Jump to content

Νέα MacBook Pro από την Apple εξοπλισμένα με chip M2 Pro και M2 Max


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Apple πριν από λίγο αποκάλυψε τις νέες εκδόσεις των MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, δίνοντας τέλος σε μήνες εικασιών γύρω από αυτές τις συσκευές. Στην λίστα με τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα τελευταία chip M2 Pro και M2 Max. Σχεδόν όλα τα άλλα παραμένουν ίδια με αυτά που είδαμε στις εκδόσεις M1 Pro και M1 Max του MacBook Pro: η ίδια σχεδίαση με επίπεδες άκρες, η ίδια οθόνη mini-LED, η ίδια διάταξη θυρών. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Οι ίδιες οι εκδόσεις M1 αυτών των φορητών υπολογιστών παρουσίασαν μια σημαντική αναθεώρηση σχεδιασμού.

Πριν από την ανακοίνωση, τα chip M2 Pro και M2 Max φημολογούνταν ότι προσφέρουν μια σχετικά μικρή αύξηση απόδοσης σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Αυτό βασίστηκε κυρίως στο πώς το chip M2 δεν ήταν μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το M1. Ωστόσο, τα chip της Apple είναι γνωστά για την ισχύ και την αποτελεσματικότητά τους, και τα M2 Pro και M2 Max ενδέχεται να προσφέρουν παρόμοια πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Apple, το M2 Pro κατασκευάζεται με διαδικασία πέντε νανομέτρων και προσφέρει 40% ταχύτερους χρόνους απόδοσης εικόνας στο Adobe Photoshop σε σύγκριση με το M1 Pro. Έρχεται με έως και 32 GB ενοποιημένης μνήμης και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να διαθέτει 10 ή 12 πυρήνες CPU και έως 19 πυρήνες GPU.

Το M2 Max, εν τω μεταξύ, έχει 67 δισεκατομμύρια τρανζίστορ – τριπλάσιο από το M2  – και μπορεί να διαθέτει έως και 96 GB ενοποιημένης μνήμης. Έχει την ίδια CPU 12 πυρήνων με το M2 Pro, αλλά 38 πυρήνες GPU αντί για τους 19 του M2 Pro.

Σύμφωνα με πολλά καταστήματα, αυτά θα μπορούσαν να εμφανιστούν από τη Δευτέρα την επόμενη εβδομάδα.

Εκτός από τα MacBook Pro, η Apple κυκλοφόρησε επίσης ένα νέο Mac mini με chip M2 και M2 Pro. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά Mac mini δεν έχει πλέον επιλογές Intel, αφού είναι ένας από τους τελευταίους Mac της Apple που εξακολουθεί να περιέχει chip της Intel.

Αυτό σημαίνει ότι το Mac Pro παραμένει το μόνο Mac που δεν έχει μεταβεί πλήρως στο πυρίτιο της Apple. Σύμφωνα με τις φήμες, όμως, μάλλον δεν θα περιμένουμε πολύ για να συμβεί αυτό.

Παράλληλα, εξακολουθούν να υπάρχουν φήμες ότι η Apple προετοιμάζεται για μια ειδική εκδήλωση του Μαρτίου, όπου θα κυκλοφορήσει μια σειρά από νέα προϊόντα. Αυτό περιλαμβάνει ένα Apple silicon Mac Pro, ένα νέο Mac mini και ενδεχομένως ακόμη και ένα headset μικτής πραγματικότητας.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...