Jump to content

Παραβιάστηκε και πάλι η υπηρεσία LastPass


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εάν σκέφτεστε να αποθηκεύσετε τους πολύτιμους κωδικούς σας στο LastPass, τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης freemium, μην βιαστείτε να το κάνετε προτού σας ενημερώσουμε πως η υπηρεσία παραβιάστηκε ξανά. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και τιμητικό για μια εταιρεία που υποτίθεται ότι διατηρεί τα ψηφιακά σας κλειδιά ασφαλή να παραβιάζεται δύο φορές μέσα σε 1 εξάμηνo!

Σε μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, το LastPass παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου περιστατικού, ένας χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε “ορισμένα στοιχεία, πληροφορίες των πελατών”. Τι είδους πληροφορίες; Ασαφείς.

Το LastPass ισχυρίζεται ότι κανένας κωδικός πρόσβασης πελατών δεν επηρεάστηκε από το συμβάν: “Οι κωδικοί πρόσβασης των πελατών μας παραμένουν κρυπτογραφημένοι με ασφάλεια λόγω της αρχιτεκτονικής Zero Knowledge του LastPass. Ωστόσο, η εταιρεία υπονόησε επίσης ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο ποιες πληροφορίες πελατών προβλήθηκαν (και πιθανώς κλάπηκαν) από τον χάκερ”. “Εργαζόμαστε επιμελώς για να κατανοήσουμε το εύρος του περιστατικού και να προσδιορίσουμε ποιες συγκεκριμένες πληροφορίες έχουν αποκτήσει πρόσβαση”, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της LastPass.

“Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για διαφάνεια, ήθελα να σας ενημερώσω για ένα περιστατικό ασφαλείας που η ομάδα μας ερευνά αυτήν τη στιγμή”, έγραψε ο CEO. “Πρόσφατα εντοπίσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα σε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud τρίτων, την οποία μοιράζονται επί του παρόντος τόσο το LastPass όσο και η θυγατρική του, η GoTo. Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνα, προσλάβαμε τη Mandiant, μια κορυφαία εταιρεία ασφαλείας, και ειδοποιήσαμε τις αρχές επιβολής του νόμου”.

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...