Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κατι καταφερα και εκανα...θα το τρεναρω σιγα σιγα πιστευω.

παντως ειδα τους 300 απο απλο dvd με scart και επαιζα με τις ρυθμισεις κατα τη διαρκεια αλλα δεν ενθουσιαστηκα..ειδικα σε ανοιχτα πλανα ηταν σαν να περπατανε στον αερα και ακομα τα εφε φαινοντουσαν πολυ ψευτικα τοσο που εβγαζαν ματια..

προσπαθησα να το συνδεσω μεσω s video αλλα δεν τα καταφερα.το αναγνωριζε ως s video το AV 6 αλλα η εικονα ηταν διαλυμενη..

Rivers ποιο φορμα εικονας χρησιμοποιεις;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Rivers ποιο φορμα εικονας χρησιμοποιεις;

Για τηλεοραση το "smart" , για DVD το "ευρεια".

Το DVD των "300" ειναι γνησιο? Δεν πιστευω να ειναι συμπιεσμενο αντιγραφο (DVD Srink)? Σε αυτη την περιπτωση πεφτει η ποιοτητα της εικονας.

Επισης μαλλον ηρθε η ωρα να παρεις ενα πιο καλο DVD player κατα προτιμηση με HDMI αν και με ενα απλο Sony με scart που εχω η τηλεοραση δειχνει αψογα.

ειναι κοπια απο Shrink αλλα κομμενο σε δυο dvd και δεν εχει χασει ποιοτητα.

θα δοκιμασω και με την component,αλλα νομιζω οτι ρολο παιζει και το ολο στυλ της ταινιας,με τα χρωματα κτλ..

το 4:3 να κοβει οριζοντια και οχι καθετα γινεται;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

ειναι κοπια απο Shrink αλλα κομμενο σε δυο dvd και δεν εχει χασει ποιοτητα.

θα δοκιμασω και με την component,αλλα νομιζω οτι ρολο παιζει και το ολο στυλ της ταινιας,με τα χρωματα κτλ..

Κάτι έχει χάσει και πάλι. Έχεις δίκιο για το 300 πάντως γιατί σαν ταινία δεν έχει ωραία εικόνα και είναι πνιγμένο στον κόκκο.

Θυμάμαι πάντως ότι βλέπαμε το Superman Returns στην καινούρια Sharp ενός φίλου μου και ειχα ακριβώς την ίδια αίσθηση που περιγράφεις παραπάνω - εντελώς αφύσικη εικόνα με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αν κάνεις λίγες δοκιμές με αλλαγές σε φωτεινότητα και contrast η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά.

το 4:3 να κοβει οριζοντια και οχι καθετα γινεται;

Από τη στιγμή που η οθόνη είναι ευρεία και το σήμα "τετράγωνο" πώς να κόψει οριζόντια; Θα έχανες τη μισή εικόνα και πλέον.

(Αν κατάλαβα σωστά τί εννοείς)

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

ψαχνω ψαχνω ρυθμισεις συνεχως..βασικα το κυριο μελημα μου αυτη τη στιγμη ειναι να βελτιωσω το σημα!

τι μπορω να κανω;με κανα πιατακι γινεται δουλεια;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

παιδια αγορασα την Samsung LCD 40'' Tulip LE40M86B η οποια εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη , αλλα δεν μπορω να πιασω τα ψηφιακα της ΝΕΤ . πηραξα λιγο της ρυθμισεις , αλλαξα τις χωρες αλλα τιποτα .

εχει κανεις να προτεινει κατι ?

βρηκα λυση τελικα :)

:D

καλησπερα παιδια

ειμαι λιγο ασχετοσ θα ηθελα μια βοηθεια

εχω παρει το izak και θελω να το συνδεσω με την TV μεσω καλωδιου RCA Component το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση εχει:

κοκκινο

ασπρο

κοκκινο

μπλε

πρασινο

ποιο κοκκινο βαζω που?

το ενα κοκκινο απο το καλωδιο ειναι κοκκινο το συρμα και στο αλλο κιτρινο

σασ παραθετω φωτο το καλωδιο component γιατι μπορει να μη δινω σωστη περιγραφη

αν τα συνδεω καλα παντωσ δεν μου εμφανιζει σημα στην TV ενω με composite παιζει κανονικα. υπαρχει ρυθμιση στην τηλεοραση για ενεργοποιησει τησ εξοδου

με την υπονοια οτι μπορει να λεω μ@λ@κι@ νομιζω οτι τα δυο πρωτα απο πανω -κοκκινο ασπρο- ειναι για τον ηχο και τα αλλα τρια ειναι για εικονα.

αρα τα δυο πρωτα οπου λεει audio L R και τα αλλα τρια στο component.

ας το επιβεβαιωσει καποιος..

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!

Έτσι ακριβώς, της εικόνας είναι μαζί και του ήχου το ίδιο. Είναι απλούστατο.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Όποιος θέλει βοηθάει...

Το thread που άνοιξα στο avclub.gr

Για τη χρήση που τη θέλω τι είναι καλύτερο; Να έχει 100Hz ή 1080p; Υπάρχει καμία που να τα έχει και τα δύο στις 40 ίντσες και κάτω;

Η SD σε ποιες λειτουργίες χρησιμεύει και πού η HD;

nokia 6600 -> nokia n70 -> nokia n95 -> htc touch pro2 -> motorola milestone -> palm pre2 -> samsung omnia7 -> iphone 4S -> iphone 5 -> nexus5 -> iphone 5C

Καλημέρα παιδιά!

Φέτος θα ειναι η πρωτη μου χρονια σαν φοιτητης κ θελω να παρω μια LCD τηλεοραση 32" για το σπιτι μου. Εχω ομως κολλησει γιατι υπαρχουν απειρες τετοιες τηλεορασεις κ θελω τη βοηθεια σας!

Τα χρήματα δε με ενδιαφέρουν, θελω ομως να πληρει οποσδηποτε καποια κριτηρια οπως: να ειναι HD Ready, να εχει εξοδο(ή καλυτερα 2 εξοδους) HDMI, και να εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δέκτη.

Επισης θελω να ειναι Philips, Sony ή LG!

Μπορειτε να μου προτεινετε ποια μοντελα με αυτα τα κριτηρια κατα τη γνωμη σας ειναι τα καλυτερα?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων! :)

Όποιος θέλει βοηθάει...

Το thread που άνοιξα στο avclub.gr

Για τη χρήση που τη θέλω τι είναι καλύτερο; Να έχει 100Hz ή 1080p; Υπάρχει καμία που να τα έχει και τα δύο στις 40 ίντσες και κάτω;

Η SD σε ποιες λειτουργίες χρησιμεύει και πού η HD;

Αν ψάχνεις κυρίως για 32'', τηλεοράσεις με ανάλυση 1080p δεν υπάρχουν στην αγορά. Με 100Hz υπάρχουν. Εύκολη επιλογή.

Στις 37'' υπάρχουν μερικές 1080p, από Sharp, Samsung & Toshiba. Η γνώμη μου είναι (και την έχω πει επανειλημμένως) ότι στις 40'' και κάτω η διαφορά της ανάλυσης 1080p δεν γίνεται αισθητή. Τα 100Hz φυσικά γίνονται αλλά αν δεν πρόκειται να βλέπεις πολλά αθλητικά και πάλι η χρησιμότητά αυτού του χαρακτηριστικού μειώνεται.

Το 1080p είναι χρήσιμο στη σύνδεση με PC γιατί πολλές κάρτες γραφικών, ιδίως παλιότερες, δεν βγάζουν ανάλυση 1366x768 (HD Ready) ώστε να γίνει πλήρης αντιστοίχηση της εικόνας που βγάζει το PC με την τηλεόραση (pixel mapping 1:1). Στις 1080p δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Τέλος, HD είναι η ανάλυση από 1280x720 και πάνω, SD το αντίθετο.

SD είναι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα (κανονικά, ψηφιακά ΕΡΤ, nova), τα DVD & τα παιχνίδια PS2, X-Box και Wii, ενώ HD είναι οι ταινίες σε Blu-Ray/HD-DVD και τα παιχνίδια PS3 & X-Box 360. Μια τηλεόραση HD-ready (768p) ή Full HD (1080p) παίζει προγράμματα SD προσαρμόζοντάς τα στο πάνελ της με τις πρώτες να κάνουν κατά κανόνα καλύτερη δουλειά σ' αυτόν τον τομέα από τις δεύτερες.

-Candygram.

Έψαχνα τις προάλλες και εγώ LCD 32" και είχα καταλήξει σε Samsung και σε LG. Κορυφαία ποιότητα εικόνας και οι δύο με την LG να υπερτερεί ελαφρώς αλλά ταυτόχρονα να είναι ακριβότερη.

Σε αυτήν την ενότητα τού forum μπορείς να βρείς αρκετές πληροφορίες myPhone Community > My Devices > Digital Gadgets > Τηλεοράσεις TFT-LCD

Παιδια ειδα μια τηλεοραση της Sony την Bravia KDL-D3000 και διαβασα οτι φτανει αναλυση 1080p!!!!!!!!

Ειναι αληθεια? Γιατι αν ειναι εννοειται πως θα παρω αυτη!

Δειτε και το link αν θελετε: http://www.net-electric.gr/catalog/sony-kdl32d3000-lcd-bravia-hd-ready-32-d3000-p-1282.html

Παιδια ειδα μια τηλεοραση της Sony την Bravia KDL-D3000 και διαβασα οτι φτανει αναλυση 1080p!!!!!!!!

Δειτε και το link αν θελετε: http://www.net-electric.gr/catalog/s...00-p-1282.html

Δειτε και το link αν θελετε: http://www.net-electric.gr/catalog/s...00-p-1282.html

Δεν φτάνει 1080p..Απλά μπορεί να δεχτεί σήμα 1080p και να το μετατρέψει..

Δεν φτάνει 1080p..Απλά μπορεί να δεχτεί σήμα 1080p και να το μετατρέψει..

Και αυτο θα μου προσφέρει καλυτερη ποιοτητα εικονας σε συγκριση με αλλες τηλεορασεις 32" HD READY?

Αν ψάχνεις κυρίως για 32'', τηλεοράσεις με ανάλυση 1080p δεν υπάρχουν στην αγορά. Με 100Hz υπάρχουν. Εύκολη επιλογή.

Στις 37'' υπάρχουν μερικές 1080p, από Sharp, Samsung & Toshiba. Η γνώμη μου είναι (και την έχω πει επανειλημμένως) ότι στις 40'' και κάτω η διαφορά της ανάλυσης 1080p δεν γίνεται αισθητή. Τα 100Hz φυσικά γίνονται αλλά αν δεν πρόκειται να βλέπεις πολλά αθλητικά και πάλι η χρησιμότητά αυτού του χαρακτηριστικού μειώνεται.

Το 1080p είναι χρήσιμο στη σύνδεση με PC γιατί πολλές κάρτες γραφικών, ιδίως παλιότερες, δεν βγάζουν ανάλυση 1366x768 (HD Ready) ώστε να γίνει πλήρης αντιστοίχηση της εικόνας που βγάζει το PC με την τηλεόραση (pixel mapping 1:1). Στις 1080p δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Τέλος, HD είναι η ανάλυση από 1280x720 και πάνω, SD το αντίθετο.

SD είναι όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα (κανονικά, ψηφιακά ΕΡΤ, nova), τα DVD & τα παιχνίδια PS2, X-Box και Wii, ενώ HD είναι οι ταινίες σε Blu-Ray/HD-DVD και τα παιχνίδια PS3 & X-Box 360. Μια τηλεόραση HD-ready (768p) ή Full HD (1080p) παίζει προγράμματα SD προσαρμόζοντάς τα στο πάνελ της με τις πρώτες να κάνουν κατά κανόνα καλύτερη δουλειά σ' αυτόν τον τομέα από τις δεύτερες.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Πώς μπορώ να δω τι ανάλυση υποστηρίζει η κάρτα μου; Από τις διαθέσιμες αναλύσεις στο control panel βρίσκω 1300x768 και 1920x1080.

Από ότι κατάλαβα η σύνδεση μέσω DVI με τον υπολογιστή θεωρείται HD?

Μάλλον είναι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα...

Samsung LE-37M86BD

Toshiba 37X3030DG

Sony KDL-32D3000E

Sony KDL-40D3000E

Samsung LE32M86BD

Είναι η καλύτερη τιμή μου βρήκα για κάθε μοντέλο. Η τιμή της Samsung LE-37M86BD είναι από το μαγαζί technixx το οποίο κάνει εισαγωγές από το γερμανικό digitalo.de. Ξέρει κανείς τι ισχύει με την εγγύηση;

Για τη Toshiba δεν έχω διαβάσει πολλά. Συγκρίνεται με Sony/Samsung?

Όσο για τη Philips δεν ξέρω... ακριβά μοντέλα και παιδικές αρρώστιες του 32'' μοντέλου.

Τελικά δεν μου προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο...

nokia 6600 -> nokia n70 -> nokia n95 -> htc touch pro2 -> motorola milestone -> palm pre2 -> samsung omnia7 -> iphone 4S -> iphone 5 -> nexus5 -> iphone 5C

καλησπερα

θα ηθελα να μου προτεινετε μοντελο για μικρη τηλεοραση 19' για δωματιο (tft-lcd) ή και παραπανω ιντσες αν αυτη θεωρειται μικρη (δεν γνωριζω, απλα νομιζω οτι αυτο το μεγεθος ειναι ικανοποιητικο - η αποσταση ειναι γυρω στα 2,5 - 3 μετρα)

αλλα θελω να μμπορω να την τοποθετησω στον τοιχο....

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια απαντηση!!!

Να γελάτε ,....... γιατί είναι μεταδοτικό !!!!!!:lol:

Η τιμή της Samsung LE-37M86BD είναι από το μαγαζί technixx το οποίο κάνει εισαγωγές από το γερμανικό digitalo.de. Ξέρει κανείς τι ισχύει με την εγγύηση;

Καλύτερα να μη μπλέξεις..

Μάλλον την στέλνεις στο κατάστημα και αυτοί την στέλνουν στη Samsung..

Πάντως αυτή την τηλεόραση έχω και εγώ και είναι πολύ καλή..

Εγώ βέβαια την πήρα 1800 ευρώ πριν τρεις μήνες.. :wacko:

Παιδια καλησπερα σκεφτομαι να αγορασω τηλεοραση και ειμαι αναμεσα σε δυο στην LG 32LC2R και την Toshiba 32W300PSG.Πειτε μου κατι σας παρακαλω γιατι θελω να την αγορασω συντομα γιατι τισ εχω βρει σε προσφορα.Ευχαριστω πολυ.

Τελικα κατεληξα σε αυτες τις 4 τηλεορασεις:

Philips 32PFL5522D

Philips 32PFL5322

Sony Bravia KDL-32D3000

Sony Bravia KDL-32V2500

Μου φαινεται παντως πως απο τις 2 Sony καλυτερη ειναι η D!

Ποια απο τις 4 πιστευετε ειναι η καλυτερη για να αγορασω? Δε με ενδιαφερουν τα χρηματα.

Παιδια καλησπερα,

Θελω να αγορασω μια 32αρα οθονη LCD και μετα απο ψαξιμο κατεληξα σε αυτες τις 4 τηλεορασεις:

Philips 32PFL5522D

Philips 32PFL5322

Sony Bravia KDL-32D3000

Sony Bravia KDL-32V2500

Ποια απο τις 4 πιστευετε ειναι η καλυτερη για να αγορασω?

(Δε με ενδιαφερουν τα χρηματα!)

Ευχαρσιτω....!!!! :) :) :)

Παιδια καλησπερα,

Θελω να αγορασω μια 32αρα οθονη LCD και μετα απο ψαξιμο κατεληξα σε αυτες τις 4 τηλεορασεις:

Philips 32PFL5522D

Philips 32PFL5322

Sony Bravia KDL-32D3000

Sony Bravia KDL-32V2500

Ποια απο τις 4 πιστευετε ειναι η καλυτερη για να αγορασω?

(Δε με ενδιαφερουν τα χρηματα!)

Ευχαρσιτω....!!!! :) :) :)

Η σειρά 5xxx της Philips είναι πολύ μέτρια. Αν θέλεις καλή τηλεόραση Philips κοιτάς ΜΟΝΟ τη σειρά 9xxx.

Μη προτιμήσεις την Sony V2500. Σε λίγες μέρες έρχεται στην Ελλάδα η νέα V3000 αλλά δεν θα βγαίνει σε αυτές τις ίντσες.

Η Sony D3000 είναι πολύ καλή. Εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτή και τη σειρά M86 της Samsung. Η D3000 θα υστερεί μόνο λίίίγο στο HD λόγω ανάλυσης από την αναμενόμενη V3000.

Η σειρά 5xxx της Philips είναι πολύ μέτρια. Αν θέλεις καλή τηλεόραση Philips κοιτάς ΜΟΝΟ τη σειρά 9xxx.

Μη προτιμήσεις την Sony V2500. Σε λίγες μέρες έρχεται στην Ελλάδα η νέα V3000 αλλά δεν θα βγαίνει σε αυτές τις ίντσες.

Η Sony D3000 είναι πολύ καλή. Εγώ είμαι ανάμεσα σε αυτή και τη σειρά M86 της Samsung. Η D3000 θα υστερεί μόνο λίίίγο στο HD λόγω ανάλυσης από την αναμενόμενη V3000.

Μαλιστα... Δλδ εσυ απο ολες τις τηλεορασεις 32" ;νεξαρτητως τιμης κ μαρκας απο αυτες που θα κυκλοφορησουν μεχρι τελος αυτου του μηνα(γιατι μεχρι τοτε θελω να χω παρει τηλεοραση) μου προτεινεις τη Sony KDL-D3000 ή τη Samsung?