Jump to content

Το SMS "έκλεισε" τα 30!


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η υπηρεσία Short Messaging Service ή ευρέως γνωστή ως SMS, έκλεισε σήμερα τα 30 της έτη και για να γιορτάσει τα γενέθλιά της, η Google ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Messages θα υποστηρίζει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για ομαδικές συνομιλίες τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για ομαδικές συνομιλίες είναι ανοιχτή μόνο σε χρήστες του Messages που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα beta, επομένως εάν θέλετε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα beta. Μπορείτε να κατευθυνθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα beta για την εφαρμογή Messages.

Εκτός από την ανακοίνωση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για ομαδικές συνομιλίες, η Google ανακοίνωσε επίσης ότι η εφαρμογή Messages σύντομα θα επιτρέπει στους χρήστες να αντιδρούν στα μηνύματα RCS (Rich Communication Services) με οποιοδήποτε emoji, παρόμοιο με το WhatsApp.

Η Google εκμεταλλεύτηκε επίσης τα 30ά γενέθλια του SMS ως ευκαιρία για να ρίξει αιχμές στην Apple για την άρνησή της να υιοθετήσει το RCS, λέγοντας ότι “όλοι οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει το RCS ως πρότυπο — εκτός από την Apple. Η Apple αρνείται να υιοθετήσει το πρότυπο RCS και συνεχίζει να βασίζεται στα SMS όταν τα άτομα με iPhone στέλνουν μηνύματα σε άτομα με τηλέφωνα Android, πράγμα που σημαίνει ότι η αποστολή γραπτών μηνυμάτων τους έχει κολλήσει στη δεκαετία του 1990.”

Ο γίγαντας της αναζήτησης στο διαδίκτυο ξεκίνησε την καμπάνια #GetTheMessage πριν από λίγους μήνες, καλώντας την Apple να υιοθετήσει το RCS, αλλά ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Cupertino ήταν αρκετά ανένδοτος και πεισματάρης στη στάση του, με τον CEO κ. Tim Cook να λέει ότι θα μάλλον πείσεις τους χρήστες Android να μεταβούν στην χρήση ενός iPhone.

[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...