Jump to content

Hackers εισβάλλουν στην Android συσκευή σας και ακούν τα πάντα!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάλι θα ανησυχήσουμε με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας σχετικά με την ασφάλεια των Android συσκευών μας, καθώς ανακαλύφθηκε μια τεχνική που επιτρέπει σε άλλους να ακούν τις συνομιλίες μας και να διαρρέουν τα προσωπικά μας στοιχεία.

Μια μέθοδος επίθεσης με το όνομα EarSpy αναπτύχθηκε μέσω της συνεργασίας ερευνητών από πέντε αμερικανικά κολέγια. Το EarSpy αναχαιτίζει τους κραδασμούς που στέλνει το ηχείο με την χρήση αισθητήρων ενός Android smartphone (επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιo). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να λάβει λεπτομέρειες σχετικά με τον καλούντα, καθώς και το θέμα της παρούσας συνομιλίας, μόλις “πετύχει” τη σωστή ανάλυση.

Μια επίθεση πλευρικού καναλιού όπως το EarSpy δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις στη μετάδοση εξαρτημάτων και ήχου. Η απόπειρα εκμετάλλευσης αυτού σε ένα OnePlus 3T του 2016 αποδείχθηκε αδύνατη. Ωστόσο, ένα OnePlus 9 του 2021 έδωσε στους ερευνητές πιο σημαντικές πληροφορίες: το ηχείο του νεότερου smartphone είναι σημαντικά πιο ισχυρό και ακριβές.

Το EarSpy μπορεί να φαίνεται “υποσχόμενο”, αλλά τα δεδομένα που συλλέγει δεν είναι ακριβή. Οι επιστήμονες μπορούσαν να προσδιορίσουν το φύλο του καλούντος μόνο με μέση ακρίβεια 88,7%. Ακόμη και μετά από εκπαίδευση σε περιορισμένη ποσότητα δεδομένων ήχου. Η αναγνώριση φωνής ήταν ακριβής μόνο στο 33,3% έως 41,6% των περιπτώσεων, ενώ η αναγνώριση κλήσης εντόπισε μόνο το 73,6% των περιπτώσεων. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, τα ποσοστά αυτά πλησιάζουν γρήγορα το 100%.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ακόμα εάν χρησιμοποιείτε smartphone Android και αυτό επειδή το EarSpy δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες ή τις πληροφορίες σας. Η έρευνά ελπίζει να δείξει πώς αυτό το είδος επίθεσης θα μπορούσε μια μέρα να εξαπλωθεί ευρέως εφόσον βρεθεί σε λάθος χέρια.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...