Jump to content

Μοναδική αίσθηση θα προσφέρει το headset Reality Pro της Apple


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εκτενέστατη αναφορά του Mark Gurman που φιλοξενείται στις σελίδες του Bloomberg, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα νέα headset VR/AR της Apple. H εμπορική επωνυμία του προϊόντος θα είναι Apple Reality Pro και θα μπορούσε να ανακοινωθεί στο WWDC και να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ για $3.000 αργότερα μέσα στο 2023.

Συνολικά χρειάστηκαν 7 ολόκληρα χρόνια για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του Reality Pro και η ομάδα που ασχολήθηκε με το project ξεπέρασα τα 1.000 άτομα. Είναι η δεύτερη πιο σημαντική wearable συσκευή που κατασκευάζει η Apple μετά το επιτυχημένο της Apple Watch όπου το αρχικό μοντέλο το είδαμε το 2015.

Κατασκευαστικά, το Reality Pro αποτελείται από αλουμίνιο, γυαλί και ποιοτικά μαξιλάρια εφαρμογής. Ο Gurman το αποκαλεί ότι θυμίζει τα AirPods Max της Apple. Θα έχει μια κυρτή οθόνη στο μπροστινό μέρος και στα πλαϊνά του μέρη υπάρχουν ηχεία και λουράκι για να το στερεώνει στο κεφάλι του χρήστη. Το Reality Pro φέρεται να χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του επεξεργαστή M2 της Apple και θα έχει μια μπαταρία που συνδέεται με τα ακουστικά μέσω καλωδίου, την οποία ο χρήστης θα έχει στην τσέπη του. Η μπαταρία φέρεται να έχει το μέγεθος δύο μπαταριών iPhone 14 Pro Max στοιβαγμένες μαζί και θα διαρκέσει έως και 2 ώρες.

Τα ακουστικά θα διαφέρουν από τα ανταγωνιστικά προϊόντα (όπως το Meta’s Quest Pro) με μερικούς βασικούς τρόπους – θα προσφέρουν την λειτουργία παρακολούθηση προσώπου και ματιών, θα συνδυάζει VR (εσωτερικό εικονικό περιβάλλον) με AR (επαυξημένο πραγματικό κόσμο) Και θα έχει το δικό του UI. Με κινήσεις των χεριών σας και την παρακολούθηση των ματιών σας, οι αισθητήρες θα επιτρέψουν πολλές λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα γνωρίζει πού κοιτάζετε και θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε μέσα σε ένα περιβάλλον 3D κουνώντας αντίχειρα και τον δείκτη σας. Αυτό σημαίνει ότι το Reality Pro της Apple δεν θα απαιτεί φυσικά χειριστήρια χεριών όπως άλλα ακουστικά για να λειτουργήσει.

Το Reality Pro θα έχει Digital Crown, όπως το Apple Watch – που θα εναλλάσσεται μεταξύ VR και AR. Ο Gurman λέει ότι κατά τη μετάβαση από το VR στο AR, το πλήρως αναδυόμενο περιβάλλον θα εξασθενίσει και θα περιβάλλεται από το πραγματικό περιβάλλον του χρήστη. Ο Gurman αναφέρει ότι η Apple αναμένει ότι αυτό θα είναι το αποκορύφωμα του Reality Pro.

Ακολουθεί το FaceTime. Το Reality Pro θα μπορεί να αποδώσει ρεαλιστικά το πρόσωπο και το πλήρες σώμα ενός ατόμου σε ένα εικονικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο δύο άτομα μπορούν να κάνουν μια συνομιλία σε VR που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Μια άλλη ιδιότητα που δεν γνωρίζαμε για το Reality Pro είναι πως θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και ως εξωτερική οθόνη για Mac. Σε αυτήν τη λειτουργία, οι χρήστες θα βλέπουν την οθόνη σε εικονική πραγματικότητα, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την επιφάνεια αφής ή το ποντίκι του υπολογιστή τους και το φυσικό πληκτρολόγιο.

Το Reality Pro θα είναι σε θέση να προσομοιώσει την παρακολούθηση μιας ταινίας σε μια γιγαντιαία κινηματογραφική οθόνη σε ένα πλήρως προσομοιωμένο περιβάλλον όπως στο διάστημα ή στην έρημο. Αλλά το Reality Pro θα σας ζητήσει να φοράτε AirPods για να αποκτήσετε πρόσβαση και στο Spatial Audio.

Η Apple λέγεται ότι ετοιμάζει ένα περιβάλλον στο κατάστημα για να δοκιμάσουν οι χρήστες το Reality Pro στα Apple Stores της.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...