Jump to content

Oppo Find N2: Πιο λεπτό, ελαφρύτερο και με καλύτερες οθόνες


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άρεσε σε πολλούς το πλάτος και το ύψος του αρχικού Oppo Find N, όμως όλοι φαίν0ονται λιγότερο ικανοποιημένοι με το πάχος και ειδικά το βάρος του – ήταν πιο ογκώδες από το μεγαλύτερο Galaxy Z Fold4. Η Oppo έχει αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες με το μοντέλο δεύτερης γενιάς, βελτιώνοντας παράλληλα την οθόνη του εξωτερικού καλύμματος.

Υπάρχουν επίσης πολλές περισσότερες βελτιώσεις, αλλά προτού μπούμε σε λεπτομέρειες, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Oppo παρουσιάζει επίσης το πρώτο πτυσσόμενο σύστημα που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε διεθνές επίπεδο.

Το Oppo Find N2 είναι λίγο πιο στενό από τον προκάτοχό του στα 72,6 mm όταν είναι κλειστό (από 73 mm). Το πιο σημαντικό είναι ότι η συσκευή τώρα ζυγίζει μόλις 233 γραμμάρια χάρη σε μεγάλο βαθμό στον βελτιωμένο σχεδιασμό του μεντεσέ. Επίσης, το πάχος είναι 14,6 mm όταν είναι κλειστό και 7,4 mm όταν είναι ανοιχτό (κάτω από 15,9 mm και 8,0 mm).

Η δεύτερη γενιά μεντεσέδων Flexion έχει βελτιωθεί σημαντικά. Πρώτον, έχει λιγότερα εξαρτήματα – 100, από 138. Δεύτερον, χρησιμοποιεί προηγμένα υλικά όπως ανθρακονήματα και κράμα υψηλής αντοχής. Όλα αυτά βοηθούν στη μείωση του βάρους του τηλεφώνου.

Η νέα σχεδίαση μεντεσέδων συρρικνώνει επίσης την πτυχή κατά 67% και αυτό την κάνει λιγότερο ορατή. Ο μεντεσές μπορεί να κρατήσει οποιαδήποτε γωνία μεταξύ 45° και 125°, κάτι που έχει πολλές περιπτώσεις χρήσης.

Το Oppo Find N2 είναι πιο λεπτό, ελαφρύτερο και έχει καλύτερες οθόνες, το Find N2 Flip Η έξω οθόνη έχει υποστεί νέα επεξεργασία. Εξακολουθεί να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος, ωστόσο, η αναλογία διαστάσεων είναι ελαφρώς χαμηλότερη στο 17,7:9 (αντί για 18:9). Ακόμα κι έτσι, το τηλέφωνο είναι πιο στενό από τον προκάτοχό του επειδή η Oppo έκοψε τα πλαίσια. Η έξω οθόνη των 5,54” υποστηρίζει τώρα και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Είναι επίσης πολύ φωτεινό, με μέγιστη ταχύτητα 1.350 nits και προστατεύεται από Gorilla Glass Victus.

Το Oppo Find N2 είναι πιο λεπτό, ελαφρύτερο και έχει καλύτερες οθόνες, το Find N2 Flip Η εσωτερική οθόνη έχει διαστάσεις 7,1” και αναλογία 9,6:9. Αυτό είναι ένα πάνελ LTPO, επομένως ο ρυθμός ανανέωσής του μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1Hz και 120Hz. Και οι δύο οθόνες έχουν ρυθμό δειγματοληψίας αφής 480 Hz. Η οθόνη είναι ακόμα πιο φωτεινή από την εξωτερική με μέγιστη απόδοση 1.550 nits.

Επίσης, η Oppo τοποθέτησε μια αντιανακλαστική μεμβράνη στην οθόνη για να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα της οθόνης σε συνθήκες έντονου φωτισμού περιβάλλοντος ακόμα και σε ρυθμίσεις χαμηλότερης φωτεινότητας. Και οι δύο οθόνες υποστηρίζουν HDR10+ και χρησιμοποιούν έγχρωμους αισθητήρες για να προσαρμόσουν τις εικόνες τους ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.

Όπως και ο προκάτοχός του, το Oppo Find N2 προσφέρει τριπλή κάμερα καθώς και δύο κάμερες selfie. Η κύρια μονάδα αναβαθμίστηκε σε ένα Sony IMX890, έναν αισθητήρα 50MP 1/1,56 ιντσών, ο οποίος βρίσκεται πίσω από έναν φακό 24mm f/1,8 με OIS. Αυτό αντικαθιστά το ίδιο μέγεθος IMX766.

Η υπερ-ευρυγώνια κάμερα έλαβε ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση με τον αισθητήρα 48MP IMX581 1/2″, πίσω από έναν φακό f/2.2 14mm. Για υπενθύμιση, το αρχικό Find N είχε αισθητήρα 16MP 1/3,09″.

Στη συνέχεια, υπάρχει η κάμερα τηλεφακού, η οποία έκανε τη μετάβαση στον αισθητήρα 32MP IMX709 (1/2,74”, από 13MP 1/3,4”) με ένα φίλτρο RGBW που του επιτρέπει να συλλέγει περισσότερο φως. Ακόμα καλύτερα, συνδυάζεται με φωτεινότερο διάφραγμα f/2.0 (το Find N είχε τηλε κάμερα 13MP f/2.4). Η εστιακή απόσταση είναι στα 47 χιλιοστά.

Υπάρχουν δύο πανομοιότυπες κάμερες selfie – μία στην οθόνη του καλύμματος, μία μέσα – και οι δύο με αισθητήρες 32MP.

Το σύστημα κάμερας τροφοδοτείται από το MariSilicon X και αναπτύχθηκε από κοινού με τη Hasselblad. Η λειτουργία Professional χρησιμοποιεί αλγόριθμους που ταιριάζουν με την Hasselblad Natural Color Solution που εμφανίζεται στις ομότιμες κάμερες. Η λειτουργία Xpan είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη πανοραμική κάμερα, η οποία χρησιμοποιούσε φιλμ 35 mm αλλά τραβήχτηκε σε ευρεία αναλογία διαστάσεων και οι φωτογραφίες της εκτείνονταν 65 mm. Κατάλληλα, η λειτουργία Xpan τραβάει πανοραμικές φωτογραφίες με ευρεία αναλογία διαστάσεων 65:24.

Ο μεντεσές επιτρέπει ορισμένες δημιουργικές γωνίες – μπορείτε να φωτογραφίζετε από το ύψος της μέσης, για παράδειγμα, κοιτάζοντας προς τα κάτω το τηλέφωνο, παρόμοια με μια κάμερα Hasselblad με ανιχνευτή επιπέδου μέσης. Μπορείτε ακόμη και να ακουμπήσετε το τηλέφωνο στο έδαφος και να χρησιμοποιήσετε τον αρθρωτό σχεδιασμό ως ένα είδος τρίποδου.

Η Oppo βελτίωσε το σύστημα φόρτισης, το οποίο τώρα έχει ονομαστική ισχύ 67 W και υπόσχεται να φτάσει το 37% σε 10 λεπτά και να ολοκληρώσει μια πλήρη φόρτιση σε 42 λεπτά (το παλιό σύστημα χρειαζόταν 70 λεπτά για να φτάσει στο 100%). Ωστόσο, η ασύρματη φόρτιση έχει πέσει. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ουσιαστικά η ίδια στα 4.520 mAh.

Όπως και ο προκάτοχός του, το Find N2 βρίσκεται ένα βήμα πίσω από την τρέχουσα γενιά chipset και χρησιμοποιεί το Snapdragon 8+ Gen 1. Συνδυάζεται με 12 GB ή 16 GB LPDDR5 RAM και 256 GB ή 512 GB αποθηκευτικού χώρου UFS 3.1. Το τηλέφωνο έρχεται με Android 13 και ColorOS 13.

Το Oppo Find N2 θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Κίνα, δεν υπάρχει καμία λέξη για ευρεία κυκλοφορία σε άλλες περιοχές το παρόν.

Oppo Find N2 Flip

Το Oppo Find N2 Flip είναι το πρώτο αναδιπλούμενο της εταιρείας σε αυτή τη μορφή. Οι προφανείς αντίπαλοί του είναι τα Galaxy Z Flip και Moto RAZR 2022 και αυτό ξεχωρίζει με την αρκετά μεγάλη οθόνη στην έξω του επιφάνεια, με διαγώνιο 3,62″ (OLED 60 Hz, 382 x 720 px). Αυτό έχει πολλές χρήσεις – από selfies έως την εμφάνιση κωδικών QR, από τον έλεγχο του καιρού μέχρι την αλλαγή ορισμένων ρυθμίσεων.

Εσωτερικά υπάρχει οθόνη AMOLED των 120 Hz με μέγεθος 6,8″ όταν ξεδιπλώνεται. Πρόκειται για μια οθόνη LTPO με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, 1-120 Hz, με υποστήριξη HDR10+ και κάλυψη 97% DCI-P3, καθώς και εξαιρετικά φωτεινή, φτάνοντας έως και 1.600 nits.

Σε αντίθεση με το Find N2, αυτό τροφοδοτείται από το chipset Dimensity 9000+ . Υπάρχουν τρεις διαμορφώσεις για να διαλέξετε: 8/256GB, 12/256GB και 16/512GB (αυτή είναι η LPDDR5/UFS 3.1).

Η ρύθμιση της κάμερας αποτελείται από μια κύρια μονάδα 50MP (ίδιος αισθητήρας IMX890 1/1,56″) και μια μονάδα υπερ-ευρείας γωνίας των 8MP (112°, IMX355). Δεν υπάρχει τηλεφακός , κάτι που είναι χαρακτηριστικό για τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα. Υπάρχει μια κάμερα selfie 32MP στην εσωτερική οθόνη. Το chip MariSilicon X είναι εκεί για χειριστεί την επεξεργασία εικόνας.

Αυτό το τηλέφωνο έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία από οποιοδήποτε άλλο μέχρι στιγμής, 4.300 mAh, και με φόρτιση 44 W. Για σύγκριση, το Galaxy Z Flip4 έχει μπαταρία 3.700mAh (25W ενσύρματη, 15W ασύρματη), το Razr 2022 έχει 3.500mAh και 30W μόνο ενσύρματη φόρτιση. Το σύστημα της Oppo μπορεί να φτάσει στο 34% σε 15 λεπτά και χρειάζεται σχεδόν μια ολόκληρη ώρα για φόρτιση 100%.

Δεν υπάρχει βαθμολογία IP για αντοχή στη σκόνη ή στο νερό. Επίσης, το Find N2 Flip χρησιμοποιεί το παλαιότερο Gorilla Glass 5 για τα εξωτερικά πάνελ. Το τηλέφωνο ζυγίζει 191 γραμμάρια και έχει μέγεθος 16 χιλιοστά όταν είναι κλειστό (κλείνει χωρίς κενό, όπως και τα άλλα μοντέλα Find N).

Όπως ειπώθηκε και στην αρχή, το Oppo Find N2 Flip έχει προγραμματιστεί για παγκόσμια κυκλοφορία, οι πλήρεις λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες αργότερα. Ωστόσο, έχουμε τις τιμές για την Κίνα:

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...