Jump to content

Η Xiaomi θέλει να μπει και στην αγορά των desktop PC's


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα “πειράματα” είναι για όλους και αυτή την φορά ο κινεζικός κολοσσός Xiaomi, φαίνεται να προετοιμάζεται για να εισέλθει σε μια ακόμη ειδική κατηγορία τεχνολογικών ειδών. Όλοι σας μάλλον γνωρίζετε την Xiaomi μέσα από τα αξιόλογα smartphone της και μερικοί μπορεί να γνωρίζουν το χαρτοφυλάκιο φορητών υπολογιστών τους, αλλά τώρα φαίνεται ότι τουλάχιστον μερικοί υπολογιστές με Windows είναι καθ’ οδόν.

Σημαντικές αποκαλύψεις προβλεπόταν να γίνουν στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για 1η Δεκεμβρίου, όμως όλα αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή λόγω του θανάτου του Jiang Zemin – του πρώην Γενικού Γραμματέα της CC Κίνας. Καθώς περιμένουμε να οριστεί μια νέα ημερομηνία, φαίνεται ότι δύο σχέδια περί desktop PC εμφανίστηκαν και πάλι.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο μυστηριώδες από τα δύο. Το Xiaomi Host Mini PC μοιάζει να υιοθετεί μια πιο compact σχεδίαση (SFF). Δηλαδή, το εικονιζόμενο σύστημα έχει απλώς εγκατεστημένο ένα τροφοδοτικό XM22AL5X 100W και τίποτα άλλο. Αμφιβάλλουμε ότι η Xiaomi θα το πουλήσει ως κιτ barebones, οπότε το υπόλοιπο υλικό που κυκλοφορεί στο κουτί δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Αυτό που μπορούμε να συλλέξουμε από τις φωτογραφίες περιλαμβάνει υποστήριξη για GPU που είναι πιθανότατα χαμηλής απόδοσης και μητρική πλακέτα Mini-TIX  διπλής υποδοχής. Δεν είμαστε σίγουροι πώς θα λειτουργήσει μια αποκλειστική GPU σε συνδυασμό με το τροφοδοτικό 100 W, αλλά ίσως δεν είναι η τελευταία ή η μοναδική μονάδα που είναι διαθέσιμη με τέτοια διαμόρφωση. Το κουτί έχει επίσης μια προσαρμοσμένη πλάκα στο πίσω μέρος με το κλειδί των windows και το συνδυασμό πλήκτρων “M” να απεικονίζεται σε αυτό. Ίσως η Xiaomi σχεδιάζει να παρακάμψει τον συνδυασμό πλήκτρων στα Windows, ο οποίος συνήθως ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα και να κάνει κάτι προσαρμοσμένο με αυτό; Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι ο μηχανικός διακόπτης που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του Host Mini PC. Δεν είμαστε σίγουροι για το τι κάνει, αλλά οι φωτογραφίες στο Weibo που διέρρευσαν περιλαμβάνουν ένα πακέτο αξεσουάρ που διαθέτει ένα κάλυμμα πληκτρολογίου για το εν λόγω κουμπί, επομένως είναι πιθανώς λειτουργικό.

Στο άλλο σύστημα, για το οποίο γνωρίζουμε περισσότερα, είναι ουσιαστικά ένας μίνι υπολογιστής όπως το Mac Mini της Intel NUC. Προφανώς, θα τρέχει μια Ryzen 7 6800H APU – ένα chip 45 W με Radeon 680M RDNA2 iGPU, μνήμη RAM 16 GB και 512 GB SSD. Η τιμή του φημολογείται ότι είναι 3999 CNY ή περίπου 570 $.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...