Jump to content

Η Apple θα περιορίσει τη λειτουργικότητα του USB-C iPhone


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χάρη στις πιέσεις που ασκεί η ΕΕ η Apple δεν έχει άλλη επιλογή από το να υιοθετήσει τη θύρα USB-C για τα iPhone της. Το μόνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως θα υπάρξει και πάλι μια μικρή ανατροπή.

Όπως μεταδίδουν διάφορα blogs από την Κίνα, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια προσαρμοσμένη διεπαφή ολοκληρωμένου κυκλώματος (IC) για τη θύρα, η οποία θα της επέτρεπε να επαληθεύει τα εξαρτήματα που εμπλέκονται στη σύνδεση. Όπως ακριβώς έκανε η Apple και με τη θύρα Lightning. Αυτή η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας που είναι ενσωματωμένη στη διεπαφή Lightning είναι αυτή που εμφανίζει τις προειδοποιήσεις “Αυτό το αξεσουάρ δεν υποστηρίζεται” εάν χρησιμοποιείτε οτιδήποτε δεν είναι κατασκευασμένο από την Apple και δεν αποτελεί μέρος του προγράμματος αδειοδότησης “Made for iPhone”, το οποίο είναι μια προσοδοφόρα παράπλευρη επιχείρηση.

Καθώς πρόκειται για φήμη, θα πρέπει να ληφθεί διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι καμία από τις mobile συσκευές της Apple που χρησιμοποιούν ήδη USB-C δεν έχει κάτι τέτοιο ενσωματωμένο.

Δεν είναι σαφές εάν η προσθήκη του προσαρμοσμένου chip IC θα είχε πραγματικά σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά τη λειτουργικότητα των αξεσουάρ που δεν ανήκουν στην Apple και δεν είναι MFi, αλλά είναι πιθανό ορισμένα χαρακτηριστικά όπως η γρήγορη φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας να περιορίζονται σε μη “αυθεντικά” αξεσουάρ. Είναι απίθανο ότι απλά δεν θα λειτουργούσαν, καθώς η ΕΕ πιθανότατα θα παρέμβει σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σε προηγούμενες φήμες σχετικά με τους περιορισμούς του iPhone USB-C, λέγεται ότι μόνο τα iPhone Pro θα έχουν γρήγορη φόρτιση και ταχύτητες δεδομένων , ενώ τα μοντέλα vanilla θα χρησιμοποιούν ταχύτητες USB 2.0, οι οποίες είναι πανομοιότυπες με αυτές του Lightning.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...