Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν νομιζω οτι ειναι μεγαλη η διαφορα στην εικονα της 5000ΕΧ απο πολυ φθηνωτερα μοντελα. Για παραδειγμα το CNET βαζει την ιδια βαθμολογια στην 5000 και την Sony 40W2000:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49285326,00.htm

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49285565,00.htm

Αυτο που πληρωνεις στην Pioneer ειναι κυριως την πρωτοπορεια σαν Full HD πλασμα (καθως το πανελ με τοσο μικρα Pixel ειναι δυσκολο στην κατασκευη και δαπανηρο) και κατα δευτερο λογο την εικονα.

Δεν τη συνέκρινα όμως με την 40W2000 (που δεν την έχω δει), τη συνέκρινα με την 46Χ2000 που την έχω δει κιόλας.

Την είδα σε demo kiosk της Sony να παίζει ποδόσφαιρο σε 1080i και δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Καλή εικόνα αλλά χωρίς να ξεφεύγει από την τυπική "σκληράδα" των LCD. Ίσως φταίει που είναι η πρώτη 1080p της Sony, όπως λέει το Hitech - δεν ξέρω.

Για την Pioneer, το ξέρω ότι δεν αξίζει τα λεφτά της και το ξέρω ότι πληρώνεις το R&D. Παρ' όλα αυτά η εικόνα της είναι εκθαμβωτική! Δεν θα την αγόραζα ποτέ, αλλά τη ζηλεύω, τη θαυμάζω. Η Sony 46X2000 αντιθέτως με άφησε σχετικά αδιάφορο.

Φυσικά επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι σε μεγάλο ποσοστό θέμα γούστου. Δεν έχω κρύψει ποτέ την προτίμησή μου στις plasma, ούτε για τις Pioneer.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο και θα μου εκανε εντυπωση αν μια τηλεοραση των 8,500 ευρω δεν ειχε καλυτερη εικονα απο μια που αξιζει τα μισα λεφτα.

Την W2000 λογικο ειναι που δεν την εχεις δει καθως δεν εχει ερθει ακομα στην Ελλαδα ενω κυκλοφορει σε αλλες χωρες εδω και δυο μηνες. Τωρα φταιει η αντιπροσωπια, φταιει η απεργια στα λιμανια δεν ξερω.

Υπαρχει βεβαια παντα για παραγγελια στο γνωστο ιντερνετικο καταστημα με 2,542 ευρω καθως εκει την φερνουν απο Γερμανια.

http://www.technixx.gr/detail.jsp?gruppe=911826

Έχει κανεις την 40x2000? η εικόνα σε απλό αναλογικό σήμα απο κεραία πως είναι?Μπορείς να δεις ποδόσφαιρο σαν άνθρωπος? Αν μπορεί κάποιος ας κάνει Post τις ρυθμίσεις για αυτή την TV.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλους,

Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να πάει για ύπνο η CRT μου, και επειδή εμπιστεύομαι την άποψη της παρέας του myphone, θέλω τη γνώμη σας για το εξής:

Κάνοντας μία πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς, έχω βρει δύο μοντέλα της Philips που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα:

1. PHILIPS 32PF9551/10 και 2. PHILIPS 32PF9631D/10

Από τις λίγες γνώσεις μου πάνω στο αντικείμενο, βρήκα τις εξής διαφορές:

Υπέρ της 1ης:

• 4 ηχεία
  • Albilight (μου άρεσε αυτό!)

Υπέρ της 2ης:

• Λίγο μεγαλύτερη αντίθεση (7000 έναντι 6000 της 1ης)
  • Είσοδος VGA
  • 2x HDMI είσοδοι (έναντι 1x της 1ης)

Τιμή 1ης: 1500, τιμή 2ης: 1700 (ρώτησα σε 2 μαγαζιά μόνο).

Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας για την επιλογή μεταξύ των δύο μοντέλων.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως αρκετοί από εσάς θα έχουν να αντιπροτέινουν και άλλα μοντέλα στην ίδια τιμή (πράγμα απόλυτα ευπρόσδεκτο), αλλά αρχικά θα ήθελα την επιλογή σας μεταξύ των δύο.

Ευχαριστώ! :)

:elephant:

μπα μην το βλεπεις ετσι διοτι ενα μερσεντες ενα BMW και ενα PORCHE μπορει σημερα να αποκτηθει παρα πολυ ευκολα με ενα δανειο απο την τραπεζα.οι πλειστει χρεωνονται για ενα ακριβο αυτοκινητο αλλα κανενας για μια τετοια τιβι.ειναι αλλιως η αιγλη ενος ακριβου αυτοκινητου απο μια σουπερ ντουπερ τιβι.

ο αλλος θα πει ''κοιτα τον μπαγασα οδηγαει clk cabrio'' αλλα δεν θα πει ''πωωωωωωω εχει πλασμα 1080ρ''

ισως υπαρχουν καποιοι που το κανουν αλλα ειναι σαφως η μειοψηφια.

εγω παντως δεν θα εδινα ποτε ενα τετοιο ποσο για τιβι(εκτος αν εχεζα ευρω)

Τα αυτοκίνητα τα παίρνουν με άλλα κόλπα και όχι με δάνεια .... Εαν δεν θες να πιστεψεις ότι αυτοί που δηλώνουν 700 ( όχι όλοι βέβαια ) πάιρνουν μάλλον 3700 , δικό σου πρόβλημα ....

http://www.imageshack.gr/files/sazwsmc2u6io8pdczlh2.gif

Τα αυτοκίνητα τα παίρνουν με άλλα κόλπα και όχι με δάνεια .... Εαν δεν θες να πιστεψεις ότι αυτοί που δηλώνουν 700 ( όχι όλοι βέβαια ) πάιρνουν μάλλον 3700 , δικό σου πρόβλημα ....

οκ ρε αρχηγε οτι πεις.δικο μου προβλημα να νομιζω οτι θελω και δικο σου προβλημα να νομιζεις οτι θελεις.εσυ που δηλωνεις 700ε και κονομας 3700ε παρε μια τιβι των 10000ε(οπως αλλωστε κανει καθε ελληνικο νοικοκυριο) και εγω που δηλωνω 700ε και παιρνω.....700ε θα παρω μια φτηνη και ταπεινη τιβι των 2000ε.(μαλλον θα ανηκω στους τσιγκουνηδες ελληνες)

by the way και το αυτοκινητο μου με δανειο το αγορασα και οχι με καποιο αλλο κολπο..!!!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

θα ηθελα την γνωμη σας για αγορα tv με τιμη μεχρι 2500ε και για το συστημα home theatre της philips HTS9800W/12 .Αν εχετε να προτεινεται κατι αλλο ειναι ευπροσδεκτο!! THANKS

οκ ρε αρχηγε οτι πεις.δικο μου προβλημα να νομιζω οτι θελω και δικο σου προβλημα να νομιζεις οτι θελεις.εσυ που δηλωνεις 700ε και κονομας 3700ε παρε μια τιβι των 10000ε(οπως αλλωστε κανει καθε ελληνικο νοικοκυριο) και εγω που δηλωνω 700ε και παιρνω.....700ε θα παρω μια φτηνη και ταπεινη τιβι των 2000ε.(μαλλον θα ανηκω στους τσιγκουνηδες ελληνες)

by the way και το αυτοκινητο μου με δανειο το αγορασα και οχι με καποιο αλλο κολπο..!!!

Μήπως τώρα θες να συζητήσουμε , πως μπαίνει στα έξοδα της εταιρίας η σύμβαση ενοικίασης αυτοκινήτων ( ναι έτσι "αγοράζουν" τα ακριβά αυτοκίνητα ) ώστε να έχουν περισσότερα έξοδα και να πληρώσοει η εταιρία μικρότερο φόρο; Αστο , δεν το κατέχεις το άθλημα , όπως δεν το κατέχω και εγώ , απλά έχω "ακούσει" για τις πολλές τρύπες ...

Δεν είπα ποτέ ότι κονομάω 3700 , αλλά δεν μπορείς να μιλάς εκ μέρους όλων που νομίζεις ότι παίρνουν 700 ευρώ .... Οι τηλεοράσεις των 10.000 ευρώ δεν είναι για να κάθονται στο ράφι , πωλούνται κανονικά , και μάλιστα πολλές στην Ελλάδα ...

Μήπως τώρα θες να συζητήσουμε , πως μπαίνει στα έξοδα της εταιρίας η σύμβαση ενοικίασης αυτοκινήτων ( ναι έτσι "αγοράζουν" τα ακριβά αυτοκίνητα ) ώστε να έχουν περισσότερα έξοδα και να πληρώσοει η εταιρία μικρότερο φόρο; Αστο , δεν το κατέχεις το άθλημα , όπως δεν το κατέχω και εγώ , απλά έχω "ακούσει" για τις πολλές τρύπες ... ...

αντιθετος αποτι νομιζεις το κατεχω πολυ καλα το αθλημα.το LEASING(αυτο εχεις ''ακουσει'')δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις.απο το ακουω εως το κανω υπαρχει τεραστια διαφορα.παλι με χρονοδανειο το παιρνεις το αυτοκινητο.πρακτικα δεν εχει διαφορα εκτος αν εχει εταιρεια με καποιες προυποθεσεις(ε δεν νομιζω ολοι οι ελληνες να εχουν εταιρειες δικες τους).και εκει λεφτακια πληρωνεις δεν στο χαριζουνε το αμαξι.και ουτε γλιτωνεις απο φορολογια.αυτο ισχυε καποτε γιατι πλεον δεν υπαρχει τεκμηριο για τα αμαξια ο καθενας μπορει να εχει 2λιτρο μερσεντες και να την δηλωνει κανονικα.πλεον το μονο που γλιτωνεις(με την χρονομισθωση) ειναι τα εξοδα καυσιμου(και αυτο οχι παντα),τα ασφαλιστρα,τα εξοδα κυκλοφοριας και τα σερβιςκαι οχι φορολογια.

Δεν είπα ποτέ ότι κονομάω 3700 , αλλά δεν μπορείς να μιλάς εκ μέρους όλων που νομίζεις ότι παίρνουν 700 ευρώ .... Οι τηλεοράσεις των 10.000 ευρώ δεν είναι για να κάθονται στο ράφι , πωλούνται κανονικά , και μάλιστα πολλές στην Ελλάδα ...

δεν μιλαω εκ μερους κανενος.λεω αυτο που βλεπω.οτι ο περισσοτερος κοσμακης δεν εχει λεφτα και οτι μια δαπανη 10.000(ακομα και 5.000ε) για μια τιβι ειναι εξωπραγματικη για τον μεσο ελληνα.οπως προανεφερα εγω δεν ξερω κανεναν που να εχει προβει στην αγορα τετοιας τιβι ουτε καν απο φορουμ.δεν ειπα οτι δεν τις αγοραζει κανενας απλα οτι δεν ειναι συνηθισμενο φαινομενο.πχ.ολοκληρο thread εδω περα ολοι ρωτανε αποψεις για τιβι εως 2.000-3.000 ευρω το πολυ.δεν ειδα κανεναν να ρωτησει για παραπανω

τεσπα φτανει.ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του.το κουρασαμε το θεμα.ετσι και αλλιως εδω μιλαμε για τηλεορασεις οχι για την τσεπη του καθενος.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/laios23/38168/578002

Το γούστο μου είναι πολύ απλό. Είμαι πάντα ικανοποιημένος, έχοντας το καλύτερο...''Oscar Wilde

Εγω ξέρω έναν , αλλά είναι εραστής της εικόνας και όχι πλούσιος όπως λες εσύ ... Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι εραστές , και φυσικά έχουν και δικό τους forum όπως το AVforums ( φανταστικό site εαν θες να ανακαλύψεις προβλήματα πριν σε ανακαλύψουν αυτά )

Εχει το ΜΑΚΡΟ μια 32αρα (GCV V32HD)

HD READY 16/9

Εισοδος HDMI

Αναλυση 1366χ768

Φωτειν. 550 cd/m2

Αντιθεση 1000:1

Xρονος Αποκρ. 8 ms(G-G)

EΛΛ teletext

ΝICAM +Α2

2 tuner

2 scart

Εισοδος S-VHS,PC.AUDIO IN

PIP(εικονα στην εικονα)

PAP(εικονα και εικονα)

PAT(εικονα και teletext)

Συμπεριλαμβανεται επιτραπεζια και επιτοιχη βαση

η τιμη ειναι 399 +φπα

αξιζει κατι ?????

η προσφορα αρχιζει 10/1/2007

thn peire kaneis?

ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΡΕΛΛΟΣ...

Καλησπέρα σε όλους,

Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να πάει για ύπνο η CRT μου, και επειδή εμπιστεύομαι την άποψη της παρέας του myphone, θέλω τη γνώμη σας για το εξής:

Κάνοντας μία πολύ γρήγορη έρευνα αγοράς, έχω βρει δύο μοντέλα της Philips που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα:

Υπέρ της 1ης:

• 4 ηχεία

Υπέρ της 2ης:

• Είσοδος VGA

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως αρκετοί από εσάς θα έχουν να αντιπροτέινουν και άλλα μοντέλα στην ίδια τιμή (πράγμα απόλυτα ευπρόσδεκτο), αλλά αρχικά θα ήθελα την επιλογή σας μεταξύ των δύο.

Ευχαριστώ! :)

Φίλε Phone καλησπέρα και από μένα όπως και σε όλα τα παλικάρια

Λοιπόν εγώ δυστηχώς δεν έχω την γνώση να σε συμβουλέψω σε κάτι περισσότερο από το να τις δεις πως παίζουν, κάτι που θα κάνω εγώ με την πρώτη ευκαιρία.

Θα ήθελα και την γνώμη των φίλων και για τα εξής μοντέλα

-HITACHI 32 LD 9700

-SONY 32 V2000

-SHARP 32 SD1 ή RD1

Υπέρ της 1ης:

• 4 ηχεία

Υπέρ της 2ης:

• Είσοδος VGA

Την 9631 την ξέρω και είναι πολύ καλή. Την 9551 δεν την έχω δει. Θα σου πρότεινα την 9631 κυρίως για την δεύτερη έξοδο HDMI που σε 1-2 χρόνια θα την αναζητάς αν δεν την έχεις. (Edit: άκυρο. Έκανα αναζήτηση και είδα ότι και η 9551 έχει 2 HDMI.)

Έχει επίσης και ψηφιακό δέκτη.

Το ambilight είναι ωραίο βέβαια αλλά δεν νομίζω ότι η σημασία του είναι τέτοια για να επιλέξεις την άλλη.

Και μια επιφύλλαξη: το ambilight συνήθως το δίνουν σε πολύ ακριβές τηλεοράσεις. Μήπως η 9551 είναι πολύ παλιά; Πρώτη φορά την ακούω πάντως.

Η 9631 πάντως είναι ασφαλής επιλογή, με πολύ καλή εικόνα και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Αν και οι περισσότεροι στα 1700 € θα πήγαιναν για 37''.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις το νεο τευχος του περιοδικου Ηχος-Εικονα που εχει τεστ με τηλεορασεις 32" για να αποκτησεις καλυτερη εικονα.

Παντως για την 9631 εχω ακουσει πολυ καλα λογια και στην συστηνω ανεπιφυλακτα. Το μονο αρνητικο με τις Philips ειναι τα λιγο ψυχρα χρωματα.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις το νεο τευχος του περιοδικου Ηχος-Εικονα που εχει τεστ με τηλεορασεις 32" για να αποκτησεις καλυτερη εικονα.

Ναι, πολύ χρήσιμο... Όλες οι τηλεοράσεις (από την καλύτερη ως τη χειρότερη, από τα 2.500 € στα 900€) έχουν μεταξύ τους συνολική διαφορά βαθμολογίας 0.04 :p

Το έχω ξαναπαρατηρήσει αυτό στα τεστ του Ήχου. Ισοπέδωση!

Βέβαια αφού διαβάσεις τα - όχι και πολύ πειστικά μετά απ' αυτό - συνοδευτικά κειμενάκια οι διαφορές φαντάζουν πολύ μεγαλύτερες (αυτή που παίρνει 4,69 τρώει διακριτικό θάψιμο, αυτή που παίρνει 4,73 είναι θαύμα τεχνολογίας αλλά τρώει κι αυτή λίγο θάψιμο).

Πιο πολύ θα μπερδευτεί φοβάμαι, εγώ αυτό έπαθα. Από την άλλη είναι αρκετά περιεκτικό σαν test -εχει και αυτές που κοιτάει ο frog03, πλην της Sony- αλλά θα ήθελα να έχει και την Sony 32V2500 (αν και μπορώ να φανταστώ ότι η βαθμολογία της θα είναι γύρω στο 4,70 :lol: )

-Candygram.

Το διάβασα και γω το τεύχος του Ήχου φίλε marvin:rolleyes:

και προσπαθώ να καταλήξω σε 4-5 μοντέλα ώστε να πάω να τα δω από κοντά

για να αποφασίσω στον επόμενο 1,5μήνα

Το διάβασα και γω το τεύχος του Ήχου φίλε marvin:rolleyes:

και προσπαθώ να καταλήξω σε 4-5 μοντέλα ώστε να πάω να τα δω από κοντά

για να αποφασίσω στον επόμενο 1,5μήνα

Εγώ θα κοιτούσα την V2500 αντί της V2000 πάντως. Επίσης η Panasonic του τεστ δείχνει πολύ καλή ευκαιρία για τα χρήματά της.

Τί χρήση θα κάνεις κυρίως;

-Candygram.

Να...τηλεοπτικά κανάλια, Nova (αγώνες κυρίος) αλλά και πολύ dvd.

Δεν έχω, ούτε θα πάρω στο εγγύς μέλλον

home cinema ή παιχνιδομηχανές.

Με ενδιαφέρει να έχω την καλύτερη δυνατή και ξεκούραστη οθόνη

για απόσταση θέασης 2 με 2,5 μέτρα.

Πάντος η όλη φάση έρευνας μπορεί να είναι λίγο αγχωτική όμως δεν θα

τρελαθώ κιόλας:wacko:

Α υπάρχει και ένα άλλο αξιόλογο πιστεύω μοντελο Sony 32 S2530

και βέβαια Philips 32 9631.

Βρε παίδες έχω και την εξής απορία

1-Όταν πας σε ένα μαγαζί με τηλεοράσεις όλες παίζουν με τις ρυθμίσεις της

μαμάς ή οι τεχνικοί του εκάστοτε μαγαζιού κάνουν αυτοί τις καλύτερες ρυθμίσεις για όλα τα μοντέλα?

2-Πριν ακόμα ενδιαφερθώ για αγορά τηλ. βρέθηκα σε μαγαζί ηλεκτρονικών βόλτα και ρώτησα τον υπάλληλο αν μπορώ να δω πως παίζουν με dvd αλλά και HD.

Είπε πως δεν μπορεί και πως το τηλεοπτικό σήμα είναι αρκετό για να αξιολογήσω μία τηλ.

Σε ένα σοβαρό μαγαζί θα ικανοποιηθεί το αίτημά μου

ή γίνομαι υπερβολικός?όχι πέστε μου.:mad:

Βρε παίδες έχω και την εξής απορία

1-Όταν πας σε ένα μαγαζί με τηλεοράσεις όλες παίζουν με τις ρυθμίσεις της

μαμάς ή οι τεχνικοί του εκάστοτε μαγαζιού κάνουν αυτοί τις καλύτερες ρυθμίσεις για όλα τα μοντέλα?

2-Πριν ακόμα ενδιαφερθώ για αγορά τηλ. βρέθηκα σε μαγαζί ηλεκτρονικών βόλτα και ρώτησα τον υπάλληλο αν μπορώ να δω πως παίζουν με dvd αλλά και HD.

Είπε πως δεν μπορεί και πως το τηλεοπτικό σήμα είναι αρκετό για να αξιολογήσω μία τηλ.

Σε ένα σοβαρό μαγαζί θα ικανοποιηθεί το αίτημά μου

ή γίνομαι υπερβολικός?όχι πέστε μου.:mad:

1) Σίγουρα δεν παίζουν με καλές ρυθμίσεις. Παίζουν όπως είναι από το εργοστάσιο, συνήθως DVD ή Nova με το ίδιο σήμα να διακλαδώνεται σε δεκάδες τηλεοράσεις. Γι' αυτό και έχουν σχεδόν πάντα τα χάλια τους.

Καλής ποιότητας σήμα και ρυθμίσεις έχουν μόνο τα stands των εταιρειών όπου και εφόσον υπάρχουν (της Samsung έχω δει αρκετά).

2) Σε μαγαζί τύπου Κοτσώβολου ή Media Markt δε νομίζω ότι έχεις πολλές ελπίδες να δεις κάτι τέτοιο, αν και θα έπρεπε. Σε πιο εξειδικευμένα μαγαζιά θα στο κάνουν λογικά.

-Candygram.

Thanks marvin.

και όταν λέμε για ποιό εξειδικευμένα μαγαζιά

γνωρίζει κανείς από την παρέα κάποιο στη Θεσσαλονίκη για να πάω?

Κάποια πρόταση...:worry:

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στην επιλογή TV θέλω μια 32" για τηλεοπτικό σήμα κυρίως (ποδόσφαιρο) και dvd. Εχω δεί την sony 32s2530 και την Philips 32PF7331 που οι τιμές τους είναι παραπλήσιες ,έχει να προτείνει κανείς τίποτε άλλο (κυρίως πιο οικονομικό)

Ευχαριστώ

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ http://www.electroptica.gr ?ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΗΝ sony 40S2010.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΥΤΗ?ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ?ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 144Οε.ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ?????