Jump to content

Οι μειωμένες πωλήσεις PC's αναγκάζουν την Dell να περικόψει 6.650 θέσεις εργασίας


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η οικονομία όπως έχει διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και η ανάκαμψη από την πανδημία, πλήττουν σκληρά την Dell. Συνεπακόλουθο όλων αυτών  είναι  το “βύθισμα”  των  αποστολών  PC’s και έτσι  λοιπόν η εταιρεία  αναγκάζεται  να απολύσει περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της ή περίπου 6.650 υπαλλήλους, για να αντιμετωπίσει ένα “προκλητικό παγκόσμιο δεινό οικονομικό περιβάλλον”. Τα προηγούμενα μέτρα μείωσης του κόστους, όπως το πάγωμα των εξωτερικών προσλήψεων, δεν ήταν αρκετά, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων Jeff Clarke. Μια αγορά που “συνεχίζει να διαβρώνεται” απαιτεί περαιτέρω δράση, λέει ο κ. Clarke.
Μέσα σε αυτές τις απολύσεις και τα διορθωτικά μέτρα, περιλαμβάνονται οργανωτικές αλλαγές και μια μικρή επαναφορά. Αυτό περιλαμβάνει εξορθολογισμένες πωλήσεις και υπηρεσίες, καθώς και μία νέα στρατηγική που επικεντρώνεται σε “προσφορές προτεραιότητας”. Το Bloomberg σημειώνει ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα φέρουν τον αριθμό των εργαζομένων της Dell στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών και 39.000 κάτω από αυτό που είχε στην αρχή της πανδημίας τον Ιανουάριο του 2020.

Η Dell ήταν ένας από τους σημαντικότερους ευνοημένους παίκτες της αγοράς κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι έσπευσαν να αγοράσουν υπολογιστές για απομακρυσμένη εργασία. Τώρα που η όλη άνθηση έχει τελειώσει, η αγοραστική δύναμη πέφτει. Εκτιμήσεις των Gartner και IDC φανερώνουν πως οι αποστολές της Dell σημείωσαν βουτιά 16% το 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και 37% το τελευταίο τρίμηνο. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες αποδόσεις μεταξύ των μεγάλων πωλητών υπολογιστών. Επίσης, η Acer τα πήγε ακόμα χειρότερα το τέταρτο τρίμηνο με πτώση 41%.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...