του 2023. Καθώς πλησιάζουμε στην αναμενόμενη αποκάλυψη της σειράς iPhone 15 τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να κατακλυζόμαστε από το συνηθισμένο μπαράζ renders, φημών και διαρροών για τα νέα τηλέφωνα. Πιθανότατα θα ξέρουμε ακριβώς εάν η Apple θα χρησιμοποιήσει τα κουμπιά solide state ή θα κολλήσει με τα μηχανικά.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...