Jump to content

Hacker προσφέρει κλεμμένους λογαριασμούς στον Elon Musk


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χάκερ που δεν αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητά του, ισχυρίζεται πως έχει πρόσβαση σε 400 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών Twitter. Ο ίδιος λέει πως εισέβαλε στο σύστημα βρίσκοντας κάποιες “τρύπες” στο κομμάτι της ασφάλειας.  Τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του περιλαμβάνουν email και αριθμούς τηλεφώνου διασημοτήτων, εταιρειών, απλών χρηστών και πολλά OG και ειδικά ονόματα χρήστη. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να τα αγοράσει κανείς άλλος πέρα από τον CEO του Twitter, Elon Musk.

Ο πωλητής, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Ryushi στο dark web, έχει ανοίξει μια “δοκιμαστική πρόσβαση” σε 1.000 λογαριασμούς Twitter, ώστε ένας πιθανός αγοραστής να μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητα της διαρροής. Στο “δειγματολήπτη”, ο αγοραστής μπορεί να βρει τα προσωπικά στοιχεία του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του ειδικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας Μπράιαν Κρεμπς και άλλων διάσημων προσώπων.

“Το Twitter ή ο Elon Musk αν διαβάζετε αυτή την είδηση, κινδυνεύετε ήδη με πρόστιμο GDPR για παραβίαση 5,4 εκατομμυρίων, απεικονίζοντας το πρόστιμο 400 εκατομμυρίων χρηστών που παραβιάζουν την  πηγή. Η καλύτερη επιλογή σας για να αποφύγετε να πληρώσετε 276 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για παραβίαση του GDPR, όπως έκανε το facebook (λόγω της απόξεσης 533 εκατομμυρίων χρηστών) είναι να αγοράσετε αποκλειστικά αυτά τα δεδομένα”, αναφέρει η διαφήμιση.

Νωρίτερα, ακούσαμε ότι η ΕΕ θα έλεγχε το Twitter για διαρροή δεδομένων 5,4 εκατομμυρίων χρηστών. Η υποτιθέμενη διαρροή συνέβη πριν ο Elon Musk αναλάβει επικεφαλής του Twitter, αλλά και πάλι δεν θα αποφύγει την ευθύνη εάν αυτό είναι αλήθεια. Εάν η ΕΕ βρει στοιχεία διαρροής, το Twitter ενδέχεται να πληρώσει πρόστιμο έως και το 4% του ετήσιου τζίρου του.

Υπάρχουν ακόμη εικασίες ότι ο χάκερ θα μπορούσε να εισέλθει στο σύστημα μέσω μιας ευπάθειας API, η οποία επιτρέπει στον παράγοντα απειλής να ρωτήσει οποιοδήποτε email/τηλέφωνο και να ανακτήσει ένα προφίλ Twitter. Είναι παρόμοια με τη διαρροή δεδομένων 533 εκατομμυρίων Facebook που αναφέρθηκε το 2021.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...