Jump to content

HUAWEI Watch D Unboxing & Hands-On Review!


MyPhone Admin
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

  • Administrators

Την τελευταία πενταετία δεν χρειάζεται να είναι κανείς tech expert για να διαπιστώσει ότι έχουμε μια πραγματική «κοσμογονία» στον κόσμο των wearables, με τις κατασκευάστριες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να επενδύουν συνεχώς στην ανάπτυξη όλο και πιο high-tech και «έξυπνων» ρολογιών. Αναμφίβολα, μια τεχνολογική εταιρεία που σίγουρα έχει κλέψει τις εντυπώσεις στον τομέα των smartwatches, δεν είναι άλλη από την HUAWEI. O κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας έχει εστιάσει σε σειρές έξυπνων ρολογιών που διαρκώς εξελίσσονται, παρουσιάζοντας λύσεις που μοιάζουν πολλές φορές να βρίσκονται αρκετά χρόνια μπροστά από την εποχή τους. Σε αυτή την κατηγορία αδιαμφισβήτητα ανήκει και το Watch D, ένα ρολόι που εκτός από όλες τις λειτουργίες που έχουμε συνηθίσει στα σύγχρονα smartwatches, μπορεί παράλληλα να λειτουργήσει και ως ένα… πιεσόμετρο ακριβείας! Για πάμε να το γνωρίσουμε όμως και καλύτερα στο hands-on review που ακολουθεί…   

Εναλλακτικό & sportive design!

Εν αντιθέσει με την εξαιρετικά πετυχημήνη σειρά Watch GT, η οποία ακολουθούσε ένα πιο κλασικό μονοπάτι σε επίπεδο design, εδώ η κινεζική εταιρεία προτίμησε να πάει σε μια πιο φουτουριστική και συγχρόνως πιο… «αθλητικού τύπου» προσέγγιση. Για αυτό και διαθέτει έναν πιο… τετραγωνισμένο σχεδιασμό, τοποθετώντας το ουσιαστικά στα ρολόγια που κάνουν focus, στο κομμάτι της υγείας και του well-being παρά του elegant lifestyle. Αμέσως βέβαια το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς, είναι το πόσο διαφορετικά είναι τα straps, καθώς για να μπορέσει η HUAWEI να ενσωματώσει τη λειτουργία ενός πιεσόμετρου, θα έπρεπε όπως αντιλαμβάνεστε να δημιουργήσει πρώτα και τον κατάλληλο μηχανισμό.

Όπως θα διαπιστώσετε, στο λουράκι βρίσκεται προσαρτημένος ένας ειδικός αεροθάλαμος, ο οποίος φουσκώνει στον καρπό σας. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πώς το σχεδιαστικό team της HUAWEI κατάφερε να ενσωματώσει μια μικροσκοπική αντλία αέρα στο εσωτερικό του ρολογιού, η οποία αναλαμβάνει να φουσκώσει τον αεροθάλαμο που βρίσκεται στο λουρί. Το στοιχείο που καθιστά το Watch D τόσο ξεχωριστό σε σύγκριση με άλλες «απόπειρες» που είχαμε δει στο παρελθόν είναι ότι εδώ λόγω του ότι η λειτουργία του ακολουθεί την παραδοσιακή physical μέθοδο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης επιτρέπει ένα απολύτως ακριβές αποτέλεσμα. Και στο παρελθόν είχαμε δει περιπτώσεις smartwatches που επιχειρούσαν κάτι ανάλογο με A.I. based αλγορίθμους, συνδυάζοντας και υπολογίζοντας διαφορετικούς παράγοντες, μόνο που στην περίπτωση του Watch D έχουμε το… «real deal»! Σύμφωνα με τους ανθρώπους της HUAWEI, σε ότι έχει να κάνει τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης το Watch D έχει περιθώριο σφάλματος εντός ±3 mmHg, το οποίο είναι επιτυγχάνεται από έναν αισθητήρα πίεσης υψηλής ακρίβειας, τα σχολαστικά χειριστήρια ανάδρασης πίεσης και τη μικρότερη αντίσταση στον αέρα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο ακριβές είναι στη μέτρηση του και το μόνο σίγουρο είναι ότι μια δοκιμή θα σας… πείσει!

Οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 51 × 38 × 13,6 χλστ., με το smartwatch της HUAWEI να «ζυγίζει» περίπου 41 γραμμάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συσκευασία του περιλαμβάνονται και συμπληρωματικά straps και αεροθάλαμοι σε medium και large μέγεθος, αλλά και ένας χρήσιμος χάρακας για την περιφέρεια του καρπού, καθώς για να μπορέσει να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει το strap με τον αεροθάλαμο να εφάπτεται σωστά με το χέρι του χρήστη. Επιπλέον, και ο χρήστης οφείλει να έχει την κατάλληλη στάση σώματος (θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για αυτό). Από τη στιγμή που το βγάλαμε από τη συσκευασία και το πιάσετε στα χέρια μας, αμέσως διαπιστώσαμε ότι η HUAWEI για μια ακόμη φορά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά κατασκευής από τα οποία αποτελείται η κάσα του ρολογιού. Η επιλογή ενός frame από αλουμίνιο καθιστά το κυρίως σώμα του Watch D κυριολεκτικά… άφθαρτο και αλύγιστο, ενώ παράλληλα πόντους στην αντοχή του προσθέτει η πιστοποίηση IP68, η οποία παρέχει waterproof και dustproof προστασία.

 

Παρατηρώντας το Watch D πιο προσεκτικά, διαπιστώνουμε ότι συνοδεύεται από δύο Physical buttons στην δεξιά πλευρά του, τα ΗΟΜΕ και HEALTH, τα οποία βοηθούν σημαντικά στην πλοήγηση του χρήστη στα διάφορα menus αλλά και στην direct ενεργοποίηση των διαφόρων health features του ρολογιού. Στο από κάτω τμήμα του μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε οκτώ φωτοηλεκτρικούς αισθητήρες με δύο πηγές φωτός (βρίσκονται τοποθετημένοι σε σχηματισμό δαχτυλίου), οι οποίοι λόγω της κατασκευής τους ελαχιστοποιούν τις  παρεμβολές με τη σύγκλιση διαφορετικών σημάτων. Μάλιστα, η εργονομική πίσω θήκη του ρολογιού από ζαφείρι καμπυλώνει με χάρη γύρω από τον καρπό, ενώ μειώνει σημαντικά τις παρεμβολές φωτός. Όπως μπορείτε να φανταστείτε το νέο smartwatch της HUAWEI φέρει ένα μικρό… «χαμό» από αισθητήρες, καθώς περιλαμβάνει στο εσωτερικό του: επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, optical sensor μέτρησης καρδιακών παλμών, σένσορα φωτισμού περιβάλλοντος, αισθητήρα Hall και σένσορες θερμοκρασίας και διφορικής πίεσης. Σε γενικές γραμμές, το νέο ρολόι πιεσόμετρο της HUAWEI διακρίνεται για την στιβαρή κατασκευή του, αλλά και για το λειτουργικό design, καθώς αυτό που εύκολα διαπιστώνει κανείς είναι ότι είναι μια πρόταση που μπορεί να φορεθεί κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη και η οποία όμως εστιάζει περισσότερο στην λεπτομερή καταγραφή του οργανισμού μας.

Health above all!

Το HUAWEI Watch D έρχεται με AMOLED οθόνη, η οποία προσφέρει ανάλυση 456×280 pixels και το μέγεθος της ανέρχεται στις 1.64 ίντσες (326ppi πυκνότητα στα Pixels). Το οπτικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ευκρινές και καθαρό, ενώ η πλοήγηση σούπερ smooth. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει GPS, NFC και Bluetooth 5.1 και δεν υποστηρίζει αυτόνομη cellular connectivity (το focus εδώ της HUAWEI ήταν εμφανώς να δημιουργήσει μια πιο «ιατρικού» τύπου συσκευή, παρά ένα κλασικό smartwatch).

Και μπορεί η τοπ λειτουργία του να αφορά τη μέτρηση της αρτηριακής μας πίεσης (η οποία ως γνωστόν μπορεί να συνδεθεί με πολλές διαφορετικές ασθένειες), ωστόσο ο υπερπολύτιμος βοηθός υγείας που ανέπτυξε η HUAWEI δύναται να συνδεθεί και με τη δυνατότητα μέτρησης του ECG, προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Ο εξελιγμένος αισθητήρας ECG δύναται να προσφέρει real-time μετρήσεις, καταγράφοντας τον φλεβοκομβικό ρυθμό και την κολπική μαρμαρυγή. Ένα άγγιγμα στο HEALTH button που βρίσκεται τοποθετημένο στην πλαϊνή πλευρά για 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετό, έτσι ώστε το ρολόι να εμφανίσει στην οθόνη του την πλήρη πορεία του καρδιακού σας ρυθμού. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα θα είστε συνεχώς updated, σε ότι αφορά τη λειτουργία της καρδιάς σας και σε συνδυασμό με τη μέτρηση της αρτηριακής σας πίεσης σίγουρα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα well-being πλάνο 24/7 που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας και θα σας βοηθάει έτσι ώστε να παραμένετε για πάντα υγιείς, αλλά το κυριότερο να βρίσκεστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά.

Και φυσικά οι παραπάνω λειτουργίες δεν είναι οι μόνες που σας προσφέρει το Watch D, καθώς όπως κάθε σύγχρονο smartwatch που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και αυτό διαθέτει δυνατότητα για sleep monitor (οι αλγόριθμοι του HUAWEI TruSleep 2.0 κάνουν αν μη τι άλλο εξαιρετική δουλειά) και καταγραφή των επιπέδων του stress. Παράλληλα, δύναται να μετράει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα, προσφέροντας παράλληλα 70+ διαφορετικά προγράμματα που σχετίζονται με την αθλητική σας δραστηριότητα, ενώ τέλος ο αισθητήρας θερμοκρασίας δέρματος εμφανίζει μεγάλη ακρίβεια, ανιχνεύοντας κάθε αλλαγή που συμβαίνει στη θερμοκρασία του σώματος σας. Αναμφίβολα, με το HUAWEI Watch D στον καρπό σας μπορείτε να εκπληρώσετε μια σειρά από διαφορετικά και πολλές φορές απαιτητικά well-being tasks που ξεκινούν από τον ποιοτικό ύπνο και τον έλεγχο του βάρους σας μέχρι το τακτικό check-up της καρδιακής σας λειτουργίας. Το δε Health app της HUAWEI σας επιτρέπει να έχετε το well-being πλάνο σας πάντοτε οργανωμένο. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το smartwatch της HUAWEI θεωρείται και με επίσημη σφραγίδα ένα ιατρικό gadget, καθώς φέρει την επίσημη πιστοποίηση ιατρικού εξοπλισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Επίσης, η πρόταση της HUAWEI δεν τα πηγαίνει άσχημα και στον νευραλγικό τομέα της αυτονομίας, προσφέροντας περίπου 7 ημέρες λειτουργίας με μια νορμάλ χρήση (επίδοση που είναι εξαιρετική εάν αναλογιστούμε το τι πραγματικά προσφέρει ως συσκευή). Τέλος, το Watch D είναι συμβατό τόσο με Android όσο και iOS mobile συσκευές.

 Ένα βήμα μπροστά!

Πριν ολοκληρώσουμε το review μας, αξίζει να τονίσουμε το γεγονός ότι όσο εξελιγμένο και εάν είναι ένα high-tech εργαλείο υγείας όπως το Watch D, δεν θα πρέπει ποτέ να κάνετε αυτοδιάγνωση ή θεραπεία, με βάση τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αυτό σας παρέχει. Το σωστό είναι να απευθύνεστε πάντοτε στους ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι θα αναλάβουν να σας κατευθύνουν σωστά και να βγάλουν μια διάγνωση με βάση το ιστορικό και το ιατρικό προφίλ σας. Όπως έχει παρατηρηθεί, σε αρκετές περιπτώσεις η αυτοδιάγνωση, ενδέχεται να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας σας και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, καθώς ένας χρήστης μπορεί να πέσει σε πλάνη και να βασιστεί αποκλειστικά στις δυνατότητες του ρολογιού. Αφού γίνει ξεκάθαρο ότι το HUAWE Watch D σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποκαθιστά τις ιατρικές συμβουλές, δεν γίνεται να μην σταθούμε στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο και σωτήριο εργαλείο υγείας. Χωρίς αμφιβολία, πάντοτε στα θέματα που άπτονται της καλής υγείας μας, θα πρέπει να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά και σίγουρα με το Watch D (με street price στα 449 ευρώ) αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το επιτύχουμε. Για μια ακόμη φορά η HUAWEI παίρνει άριστα στο μάθημα της «καινοτομίας» στα wearables! 

back to the Article

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το gagdet αυτό κάνει οσα λέει με ακρίβεια. Αξιζει.

Πολύ λυπάμαι που δεν εχει και αλλες δυνατότητες οπως και ενα smartwatch. Ειναι ενα health watch...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...