Jump to content

Το Vivo X90 Pro+ δεν φτάνει την κορυφή στο DxOMark


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στα χαρτιά το Vivo X90 Pro+ προσφέρει πειστικό εξοπλισμό κάμερας, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας κάμερας 50 MP με αισθητήρα 1″, δύο τηλεφακούς υψηλής ανάλυσης, OIS, αυτόματη εστίαση λέιζερ και σύνολο φακών με την επιμέλεια της Zeiss. Ωστόσο, η ανάλυση του DxOMark δείχνει ορισμένες αδυναμίες που κοστίζουν στη ναυαρχίδα μια κορυφαία θέση.

Λίγο πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς Vivo X90,  η ομάδα του DxOMark ανέλυσε το σύστημα κάμερας της ναυαρχίδας. Η Vivo εγκαθιστά μια κύρια κάμερα 50 MP f/1.8 με αισθητήρα 1 ίντσας, OIS και αυτόματη εστίαση λέιζερ, μια κάμερα 48 MP f/2.0 εξαιρετικά ευρείας γωνίας με αισθητήρα 1/2 ίντσας, κάμερα τηλεφακού 50 MP f/2.4 με διπλό ζουμ και τηλεφακό κάμερα περισκοπίου 64 MP f/3,5 με ζουμ 3,5x και αισθητήρα 1/2 ίντσας.

Με βαθμολογία 140 βαθμούς στο DxOMark, το σκορ αρκεί μόνο για τη 10η θέση στη λίστα με τα καλύτερα smartphones, στο ίδιο επίπεδο με το Google Pixel 7. Η μεγαλύτερη αδυναμία της ναυαρχίδας είναι η σχετικά αργή αυτόματη εστίαση, η οποία σε συνδυασμό με τη σχετικά μεγάλη καθυστέρηση απελευθέρωσης του κλείστρου, μπορεί να σημαίνει ότι χάνεται η κρίσιμη στιγμή. Άλλες αδυναμίες αφορούν την επεξεργασία HDR – σφάλματα επεξεργασίας συμβαίνουν σε σκηνές με ιδιαίτερα υψηλούς λόγους αντίθεσης.

Εκτός από αυτά τα αδύνατα σημεία, το υψηλής ποιότητας hardware αποδίδει καρπούς. Οι κάμερες του Vivo X90 Pro+ προσφέρουν χαμηλά επίπεδα θορύβου, λεπτομερείς φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό, η έκθεση συνήθως επιλέγεται σωστά, οι τηλεφακοί καταγράφουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με εξαιρετική λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, η κύρια κάμερα με αισθητήρα 1 ιντσών παράγει πειστικές εικόνες με ελάχιστο ή τεχνητό φως.

Αν και το Vivo X90 Pro+ μεταβαίνει αυτόματα σε λειτουργία macro όταν ένα αντικείμενο φωτογραφίζεται από κοντά, η συσκευή δεν πλησιάζει τόσο το θέμα όσο ένα Apple iPhone 14 Pro Max ή ένα Huawei Mate 50 Pro. Μια άλλη προβληματική περιοχή είναι οι σκούροι τόνοι του δέρματος, οι οποίοι φωτίζονται πολύ και έτσι παραμορφώνονται σε σκηνές υψηλής αντίθεσης.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...