Jump to content

Η όλη κατασκευή του Google Pixel Watch, κοστίζει μόνο 123 $!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τηρώντας το περσινό της χρονοδιάγραμμα περί αφιχθέντων της νέων συσκευών, η Google μπόρεσε τελικά να κυκλοφορήσει και το Pixel Watch εντός του 2022 με τιμή από 349 $ στις ΗΠΑ. Αλλά πόσο κοστίζει καθαρά η κατασκευή του smartwatch στην δημιουργό του; Μια νέα έκθεση σήμερα από την Counterpoint Research εστιάζει ακριβώς σε αυτό. Την εις βάθος ανάλυση που έκανε η ομάδα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το συνολικό Bill of Materials (BoM) για το Pixel Watch ανέρχεται σε 123 $.

Δεν έχει συγκαταλεχθεί σε αυτό το νούμερο το κόστος Ε&Α και marketing. Η Samsung είναι ο κύριος οικονομικός ωφελούμενος, συμψηφίζοντας περίπου το 20% του κόστους BoM για τον εαυτό της, χάρη στην προμήθεια του chipset, του πομποδέκτη LTE για το μοντέλο με δυνατότητα LTE, καθώς και των άλλα εξαρτημάτων. Υπάρχει επίσης ένας συν-επεξεργαστής NXP, καθώς και μνήμη κατασκευασμένη από την Kingston. Το συνδυασμένο κόστος των δύο επεξεργαστών και της μνήμης αντιπροσωπεύει σχεδόν το 27% του BoM.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος δικαιούχος από την πλευρά της προσφοράς είναι η BOE, η οποία πουλά στην Google την προσαρμοσμένη οθόνη OLED 1,2 ιντσών. Αυτό ανέρχεται στο 14% του BoM. Το chip GPS παρέχεται από την Broadcom, όπως και το σύνθετο chip Wi-Fi/Bluetooth, ενώ η STMicroelectronics παρέχει το στοιχείο που απαιτείται για την υποστήριξη eSIM και Google Pay.

Ο αδρανειακός αισθητήρας έξι αξόνων και η ψηφιακή πυξίδα προέρχονται επίσης από την STMicroelectronics, ενώ το σύστημα παρακολούθησης καρδιακών παλμών χρησιμοποιεί εξαρτήματα της Texas Instruments.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...