Jump to content

Η πρώτη διαρροή του Snapdragon 8 Gen 3 αποκαλύπτει τη διάταξη και τη διαμόρφωση του πυρήνα


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πολύ “φρέσκο” είναι ακόμα στην mobile βιομηχανία το SoC Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει στο να μπορούμε να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στον διάδοχό του. Δεν μιλάμε για το overclocked μοντέλο “Plus”, αλλά για την επόμενη γενιά Snapdragon 8 Gen 3.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον Kuba Wojciechowski που θεωρείται πια ένας έγκυρος tipster. Ο Kuba δημοσίευσε ένα ολόκληρο νήμα στο Twitter, περιγράφοντας λεπτομερώς ορισμένες από τις προδιαγραφές και τις βασικές ρυθμίσεις παραμέτρων του επόμενου κορυφαίου chipset της Qualcomm.

“Το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 θα έρθει με 2+3+2+1 πυρήνες Arm επόμενης γενιάς, Adreno 750″, γράφει το πρώτο tweet και τα πράγματα ξετυλίγονται στην συνέχεια στο ίδιο νήμα. Σύμφωνα με τον Kuba, το Snapdragon 8 Gen 3 θα έχει την κωδική ονομασία είτε “Lanai” ή “Pineapple” και υπάρχει μια λεπτομερής λίστα των εμπλεκόμενων πυρήνων.
  • 2x Arm codename Hayes (A5xx) “silver” cores
  • 3x Arm codename Hunter (A7xx) “gold” cores
  • 2x Arm codename Hunter (A7xx) “titanium” cores
  • 1x Arm codename Hunter ELP (Xn) “gold+” core

Ο Wojciechowski διευκρίνισε επίσης το γεγονός ότι αυτή η διαμόρφωση διαφέρει από αυτή που χρησιμοποιείται στο μοντέλο Gen 2 (1+4+3), υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε συχνότητες ταχυτήτων.

Τέλος, ο Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιεί προφανώς την GPU Adreno 750 (που φέρει την κωδική ονομασία Adreno Gen 7.9.0), με μέγιστο ρυθμό ρολογιού 770 MHz. Ο Kuba σημειώνει ότι αυτή η συχνότητα θα μπορούσε να αλλάξει ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις από τις εταιρείες και τις μελλοντικές αναθεωρήσεις του chip.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

επιτελους.

Καιρος ηταν να καταλαβουν πως οι 4 πυρηνες χαμηλης καταναλωσης / αποδοσης, δεν εχουν λογο υπαρξης στα flagship chip. Ταυτοχρονα, αφου φαινεται να υπαρχει κορεσμος στις αυξημενες επιδοσεις χρονο με χρονο, δηλαδη να ειναι σε μικρο το ποσοστο της αυξησης, η μονη λυση ηταν η αντικατασταση 2 αργων πυρηνων με 2 γρηγορους. Παντα με την υποχρεωτικη σχεδιαστικη μεγιστη υιοθετηση 8 πυρηνων στο συνολο του chip- λογο καταναλωσης και θερμοκρασιας.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...