Jump to content

Η Meta θα πληρώσει μόνο 725 εκατ. δολάρια για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το σκάνδαλο που τάραξε τον κόσμο του διαδικτύου (αναφερόμαστε στην υπόθεση της Cambridge Analytica), η μητρική εταιρεία Meta πλέον διευθέτησε το θέμα με την αποπληρωμένη προστίμου ύψους 725 εκατομμυρίων δολαρίων όπως αποκαλύπτει μια κατάθεση από το περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο προτεινόμενος διακανονισμός θα επιλύσει μια υπόθεση που ήταν ανοιχτή από το 2018, στην οποία το Facebook κατηγορήθηκε ότι επέτρεψε στην τρίτη εταιρεία συμβούλων να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σχεδόν 87 εκατομμυρίων χρηστών.

Η Cambridge Analytica, μια πλέον ανενεργή εταιρεία, εργάστηκε για την επιτυχημένη προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Απέκτησε προσωπικές πληροφορίες λογαριασμών στο Facebook για δημιουργία προφίλ και στόχευση ψηφοφόρων χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών.

Αυτή η συγκεκριμένη υπόθεση ώθησε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να επαναξιολογήσουν τις πρακτικές απορρήτου τους και το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 για να επιλύσει μια έρευνα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και στη συνέχεια 100 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για να διευθετήσει αξιώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αμφότερες που σχετίζονται με το απόρρητο χρήστες και πώς χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

Ο διακανονισμός δεν έχει ακόμη εγκριθεί από ομοσπονδιακό δικαστή από το τμήμα του Σαν Φρανσίσκο του δικαστηρίου της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια. Η Meta που επικαλείται το Reuters, δεν παραδέχτηκε καμία αδικοπραγία και ισχυρίστηκε ότι “ανανέωσε την προσέγγιση της ιδιωτικής ζωής και εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής”.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...