Jump to content

Επίσημη οδηγία από την ΕΕ για την υποχρεωτική χρήση θυρών USB Type-C


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Προς δημοσίευση δόθηκε από την ΕΕ μια νέα οδηγία της για τον “Κοινό Φορτιστή” και επιτέλους λαμβάνουμε την ημερομηνία από το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή. Από τις 28 Δεκεμβρίου 2024, κάθε τηλέφωνο, tablet, κάμερα, ζευγάρι ακουστικών, φορητή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, φορητό ηχείο, ηλεκτρονικός αναγνώστης, πληκτρολόγιο, ποντίκι και φορητό σύστημα πλοήγησης που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να διαθέτουν θύρα USB Type-C. Εάν η φόρτιση είναι μεγαλύτερη από 15 W, τότε απαιτείται επίσης η ενσωμάτωση USB Power Delivery.

Αυτό προφανώς θα επηρεάσει την Apple, καθώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει ευρέως από τότε που ο νόμος ήταν απλώς μια ιδέα, αλλά όχι μόνο – άλλοι κατασκευαστές συσκευών θα πρέπει να διασφαλίσουν τη συμβατότητα USB-PD εάν έχουν τα προϊόντα τους να φορτίζουν με ρυθμούς άνω των 15 W. Επιπλέον, αυτή η οδηγία καλύπτει μόνο την ενσύρματη φόρτιση, επομένως η Apple θα μπορούσε απλώς να αποφασίσει να αφαιρέσει εντελώς τη θύρα φόρτισης από τα iPhone της και να βασίζεται μόνο στην ασύρματη φόρτιση. Αυτό δεν θα την έθετε σε παραβίαση αυτών των κανονισμών και είναι μια κίνηση που έχει ήδη φημολογηθεί πολλές φορές.

Από τις 28 Απριλίου 2026, οι ίδιες διατάξεις σχετικά με τη χρήση του USB Type-C θα ισχύουν και για φορητούς υπολογιστές. Το επόμενο βήμα είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν και να δημοσιεύσουν, έως τις 28 Δεκεμβρίου 2023, τις νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις που απαιτούνται για τη συμμόρφωση με αυτήν την οδηγία.

[via]

 

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...