Jump to content

Ήρθε το iQOO Neo7 με chipset Dimensity 8200!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τρία μέλη γνωρίζαμε πως απαρτίζουν την οικογένεια συσκευών iQOO Neo 7, τώρα όμως έρχεται και ένα τέταρτο τηλέφωνο. Τα νέα μοντέλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα με το iQOO Neo7 SE, το οποίο παρουσιάστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Το iQOO Neo7 συνδυάζει Dimensity 8200, μεγάλη οθόνη 6,78” 120 Hz και μπαταρία ταχείας φόρτισης 5.000 mAh. Ο σχεδιασμός του παραπέμπει σε ρετρό καταστάσεις και αντλεί έμπνευση από την εποχή του gaming 8-bit και τις κάμερες Polaroid, αν και είναι περισσότερο ένα τηλέφωνο ιδανικό για gaming παρά ένα τηλέφωνο για να τραβάτε διαρκώς φωτογραφίες.

Για το σκοπό αυτό, το Dimensity 8200, ένα chipset 4 nm, διαθέτει GPU Mali-G610 MC6 και υποστήριξη για οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης. Η CPU έχει τέσσερις πυρήνες Cortex-A78, ένας από τους οποίους τρέχει στα 3,1 GHz, οι άλλοι τρεις έχουν μέγιστη ταχύτητα στα 3,0 GHz + τέσσερις πυρήνες A55 στα 2,0 GHz.

Τα τηλέφωνα Neo7 διαθέτουν 8 GB ή 12 GB μνήμης RAM LPDDR5 και το σύστημα FuntouchOS 13 μπορεί να προσθέσει 8 εικονικά gigabyte χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα Extended RAM 3.0. Όπως πάντα, η ψύξη είναι ζωτικής σημασίας για τη διαρκή απόδοση, επομένως η iQOO έχει εξοπλίσει το τηλέφωνο με έναν μεγάλο θάλαμο ατμών με πολλαπλά στρώματα φύλλων γραφίτη.

Προχωρώντας στην οθόνη, έχουμε ένα πάνελ AMOLED 6,78” (από 6,62” στο Neo6) με ανάλυση 1.080 x 2.400 px (20:9). Λειτουργεί με ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz (με επιλογές 60 και 90 Hz για περιεχόμενο και 30 Hz για την οθόνη Always On). Η μέγιστη φωτεινότητα που μπορούν να ορίσουν οι χρήστες με μη αυτόματο τρόπο είναι 500 nits, ενώ η λειτουργία υψηλής φωτεινότητας φτάνει τα 1.000 nits. Η οθόνη διαθέτει πιστοποίηση HDR10+.

Κανονικά ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής φθάνει τα 300Hz και στιγμιαία να αγγίζει σε λειτουργία τα 1.200Hz. Επίσης, υπάρχουν χειριστήρια κίνησης σε Ultra Game Mode, τα οποία αξιοποιούν το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε προσαρμοσμένες ενέργειες σε έξι διαφορετικές κινήσεις: άρση με το αριστερό χέρι, ανύψωση με το δεξί χέρι, αριστερή κλίση, δεξιά κλίση, οριζόντιο πάτημα προς τα εμπρός και οριζόντια πίεση προς τα πίσω.

Η λειτουργία ελέγχου κίνησης υποστηρίζεται από το παιχνίδι New State out of the box. Επιπλέον, το παιχνίδι μπορεί να τρέξει στα 90 fps στο Neo7, το Battlegrounds Mobile India θα αποκτήσει υποστήριξη για 90 fps σύντομα (θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου). Το Call of Duty Mobile υποστηρίζει τη ρύθμιση γραφικών Ultra.

Από ταχύτητα φόρτισης, έχουμε σύστημα που υπόσχεται γέμισμα μπαταρίας από 1 έως 50% σε 10 λεπτά, ενώ μια πλήρης φόρτιση 1-100%,  μπορεί να ολοκληρωθεί σε 25 λεπτά.

Στο νέο μοντέλο ενσωματώθηκε μπαταρία χωρητικότητας 5.000 mAh και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν δύο τρόποι φόρτισης: ταχεία,  που διατηρεί τις θερμοκρασίες χαμηλότερες και Super Fast. Η μπαταρία έχει αξιολογηθεί για να αντέχει 1.000 κύκλους φόρτισης/εκφόρτισης πριν πέσει η χωρητικότητά της στο 80%.

Μιλώντας για τις φωτογραφικές του ικανότητες, το Neo7 διαθέτει ISOCELL GW3 – αισθητήρα 64MP 1/1,97” βασισμένο στην τεχνολογία ISOCELL 2.0 (το Neo6 χρησιμοποιούσε αισθητήρα 64MP GW1P). Για αυτήν τη γενιά, η iQOO αφαίρεσε την εξαιρετικά ευρεία κάμερα, αφήνοντας μόνο την κύρια μονάδα, καθώς και μια μονάδα macro και μια μονάδα βάθους για να της κρατήσουν συντροφιά.

Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό πράγμα που αξίζει να αναφερθεί πριν φτάσουμε στην τιμή – η iQOO λέει ότι το Neo7 θα ενημερωθεί σε Android 15 και ότι θα λαμβάνει ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας κάθε δύο μήνες για τρία χρόνια.

Η βασική έκδοση 8GB/128GB του Neo7 κοστίζει 360$, ενώ το μοντέλο 12GB/256GB φθάνει τα 410$.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...