Jump to content

Σκόπιμα το Facebook αδειάζει τις μπαταρίες στα κινητά μας!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έιναι αλήθεια ότι οι εφαρμογές Facebook και το Facebook Messenger εξαντλούν γρήγορα την μπαταρία στα κινητά μας τηλέφωνα; Όχι μόνο αυτό αλλά ο πρώην υπάλληλος του Facebook, George Hayward, υποστηρίζει πως το Facebook μπορεί να αδειάσει κρυφά την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες. Όπως αναφέρει η The New York Post, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας χαρακτηριστικός τίτλος για αυτό που κάνει το Facebook, ονομάζεται “αρνητικό τεστ” και επιτρέπει στις εταιρείες τεχνολογίας να εξαντλούν κρυφά τις μπαταρίες στο τηλέφωνο κάποιου για να δοκιμάσουν λειτουργίες σε μια εφαρμογή ή για να δουν πώς μπορεί να φορτωθεί μια εικόνα.

Ο Hayward απολύθηκε από τη Meta επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο αρνητικό τεστ. “Είπα στη μάνατζερ πως αυτό μπορεί να βλάψει κάποιον” και είπε βλάπτοντας μερικούς μπορούμε να βοηθήσουμε τις μάζες.
Μετά την απόλυσή του τον Νοέμβριο, υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρείας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν. Ο 33χρονος εργαζόταν για την εφαρμογή Facebook Messenger της Meta, η οποία παρέχει μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεο-κλήσεις μεταξύ των χρηστών. Στη μήνυση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Hayward, Dan Kaiser, επεσήμανε ότι η εξάντληση των μπαταριών των smartphones των χρηστών θέτει τους ανθρώπους σε κίνδυνο, ειδικά “σε περιπτώσεις όπου πρέπει να επικοινωνήσουν με άλλους, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών διάσωσης”.
Ο δικηγόρος,  λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι το Facebook και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εξαντλήσουν σκόπιμα την μπαταρία τους. Σχολιάζοντας την πρακτική του αρνητικού τεστ, ο δικηγόρος πρόσθεσε, “Είναι ξεκάθαρα παράνομο. Είναι εξοργιστικό το ότι το τηλέφωνό μου και η μπαταρία του μπορεί να χειραγωγηθεί από οποιονδήποτε.”
Ο Hayward προσλήφθηκε το 2019 και λάμβανε εξαψήφιο ετήσιο μισθό από τη Meta. Αλλά όταν ήρθε το αίτημα της εταιρείας να πραγματοποιήσει το αρνητικό τεστ, ο Hayward είπε: “Αρνήθηκα να κάνω αυτό το τεστ. Αποδεικνύεται ότι αν πείτε στο αφεντικό σας ΟΧΙ, τότε αυτό είναι παράνομο, κάτι δεν πάει πολύ καλά. “

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...