Jump to content

Mείωση μισθού 35 εκατ. δολαρίων το 2023 για τον Tim Cook


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην Ετήσια Συνέλευση των Μετόχων του 2023, η Apple έδειξε με κάθε λεπτομέρεια την οικονομική κατάσταση του ομίλου και η έκθεση 113 σελίδων αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ λαμβάνει μείωση μισθού το 2023. Ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια δολάρια – το ανώτατο στέλεχος θα κερδίσει 49 εκατομμύρια δολάρια, από 84 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.

Ο βασικός του μισθός των 3 εκατομμυρίων δολαρίων και το ετήσιο χρηματικό κίνητρο των 6 εκατομμυρίων δολαρίων παραμένουν αμετάβλητα, με τη μεγάλη διαφορά να προέρχεται από μια προσαρμογή της αξίας του βραβείου μετοχικού κεφαλαίου. Τα άλλα τέσσερα ανώτερα στελέχη στο Cupertino δεν έλαβαν περικοπή στον μισθό ή στα κίνητρα τους.

Η αξία του βραβείου μετοχικού κεφαλαίου του Tim Cook για το 2022 ήταν 75 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτό το ημερολογιακό έτος, θα είναι 40 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, μπορεί να κερδίσει περισσότερα από το προβλεπόμενο ποσό, ανάλογα με την τιμή της μετοχής της Apple.

Αφορμή για να πραγματοποιηθεί αυτή η μείωση μισθού ήταν κάποια πικρά σχόλια που έγιναν προηγουμένως και έτσι θέλησε να προτείνει αυτή την αλλαγή ο ίδιος ο Cook. 

Η εταιρεία αναμένεται ακόμα να λανσάρει ένα headset μικτής πραγματικότητας που φημολογείται εδώ και πολύ καιρό και το αυτοκίνητο Project Titan εξακολουθεί να είναι ευσεβείς πόθος πολλών. Ωστόσο, το Cupertino δεν απομακρύνει κανέναν εργαζόμενο προς το παρόν, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές Meta, Twitter και Amazon, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει απολύσεις.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...