Jump to content

Ώρα να φτιάξει και η Google τα δικά της "AirTag"


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όταν μιλάμε για οικοσυστήματα smartphones, απευθείας όλοι συγκρίνουν τηλέφωνα Google Pixel με την Apple και τα iPhone της, αλλά τι γίνεται με τα αξεσουάρ τους; Οι δύο εταιρείες φέρουν μια ποικιλία διαφόρων συσκευών/gadgets στην αγορά, όπως ακουστικά, έξυπνα ηχεία κ.ά. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως η Apple έχει κάτι το ξεχωριστό…. πουλάει τα AirTag’s. Τώρα μια νέα φήμη αξιοποιεί ορισμένα νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Google θα μπορούσε να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πολύ παρόμοιο δικό της tracker.

Οι ασύρματοι trackers δεν είναι κάτι καινούργιο και εταιρείες όπως η Tile αναπτύσσουν αυτού του είδους τα αξεσουάρ εδώ και χρόνια. Ακόμη και η Samsung μπήκε στη δράση με τα δικά της SmartTag. Αλλά όπως το έχουμε δει, τόσες φορές στο παρελθόν, χρειάστηκε η Apple να εμπλακεί προτού κάποιος αρχίσει πραγματικά να δίνει προσοχή.

Νωρίτερα, ο ειδικός στο Android, Mishaal Rahman, μοιράστηκε μερικά από τα πιο πρόσφατα ευρήματά του, καθώς το Fast Pair της Google ετοιμάζεται να προσθέσει υποστήριξη για έναν νέο τύπο προϊόντος “ετικέτα εντοπισμού” . Τα υπάρχοντα στοιχεία έδειχναν ήδη την εργασία σε ένα κατανεμημένο δίκτυο παρακολούθησης παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Apple για τα AirTags, τα οποία ενδέχεται να φτάσουν με την επωνυμία “Finder Network”.

Σύμφωνα με τον Wojciechowski, η ομάδα Nest της Google εργάζεται σε μια συσκευή με την κωδική ονομασία “grogu”, “groguaudio” ή “GR10”, η οποία θα υποστήριζε τόσο το BLE όσο και το πολύ φιλικό προς παρακολούθηση UWB. Θα διαθέτει ένα μικρό εσωτερικό ηχείο (πιθανότατα μόνο για ειδοποιήσεις) και θα παράγεται σε μια ποικιλία χρωμάτων, αλλά προς το παρόν αυτό είναι το μόνο που έχουμε ακούσει για το ίδιο το υλικό.

Όσο για το τι μπορεί να κάνει η Google με αυτό, γνωρίζουμε ακόμη λιγότερα, αλλά το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται να υποδηλώνει ότι, ενώ μπορεί να λάβουμε επιβεβαίωση για την ύπαρξη του Grogu κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τα σχέδια κυκλοφορίας μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμπέσουν με το Pixel 8 από οτιδήποτε σχεδιάζει η Google για I/O.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...