Jump to content

Sony Project Leonardo: Ένα αρθρωτό χειριστήριο PS5 για παίκτες με ειδικές ανάγκες


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όσο η Sony ήταν επί σκηνής στην έκθεση CES και παρουσίαζε όλες τις νέες ιδέες της, είδαμε και το σύστημα Mocopi για παρακολούθηση ολόκληρου του σώματος σε παιχνίδια και γενικότερα σε συσκευές με τεχνολογία metaverse. Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης το Project Leonardo, ένα νέο αρθρωτό controller που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει άτομα με αναπηρίες.

Το χειριστήριο έχει μια μεγάλη, στρογγυλή βάση που έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται κυρίως σε κάθε επίπεδη επιφάνεια, όπως σε ένα τραπέζι, αλλά γενικά υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές τοποθέτησης. Ένας παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μόνο χειριστήριο Project Leonardo ή και τα δύο, ενώ ένα χειριστήριο DualSense μπορεί επίσης να προστεθεί στη μίξη. Με αυτόν τον τρόπο, ένας, δύο ή τρεις ελεγκτές μπορούν να συνδυαστούν σε έναν ενιαίο εικονικό ελεγκτή.

Κάθε συσκευή Project Leonardo μπορεί να διαμορφωθεί αλλάζοντας τα κουμπιά και επανατοποθετώντας τα ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του παίκτη. Πολλά κουμπιά μπορούν να αντιστοιχιστούν στην ίδια λειτουργία και δύο λειτουργίες μπορούν να αντιστοιχιστούν στο ίδιο κουμπί (π.χ. εάν ένα παιχνίδι χρειάζεται να πατήσετε μαζί τα R2 και L2).

Μπορούν να συνδεθούν joysticks, έρχονται σε διάφορα μεγέθη και πάλι για να ταιριάζουν με τις ανάγκες προσβασιμότητας του παίκτη. Η απόσταση μεταξύ του joystick και του χειριστηρίου μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας. Οι αντιστοιχίσεις κουμπιών και άλλες διαμορφώσεις αποθηκεύονται στο προφίλ του παίκτη και μπορούν να έχουν έως και τρεις διαμορφώσεις.

Ο βασικός ελεγκτής Project Leonardo είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος, αλλά έχει τη δυνατότητα για περισσότερα – υπάρχουν τέσσερις βοηθητικές θύρες (με βάση τις υποδοχές 3,5 χιλιοστών) που επιτρέπουν τη σύνδεση κουμπιών και αναλογικών στικ τρίτων κατασκευαστών. Μπορούν να ρυθμιστούν όπως και κάθε άλλο κουμπί στο χειριστήριο.

Η Sony έχει συνεργαστεί με τους AbleGamers, SpecialEffect, StackUp και άλλους ειδικούς στην προσβασιμότητα για να σχεδιάσει αυτό το χειριστήριο. Το Project Leonardo βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, επομένως στο μέλλον θα αποκαλυφθούν περισσότερα χαρακτηριστικά καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...