Jump to content

Πάνω από 18 εκατομμύρια foldables θα πουληθούν το 2023, αύξηση 44% από πέρυσι


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο όγκος αποστολών/τεμαχίων πτυσσόμενων smartphones θα αυξηθεί κατά 44% σε ετήσια βάση το 2023 όπως ισχυρίζεται μέσω μιας νέας της έκθεσης η Trendforce. Οι βελτιωμένες πωλήσεις θα επηρεάσουν θετικά και την αγορά hinges (“μεντεσέδων”).

Το 2022 οι πωλήσεις αναδιπλούμενων smartphones έφθασα τις 12,8 εκατομμύρια μονάδες και θα εκτιναχθούν σε πάνω από 18,5 εκατομμύρια για το 2023 όπως προέβλεψε η Trendforce. Η Samsung πούλησε το 82% όλων των πτυσσόμενων συσκευών το 2022, επειδή άλλοι κατασκευαστές όπως η Xiaomi, η Oppo και η vivo πωλούν τις συσκευές τους μόνο στην Κίνα και σε περιορισμένες ποσότητες.

Οι αριθμοί είναι απλώς ένα υποπροϊόν της ανάλυσης Trendforce, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στην αγορά μεντεσέδων. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τύποι μεντεσέδων – σε σχήμα σταγόνας και σε σχήμα U. Το πρώτο περιέχει πολλά πολύπλοκα εξαρτήματα και ανεβάζει κατά πολύ το κόστος συγκριτικά με το δεύτερο σχήμα. Η ανάλυση προβλέπει ότι καθώς αυξάνεται ο ρυθμός διείσδυσης των αναδιπλούμενων μοντέλων, οι κατασκευαστές θα αναζητήσουν οικονομικά εξαρτήματα, ξεκινώντας από τον μεντεσέ.

Η συνολική αγορά μεντεσέδων θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 14,6% σε ετήσια βάση. Οι βασικοί παίκτες είναι οι KH Vatech και S-connect, και οι δύο παρέχουν μεντεσέδες σχήματος U στη Samsung. Οι εταιρείες που υιοθέτησαν την πιο περίπλοκη άρθρωση συνεργάζονται με κατασκευαστές όπως η Amphenol και η Asia Vital Components.

Οι κατασκευαστές οθονών χρησιμοποιούν επίσης τεχνογνωσία στους αναδιπλούμενους μεντεσέδες. Η CSOT αποκάλυψε μια “ημι-συναρμολογημένη” ροή παραγωγής που ενσωματώνει μια οθόνη OLED στους απαιτούμενους μεντεσέδες, φέρνοντας ένα μονοκόμματο εξάρτημα. Αυτό θα απλοποιήσει την κατασκευή και θα αυξήσει την ανθεκτικότητα.

Οι χρήστες smartphones ανησυχούν περισσότερο για την πτυχή στη μέση του αναδιπλούμενου πλαισίου και η Trendforce ισχυρίστηκε ότι η Samsung γνωρίζει αυτό το ζήτημα, αλλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον μεντεσέ σε σχήμα U που φέρνει μια μικρή αυλάκωση στην οθόνη.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...