Jump to content

Απότομη πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών το 2022


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η Canalys κατέγραψε και ανέλυσε τα τελευταία στατιστικά δεδομένα που αφορούν την αγορά των Η/Υ για το 4ο τρίμηνο του 2022 και επίσης συγκέντρωσε στοιχεία για τις πωλήσεις υπολογιστών που αφορούν ολόκληρο το περασμένο έτος.  Ενώ το 2021 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την αγορά των υπολογιστών καθώς βοήθησε και ο εγκλεισμός πολλών λόγω της πανδημίας, το 2022 αυτός ο ενθουσιασμός άρχισε να μειώνεται. Συνολικά, οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν κατά 16% από έτος σε έτος, αλλά σε σύγκριση με το 2019 (προ της πανδημίας), είναι στην πραγματικότητα 7% αυξημένες.

Τα notebook δέχτηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα με 30% λιγότερες πωλήσεις το 4ο τρίμηνο του 2022, ενώ για ολόκληρο το 2022, η πτώση αγγίζει το 19%. Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα με πτώση 24% το 4ο τρίμηνο του 2022 και πτώση 7% από έτος σε έτος.

Δύο λόγοι συνέβαλαν σε αυτή την απότομη πτώση κατά τον Senior Analys της. Το πιο προφανές είναι το κακό οικονομικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 με αυξανόμενο πληθωρισμό, ενεργειακό κόστος και μεγάλα επιτόκια. Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες δεν ήταν πολύ πρόθυμοι να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε είδη πολυτελείας όπως υπολογιστές. Πολλοί έμποροι προσπάθησαν να το καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο με μεγάλες εκπτώσεις όλο το 2022, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και κατά την περίοδο των διακοπών στο 4ο τρίμηνο του 2022, οι πωλήσεις δεν ήταν εντυπωσιακές. Σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, περίπου το 60% των συνολικών 250 συνεργατών καναλιών δήλωσε ότι αναμένει είτε σταθερά είτε χαμηλότερα έσοδα το 2023.

Την ηγετική της θέση στο διεθνές προσκήνιο διατήρησε η Lenovo κατά το 4ο τρίμηνο και ολόκληρο το 2022 με μερίδιο αγοράς 23,7% το τέταρτο τρίμηνο και 24,1% το 2022, ακολουθούμενη από την HP και την Dell. Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, όλοι οι κατασκευαστές που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, παρουσίασαν μείωση στις αποστολές με την Apple και την Asus να δέχονται λιγότερο χτύπημα από τους υπόλοιπους.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η Canalys πιστεύει ότι η αγορά υπολογιστών θα δει κάποια ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα αυξηθεί το 2024, επομένως το μέλλον δεν είναι ζοφερό.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...