Jump to content

Hackers "στόχευσαν" το Galaxy S22 στον διαγωνισμό Pwn2Own


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο μεγάλο κάλεσμα για τον δημοφιλή διαγωνισμό χάκερ Pwn2Own στο Τορόντο του Καναδά, πολλοί προσπάθησαν να χακάρουν το τηλέφωνο Galaxy S22 και συνάμα ανακάλυψαν πολλά κρίσιμα τρωτά σημεία zero day.

Το Galaxy S22 ήταν το επίκεντρο πολλών χάκερ στη δημοφιλή εκδήλωση Pwn2Own Toronto 2022. Θυμηθείτε ότι το Pwn2Own είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός hacking που διοργανώνεται από την Zero Day Initiative (ZDI) που επιτρέπει σε ερευνητές ασφαλείας και χάκερ να επιδείξουν το ταλέντο τους ενώ εντοπίζουν τρωτά σημεία zero-day.

Τα κρίσιμα ζητήματα “zero day” σε συσκευές NAS (Network Attached Storage) από τις HP, NETGEAR, Synology, Sonos, TP-Link, Canon, Lexmark και Western Digital έχουν αποτελέσει αντικείμενο ανακάλυψης χάρη στους διάφορους χάκερ. Ωστόσο, το Galaxy S22, το πιο πρόσφατο high-end smartphone της Samsung, λέγεται ότι έχει τα πιο εκπληκτικά ελαττώματα.

Η ομάδα του STAR Labs και μια ομάδα με το όνομα Chim παρουσίασαν δύο σημαντικά bugs στο Galaxy S22. Ήταν την πρώτη ημέρα του Pwn2Own και επέτρεψε στους χάκερ να έχουν πρόσβαση στο πλήρες έξυπνο τηλέφωνο. Τη δεύτερη μέρα, μια ομάδα που ονομάζεται Pentest Limited κατάφερε να χακάρει το smartphone για άλλη μια φορά.

Σε μόλις 55 δευτερόλεπτα την τρίτη ημέρα, οι ανταγωνιστές χάκαραν με επιτυχία το Samsung Galaxy S22. Είναι η τέταρτη φορά από την έναρξη του διαγωνισμού. Το Galaxy S22 έχει ένα ελάττωμα zero day που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το κατάφεραν μέσω μιας επίθεσης “Improper Input Validation”, σύμφωνα με ειδικούς ασφαλείας της Pentest Limited.

Η ομάδα κέρδισε πέντε πόντους για την ανακάλυψή τους, κάτι που τους χάρισε και ένα βραβείο 25.000 δολαρίων. Οι συσκευές και στις τέσσερις περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android και όλες οι ενημερώσεις του εγκαταστάθηκαν, σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...