Jump to content

Το 5G modem της Apple δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για το iPhone 15


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα έκανε την Apple να μην εξαρτάται από την Qualcomm, είναι ένα ολόδικό της 5G μόντεμ που όμως τελικά δεν θα είναι έτοιμο εγκαίρως για τη σειρά iPhone 15 όπως αναφέρει το DiGiTimes.

Η Apple προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της chip 5G εδώ και χρόνια, όπως ακριβώς φτιάχνει τη δική της σειρά chip Α για τα iPhone της και τα chips της σειράς M για τα MacBook και τα iPad προηγμένης τεχνολογίας. Ωστόσο, παρά τις προηγούμενες προσδοκίες ότι θα μπορούσαμε επιτέλους να δούμε το πυρίτιο να κυκλοφορεί μαζί με τη σειρά iPhone 15 στα τέλη του 2023 ένα 5G μόντεμ την υπογραφή της Apple, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.
Η Apple φέρεται να έχει παραγγείλει μια σημαντική ποσότητα chip’s 5G και RF από την Qualcomm, πιθανώς το Snapdragon X70. Το εν λόγω chip 5G ανακοινώθηκε νωρίτερα το 2022 και διαφημίστηκε ως “ο 1ος παγκοσμίως επεξεργαστής 5G AI σε σύστημα μόντεμ 5G-RF”, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύει την απόδοση 5G με σημαντικό περιθώριο τόσο σε σενάρια κάτω των 6GHz όσο και σε σενάρια mmWave. Ο Snapdragon X70 κατασκευάζεται από την TSMC, η οποία αναμένει σχεδόν πλήρη χρήση των κόμβων διεργασίας 7/6nm στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, όταν η κατασκευή του iPhone 15 θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Όλες αυτές οι φήμες γενικά συμφωνούν με τις προσδοκίες μας. Πίσω στις αρχές Νοεμβρίου, η Qualcomm αποκάλυψε σε μια έκθεση κερδών ότι αναμένει να είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο μέρος της παροχής chip’s iPhone 15 5G. Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης των γεγονότων, η πρόβλεψη του 2019 ότι η Apple δεν θα μεταβεί πλήρως στα δικά της ιδιόκτητα chip’s iPhone 5G μέχρι το 2025 φαίνεται τώρα όλο και πιο εύλογη.
Γιατί ένα ιδιόκτητο chip 5G θα ήταν επωφελές για την Apple και τον κανονικό χρήστη του iPhone; Η Apple έχοντας πλήρη έλεγχο του βασικού στοιχείου συνδεσιμότητας 5G θα εξασφάλιζε μια πιο στενή ενσωμάτωση με το υπόλοιπο υλικό στο iPhone σας, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να βελτιώσει τις ταχύτητες συνδεσιμότητας 5G uplink και downlink, καθώς και τη συνολική απόδοση του mod.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...