Jump to content

Ο Elon Musk ετοιμάζει ένα... Tesla phone;


Nagata
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ίσως η πιο απλή σκέψη που μπορεί να προκύπτει σήμερα με τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το θέμα του Twitter, είναι πως ο Elon Musk έφτασε στο σημείο να εκτελεί παράλογες αλλαγές και να δείχνει αδύναμος στο να πάρει μια απόφαση και να την τηρήσει χωρίς να αλλάξει γνώμη!
Το πρόσφατο tweet του Musk απειλεί την Apple και την Google εάν το Twitter αφαιρεθεί από το App Store και το Play Store
Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της T-Mobile, John Legere, είπε ότι θα τον ενδιέφερε να κάνει τα μαγικά του στο Twitter, όμως ο Musk τον απέρριψε κατηγορηματικά χωρίς καν να τον ακούσει. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που έκανε ο Legere για την T-Mobile, λαμβάνοντας την από τη θέση της ως η τελευταία μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων παρόχων ασύρματης σύνδεσης στη δεύτερη, ο τύπος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον κάποιες ιδιαίτερες δεξιότητες. Άλλωστε, έχει ένα εκπληκτικό ιστορικό και βοήθησε την T-Mobile να γίνει η πιο καινοτόμος εταιρεία στον κλάδο.
Τα τελευταία νέα που αφορούν τον Musk και το Twitter είναι ότι ο πολυδισεκατομμυριούχος δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο λέει ότι εάν η Apple και η Google αφαιρέσουν το Twitter από τις αντίστοιχες βιτρίνες εφαρμογών τους, ο Musk θα κάνει αυτό που αποκαλεί “εναλλακτικό τηλέφωνο”.
“Εάν η Apple και η Google εξαφανίσουν το Twitter από τα καταστήματα εφαρμογών τους, ο @elonmusk θα έπρεπε να παράγει το δικό του smartphone. Η μισή χώρα ευτυχώς θα εγκατέλειπε το προκατειλημμένο, κατασκοπευτικό iPhone και Android. Ο άνθρωπος κατασκευάζει πυραύλους στον Άρη, ένα ανόητο μικρό smartphone θα πρέπει να είναι εύκολο, σωστά;”. Ο Elon απάντησε γράφοντας: “Σίγουρα ελπίζω να μην γίνει αυτό, αλλά, ναι, αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, θα φτιάξω ένα εναλλακτικό τηλέφωνο”.
Αυτό μας θυμίζει έναν άλλο δισεκατομμυριούχο που πίστευε ότι η κατασκευή ενός ανταγωνιστικού smartphone θα μπορούσε να είναι στον δρόμο. Ο Jeff Bezos και η Amazon κυκλοφόρησαν το Fire Phone τον Ιούνιο του 2014. Αυτό το τηλέφωνο ήταν μια αποτυχία και πουλήθηκαν μόνο 26.000 μονάδες.
Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Apple ή η Google εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης του Twitter από το App Store και το Google Play Store, αντίστοιχα. Εάν η Google “διώξει” το Twitter από το δικό της κατάστημα εφαρμογών Android, το Twitter θα μπορούσε πάντα να καταλήξει σε ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτων όπως εκείνο της Amazon, όπου θα μπορούσε να φορτωθεί από χρήστες Android.
Ωστόσο και χωρίς εφαρμογή Android ή iOS, το Twitter θα ήταν προσβάσιμο μέσω του προγράμματος περιήγησης για κινητά iPhone και Android. Με άλλα λόγια, η έλλειψη μιας εγγενούς εφαρμογής iOS ή/και Android δεν θα σήμαινε το τέλος για το Twitter.
Θα φανταζόμασταν ότι αν αναπτυχθεί ένα τηλέφωνο Tesla, ο Musk θα δημιουργούσε μια κινητή/ασύρματη επιχειρηματική μονάδα για την Tesla. Αλλά ο Elon θα πρέπει να προσέχει πώς προσεγγίζει ένα τέτοιο έργο. Λάβετε υπόψη ότι οι συμμετοχές του στη μετοχή της Tesla έχουν μειωθεί κατά 54% μέχρι στιγμής φέτος. Οι μέτοχοι της Tesla μπορεί να μην δέχονται πολύ ευγενικά τον Elon χρησιμοποιώντας τα μετρητά και το όνομα της Tesla για να στηρίξουν το Twitter που είναι μια από τις προσωπικές συμμετοχές του.
Και πάλι, όλα αυτά είναι εικασίες σε αυτό το σημείο, ειδικά επειδή το Twitter παραμένει ψηλά στην λίστα μέσα στο App Store και στο Play Store. Αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει σχέδια ανάπτυξης για ένα εναλλακτικό τηλέφωνο, η διαδικασία κατασκευής ενός νέου smartphone με χρήση μιας ολοκαίνουργιας πλατφόρμας θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.
[via]

back to the Article

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...